Şimdi Ara

Nothing Phone 1 ve Nothing Phone 2 Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir sure Nokia, Samsung, Xiaomi ve en sonunda bir sene Iphone 14 Pro kullandiktan sonra bir yenilik olmasi icin Nothing Phone 2 ye gectim. Kardesime de Nothing 1 aldim. Size begendigim ve begenmedigim yonlerini yazayim istiyorum.

Oncelikle sunu soyleyeyim, pek cok arkadas ne kacirdiginin farkinda bile degil.

Nothing yepyeni bir marka. Oneplus i kuran cocugun kurdugu yeni ve yenilikci bir marka.

Oncelikle Nothing Phone 2 den baslayayim ki halihazirda kullaniyorum.

Telefonun tasarimi kasasi piyasadaki telefonlarin cok cok otesinde karizmatik bir yapiya sahip. Bu telefon muhendislerin degil tasarimcilarin yaptigi bir telefon. Pek cogunuz eski arabalarin tasarimlarina bayilirsiniz hala bugun bile bir estetik sunarlar. Iste o arabalar tasarimcilarin arabalaridir. Artik elektronik cihazlar ruhsuzlar cunku muhendislerin gorusleri agir basiyor.

Ben direkt iphone 14 pro dan gectigim icin kullanimda hic bir fark gormedim. Cep telefonunu cok yogun kullanirim fazla foto cekmem ama ana kameranin da ihtiyacim oldugunda guzel foto cekmesini isterim. bunu da fazlasi ile veeriyor. Iphone 14 pro ile bir fark gormedim acikcasi.

Safkanligi yuksek Nothing OS giydirilmis Android yazilimi ise gayet hafif ve akici. Optimizasyon olayi baya guzel yapilmis ama hala gelistirilmesi gereken ufak tefek seyler var. Ornegin ekran goruntusu alindiginda duzeltmeye girince paylasma menusu yok. Nothing Os 2.5 versiyonunda gelecekmis neyseki.

Telefonu 35bin tl ye aldim. Bence bu segment icin cok cok iyi bir fiyat. S23 Ultra ve iphone ile kiyaslandiginda ciddi anlamda avantajli. Ha 35 bin tl bir telefon icin yine cok para. Bir seyin pahaliligina ben o urun segmenti olarak bakarim. Mesela Mercedes G Class 13 milyon lira. deselerki 8 milyona inmis. 8 milyona araba hala cok ama G Glass icin bedava demek. Bunun gibi bir sey.

gelelim biradere aldigim Nothing 1 e. N11 deki 14999 fiyati gorunce hemen 2 tane aldim. Hem kendisine hem de esine. Kardesim bitik durumda S8 kullaniyordu Esi de Mi 11 Lite. ikisinin de telefonu degistirdik. Kardesim kutuyu actigindaki ilk tepkisi telefonun yuksek kalitesi ve cekiciligi oldu.

Su anda Trendyol 16499 a satiyor ve bu fiyat bile bu telefon icin bence segmentteki en iyisi. Almuninyum cerceve, cam kasa, kablosuz sarj. 50+50 kamera vs bu segmentteki A54, S20 FE , S23 FE gibi modellere kiyasla cok iyi. Xiaomi, Vivo, Realme vs bunlarin buralarda modeli var mi bilmiyorum acikcasi hic bakmadim ilgi de duymadim.

Simdi gelelim ikisinn de ortak eksi noktasina.

Size sacma gelebilir ama diyeyim; IP67

Samsungda en cok ozledigim sey IP67. Telefonu musluk altinda yikamak ve o temizlik hissine hasret kaldim. Umarim ileride IP67 Nothinge de gelir. Yaz aylari yapis yapis telefon kadar igrenc bir sey yoktur. Hep musluk altinda yikardim ve hicbir sey olmazdi.

Son soz olarak, ucup kacan ozellikle yuzlerce megapikseller vs vs filan bunlar cok abartilacak seyler degil. Ben artik aldigim telefonda biraz ugrasilmislik, biraz tasarimina deger katmislik ve ayricalik istiyorum.

Okudugunuz icin tesekkur ederim. Sorulariniz varsa alabilirim.

• İnceleme ve paylaşım için teşekkürler.

Mevcut sıradışı CEO'su ile Nothing hep takibimde olacak..

• Güzel paylaşım yapmışsınız,Iphone harıç diğer marka telefonları kullandıgım için şansımı bide nothıng phone 2 de deniyorum,gayet guzel tasarım 2 hafta oldu alalı,aynı fiyat skalasında ki telefonlarla kıyas yapıldıgında gayet başarılı bi kere telefonun zarifliği hissiyatı güzel.

• nothing 2 eğer 25 bin civarında çıksaydı alacaktım, 37'yle çıktı. 2. yıldan şımarmışlar

• poco f5 ezer gecer....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecek3535 kullanıcısına yanıt

Pocolarin tek iyi tarafi iyi bir islemci iyi bir ram ve iyi bir ekran, onun disindaki hic bir ozelligi iyi degildir. ne malzemesi guzel ne kamerasi guzel. zaten Poco markasini Xiaominin hic sevmedigini ve bitirmek istedigini soyluyorlar. Hindistan ekibinin cikarttigi bir markaydi Poco. oradan globale yayildi. Iyi bir islemci ve ram koyalim diger ozellikleri kisalim.

• IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt

hocam soyle soyleyim ilk pocom,poco x3 gt idi ,dimensty 1100 islemci var,her yonuyle mukemmel 2 sene gecti,poco f5 aldim,pocolara zaten alisik oldugim icin tum ayarlarini yaptim kamera he o kadar ahim sahim degil ama gene de idare eder,kullanilan malzeme yonunden ise kilifla kullandigim icin o kadar belli olmuyor diyelim ama hocam telefon canavar s23 kafa tutar diyelim ,ust duzey ve kaliteli,2 yil guncelleme alacak.Teknosada nothing telefona baktim ama aklim tecno phantom x2 de kaldi,ekrani dehset bir sey ama isinma sorunu varmis deniliyor..

• Merhaba 7 yıllık iPhone 6s deneyiminden sonra yeni bir telefon alma arefesindeyim.Araştırmalarım sonucunda Nothing Phone 1, honor 90 ve poco f5 arasında kaldım. Oyun oynamam, fotoğraf çok sık çekmem, sosyal medya bankacılık vb günlük işleri yaparım. Bu kapsamda yukarıdaki telefonlardan hangisini önerirsiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • erosan E kullanıcısına yanıt

poco f5 kullaniyorum ,her yonuyle cok guzel.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.