Arkadaşlar yeni aldığım NU DVD Witer elime yeni geçti ... HEmen yeni Firmware yükledim 082 oldu NE bu Writer ? diyorsanız CDFREAKS yeni test yapmış alete mutlaka biz göz atın http://www.cdfreaks.com/article/138 Hemen sıcağı sıcağına çıktım Çankaya ya(İzmir) Bulduğum bütün Boş DVD R(+-) medyalardan aldım. :) Fiyatlari tane ile aldım için biraz farklı oldu. Toptan fiyat olarak ortalama olarak 1 dolar fiyat veriolar. Aldığım boş DVD leri DVDinfoPro dan bilgi almak için taktım ve üreticileri hızları şöyle göründü:
Aldığım markalar:
FLY DVD-R 4X Version 2 1X-4X 1,500,000 Media code/Manufacturer ID: DSPMSAB 01
TEK DVD-R 4X 1,500,000 Media code/Manufacturer ID: AN32
DMS DVD-R 4X 1,750,000 (Write once) yazıo üstünde :) 2-4x edia code/Manufacturer ID YOK
DMS DVD+R 4x 2,000,000 Media code/Manufacturer ID: AML001
MELODY DVD+R 4X 2,250,000 Media code/Manufacturer ID: 001
OKY DVD+R 4X 2,500,000 1X-4X Media code/Manufacturer ID: ONIDTECH
Bunlardan DMS lere ve TEK FLY lara Videoclip yazdim. Bu 4 diskin hepsine sağlıklı olarak 4x yazabildim fakat DMS lerde okurken baya zorlandı DVD fakat test yaptığım da DMS ler Read error vermedi. Sadece dosyalar çalıştırırken biraz zorlandı NU. Ve Ortalama olarak 14.30 dk nın 5 sn altında üstünde Tüm DVDleri doldurdum. HDD ye Attım ama baya zorkandi Alet.
Fly ve TEK sorunsuz olarak diskteki dosyalari çalıstırdım. VE DVD de gezerken sorunsuz olarak dosyalara ulaşabildim.Hdd ye Attim sorunsuz. OKY ve Meldoy sorunsuz du 14.25 civarında yazdı DVD yi ve çok rahat okunabildi. Hdd ye attim dosyaları bıçak gibi:)
Bu medyaların hepsi uyumlu olduğu ortaya çıktı fakat almadan önce süphelerim yok değildi özellikle Chip dergisinde Nu writer yazdıkları "YAzdığımız DVD leri (memorex) okuyamadık" şeklinde yazılması moralimi bozmuştu. Şu an çok memnunum yakında daha farklı. BU witerdan kuallananların yazdıklari medya isimleri ile uyumluluklarını yazarlarsa DVD+-R alırken daha dikkatli oluruz. Saygılarla...
asğol baya b,lg,lendirici olmuş..ne kadara aldın?
bazi 4x medyalara 6x,8x yazdigi soyleniodu... Hic karsilasmadin mi boyle biseyle?.. [dry]
merhaba; sitesinde 3 tane firmware gözüküor cdfreakste dehttp://www.cdfreaks.com/drive/448 10 tane:) sen hangi firmware i yükledin.. hangisini yüklemek gerek.. bilgilendirirsen sevinirim
Peki!.. Niye princo,Diamond,Nortech denemedin?.. Senin saydığın o markalardan daha kaliteli ve aynı fiyatdır.Hatta 20'li adet alırsan fiyat dahada düşer.
Sewgili Mutasyon arkadaşım. Eline geçen NU DVD Witer 081 di ve sen firmware yükledin082 oldu diyorsun. Öncelikli olarak yüklemeyi gerçekleştirdiğin adresi bana da bildirirsen sewinirim. Bende de 081 modeli var ve oldukça memnunum. Bu arada ben yedekleme işlemlerimde pahalı olmasına rağmen Verbatim Azo(+) ve TDK(+) kullandım. Yazma hızları 8x olmasına rağmen oldukça iyi ve hatasız kayıtlar yaptım. Şayet yedeklerin önemliyse tavsiye ederim. Her 2 model başlangıçte 4 Euro'ya satılıyordu şu an ise 3$ a düştü. Bilgin olsun isterim. İyi günler...
çok para vermişsiniz boş dvd lere!!! 1,750,000 tl ye mecidiyeköy de 8x diamond var, kutulu rota marka +R 4x 1,000,000 tl, dmsler 750,000 tl imiş, bunlar tane fiyatları...
AMa dms dvd-r lerden ilk 5 taneyi yaktı acaba cihaz dms de mi sorun yaşıyor yoksa dvd-r demi zira + lar sorunsuz ...
Bu arada boş dvd fiyatları 0,50$ toptan fiiyatıdır kazık yemeyin
Bişeyi öğrenmek lazım. Nu'nun 081 modeli ile 082 modeli arasındaki yaklaşık 30-35 milyon liralık farktan başka ne fark var aralarında? 81 modeli dvd +r ve +rw destekliyor. Peki bu model -r ve -rw desteklemiyor mu? 82'ye firmware yaptığımızda -r ve -rw de destekler hale mi geliyor? Yani hangisi hangi formatı destekliyor, kısaca yazar mısınız?
arkadaşlar nu bi yazar bi yazmaz kafasına göre hareket eder. Önce medyayla iyi geçinir sonra o medyaya yazmaz. Benim ucuzlardan sorun yazabildiğim tek medya dms dvd+r bunun dışındaki tüm dvd-r lere ve bazı dvd+rlere problemli yazıyor. Benden demesi.
airfatihi dikkate alın o bu işin duayenidir...
tüm aldığım - medyalar sorunlu bir tek MDA dvd-r ye düzgün Yazıyor Bu nu 082
Sorunlular - ler diamond dms oki leadata
valla princo yazdım 4x 30 kadar daha yakmadım .. sorunsuz benim eski pionner 114 bile okuo. (Princolar R.4.7) Üzerinde Write once yazıo sadece başka bişi yok... Saygılar..
Bendede NU 082 var çok güzel çalışıyor ama Princo - Medyalarında problem çıkartıyor ama 2,4 le yazarsan problem çıkartmıyor ben çok memnunum ama 8 cmlim medyalara yazmıyotmuş YAZICIOGLU diye giren bi arkadaş var ondada aynı cihaz var 8cm lik küçük diskleri tanımıyor dedi ben denemedim
kadıköy dms bayilerinde 850 liraya +, - 4x dms satılıyo, 50 ve üzerine 800.000 liraya düşüyo ve kullandığım nec dvd-rw sorunsuz yazıyo, maxx diye başka bi markada 750.000 sanırım onu denemedim, dms 8x de 1.350.000 ye falan sanırım
Arkadaslar bendede NU-082 var DMS medyaları yazarken sorun yokta okurken sanki biraz kasılıyo gibi gedi bana.Bende su an Hundai diye bi marka aldım onu deniyorum.simdilik bi sorun yasamadım.Bunların fiyatlarıda BURSA da 10 alımlarda 750.000 TL
Selamlar! Bende de 082 var! Dms-R lere hiç problemsiz yazıyorum. Fakat 8cm dvd-r medyaları 4,38gb olarak görüyor ve yazdığımda sonuç alamıyorum.
NU 082 nin 8 cmlik medyalarla sıkıntısı var ama diğer yönleri ile almaya değer bi cihaz
quote:
Orjinalden alıntı: YAZICIOĞLU
Selamlar! Bende de 082 var! Dms-R lere hiç problemsiz yazıyorum. Fakat 8cm dvd-r medyaları 4,38gb olarak görüyor ve yazdığımda sonuç alamıyorum.