Şimdi Ara

nüfus cüzdanı kaybetme + noterde ehliyetle işlem ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
22.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- nüfus cüzdanı kaybedildiğinde ne yapmak gerekiyor? çıkartırken ne isteniyor

2-noterden araba alım satımı yaparken Ehliyet yeterli oluyor mu?

yerel gazeteye ilan verdim. ama karakola falan başvurmak gerekiyor falan dediler arkadaşlar. bazısı gerek yok ilan varsa diyor. bazısı 3 karakola birden gitmiş. kayıp bürosu olan. anlamadım ya

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nüfus Cüzdanını Kaybettiğinde Noterde Ehliyetle İşlem Yapılabilir mi?

Nüfus cüzdanını kaybettiysen ve acilen bir noter işlemi yapman gerekiyorsa, ehliyetin bu durumda kimlik belgesi olarak geçerli olabilir mi merak edebilirsin.

Noterde Ehliyet Geçerli midir?

Evet, noterlerde ehliyet geçerli bir kimlik belgesi olarak kabul edilir. Noterler, kimlik tespiti için kimlik kartı, pasaport veya ehliyet gibi resmi belgeleri kullanabilirler.

Ehliyetle Hangi Noter İşlemleri Yapılabilir?

Ehliyet ile noterlerde şu işlemler yapılabilir:

• Araç satışı
    • Gayrimenkul alım-satımı
    • Vekaletname düzenleme
    • İmza tasdiki
    • Muvafakatname düzenleme

Noterde Ehliyetle Kimliksiz İşlem Yapılır mı?

Hayır, noterlerde ehliyet ile kimliksiz işlem yapılamaz. Ehliyet geçerli bir kimlik belgesi olsa da, noter işlemlerinde genellikle birden fazla kimlik belgesi istenir.

Ehliyetle Araç Satışı Yapılır mı?

Evet, ehliyet ile noterlerde araç satışı yapılabilir. Ancak, araç satışında ehliyetin yanı sıra ruhsat ve tescil belgesi de gereklidir.

Önemli Not:

Noterde ehliyet ile işlem yaparken, ehliyetin geçerli ve güncel olması önemlidir. Süresi dolmuş veya iptal edilmiş ehliyetler kimlik tespiti için kullanılamaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ??
  • uzmantv.com a bak
  • arkadaşım sana heralde en iyi yardımcı olacak benim bir ay önce kaybettim çıkarttım:

1. Toplam 3 adet vesikalık foto(3 ü de aynı olmalı) lazım, 2 sini muhtara vericeksin 1 ini nufus müdürlüğüne
    2. Kimlik yerine geçecek herhangi bir belge(ehliyet vs.)
    3. 10 ytl civarı para(şehre muhtara göre değişir mi bilmiyorum ben 5-6 ytl harcadım bütün işlemler için)

öncelikle muhtara git "Nüfus cüzdanı talep formu" iste, burda 2 vesikalık gerekicek 3-4 ytl de para vericeksin.sonra nüfus müdürlüğüne git, orda Kayıp bölümü var oraya muhtardan onaylanmış talep formunu ver, 3 ytl ücret alıcaklar sanırım o kadar.5 dakkaya versinler yeni nüfus cüzdanını bu kadar.

bir de gazeteye ilan versen iyi olur ne olur ne olmaz sakata gelmesin.ilan ücreti de Posta gazetesi için 15ytl falandı galba hatta daha az da olabilir.kolay gelsin arkadaşım.

• teşekkürler

edit: bu arada -- noterde ehliyet ile işlem yapıyorlarmış. yaptılar hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 26 Kasım 2008; 13:26:37 >
  • nufus cüzdanının kaybetmenin para cezası varmı acaba biliyormusunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: afacan_atakan

nufus cüzdanının kaybetmenin para cezası varmı acaba biliyormusunuz

50 TL diye biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.