Şimdi Ara

Nurcularla tartışacağım kitap tavsiyesi verecek varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beni islam dinine döndürmek isteyen arkadaşım ile nurcuların karşısına çıkmak için anlaştım. Onların karşısında dik durmam için hazırlanmam gerek . Tavsiye verecek dava arkadaşlarına ihtiyacım var. Onları dinden çıkarmak gibi bir niyetim yok sadece tartışmayı kazanmak istiyorum . Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dinciyle tartışmaya girip kazanacağını düşündüğünden dolayı cahilsin.

boşuna çabalama.

onun yerine evvela kendine sonra 1.der etrafına faydalı olmaya çalış..

şey et nurcuları..
  • Hangi konu hakkında tartışma? Tanrı'nın varlığı hakkında tartışacaksan din felsefesi bilmen lazım. Fakat nurcu dediğin adamlar cahildir muhtemelen evren harika dizayn edilmiş yaratıcı var tarzı argümanlar dışında bir şey sunamazlar. Bundan dolayı kelam kozmolojik argümanı, William Paleyin tasarım argümanına ve hassas ayarlara detaylıca bakmalısın. Daha bir çok argüman var din felsefesinde ontolojik argümandan tut Leibnizci kozmolojik argümana kadar ama onlar bunları bilmezler. Popüler kültürdeki ateistlerde teistlerde cahildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 8 Aralık 2018; 23:50:59 >
  • Onların kabul etmemesi sorun değil kıvırmalarını sağlayayım yeterli. Dik durmam gerek karşılarımda

• Eğer onların yanlış olduğundan eminsen zâten kendiliğinden cevap verirsin. Eğer veremiyorsan, demek ki kendi doğruluğundan emin değilsin. Emin değilsen de neden inatla kulağını kapatmaya çalışıyorsun? Niye kendini savunma moduna alıp şartlıyorsun? Neyin davasıymış bu? Biraz düzgün hareket edin yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Hangi konu hakkında tartışma? Tanrı'nın varlığı hakkında tartışacaksan din felsefesi bilmen lazım. Fakat nurcu dediğin adamlar cahildir muhtemelen evren harika dizayn edilmiş yaratıcı var tarzı argümanlar dışında bir şey sunamazlar. Bundan dolayı kelam kozmolojik argümanı, William Paleyin tasarım argümanına ve hassas ayarlara detaylıca bakmalısın. Daha bir çok argüman var din felsefesinde ontolojik argümandan tut Leibnizci kozmolojik argümana kadar ama onlar bunları bilmezler. Popüler kültürdeki ateistlerde teistlerde cahildir.
    Ek olarak konu illa ki evrime de gelecektir.Evrim hakkında da biraz bilgin olsun.

Ayrıca Risale-i Nur'un neden güncel Türkçeye çevrilmediğini,Bediüzaman'ın gelecekten haber vermesini,ebced hesabi ile kendi lehine sayılar çıkarmasını sorabilirsin.Bunlara cevap uzun ve zor olduğu için öne çıkabilirsin

Qwait'in dediği gibi,sanatlı bir eşya bir sanatkarı gerektirirden ileriye gidemiyorlar zaten.

• Konu dönüp dolaşıp Said Kürdi denen delinin "kerametlerine" geleceğinden dolayı Turan Dursun'un "Müslümanlık ve Nurculuk", Mustafa Yıldırım'ın "Meczup Yaratmak" ve Emrah Cilasun'un "Bediüzzaman Efsanesi ve Said Nursi Gerçeği" kitaplarına bakabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam gerekli entelektüel bilgiden yoksun olduğum için yardım istedim. Bir kaç süslü kelimeye takılıp bu kadar kızmayın.
  • Hocam kısa zamanda çalışabileceğim bir kaynak gerekli . Karşımdakinin ne kadar bilgili olduğunu bilmiyorum sadece doçent olduğunu biliyorum. Kuran veya nurculuk eleştirisinin iyi bir kaynağı gerekli. Din felsefesi , psiklojisi hepsinin öğreneceğim ama bu tartışmaya yetiştiremem . Bana tartışmalı konuların toplandığı bir kitap lazım .
  • deniz5042 D kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ne tartışacaksınız onu anlamam lazım Kuranın çelişki içerdiğini mi yoksa Tanrı'nın olup olmadığını mı doçent dediğiniz kişi hangi alanda doçent onu da belirtmelisiniz.
  • Neden pythagorasçısınız diye sor
    Kuranın çelişen ayeleri

http://www.ateizmvedin.org/kurandaki-celiskiler-2/

• Savunmasız çağlarında kafes altına alınmış beyinleri,kendileri istemedikçe dışarı çıkaramazsınız,hele,hele nurcuları

• Hocam Tanrı'nın oldup olmadığı konusuna girmem deistlerin karşı tezlerini kullanılır. Ben zaten Tanrı'nın varlığı yada yokluğu konusunu erteledim gerekli bilgileri öğrendikten sonra deist , ateist , agnostik yada diğerlerinden birini seçeçeğim şuan agnostikliğe yakınım. İslamın çelişkileri ve nurcuların islam görüşü üzerinden tartışmayı düşünüyorum. Tartışmalı konuların ve konulara cevapların toplandığı ileri seviye felsefe , teoloji gerektirmeyen anlayabileceği bir kaynak arıyorum. Bu arada doçentin alanını bilmiyorum eğer ilahiyatçıysa bilmediğim konular üzerinden sorular sorabilir. Sanırım bana herkesin anlayabileceği ve dini savunanların çok zorlama cevaplar verdiği hatta veremediği konuların derlemesi lazım.
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Hocam durdukları yerlerden bir adım bile geri gitmeyeceklerini biliyorum. Tarafsız gözle bakan birinin tartışmada beni daha mantıklı bulması yeterli . Dinin tartışılan konularında argümanlarım sağlam olsun , mantıktan sapmayayım , kendimle çelişmeyeyim , demogojiden uzak durayım isteklerim bunlar. Birinin beni haklı görmesi yada onlara yanıldıklarını kanıtlama değil meselem. Ben dürüst bir şekilde akla mantığa uyanı savunduğumu bileyim gayem bu.
    Bahsettiğin konu felsefenin alanına girmiyor. İlahiyat hakkında okuma yapmalısın. Ben bir ateistim fakat; Kurana getirilen eleştirilerin çoğunu boş buluyorum. Tarihselciler bunları güzel karşılıyor. O yüzden bu konu üzerinde çok durmanı tavsiye etmem. Dolayısıyla bir kitap tavsiye edemeyeceğim. Şurada İslama getirilen tüm eleştiriler mevcut sanırım:
    ekşi sözlük
    bir müslümanın aklına takılan 91 soru
    https://eksisozluk.com/bir-muslumanin-aklina-takilan-91-soru--3933333
    Şurada da bunlara cevap veren biri var ama hiç bakmadım:
    ekşi sözlük
    bir müslümanın aklına takılan 91 soru
    https://eksisozluk.com/bir-muslumanin-aklina-takilan-91-soru--3933333?p=29
    yakın bir arkadaşım da 45 kadar soruya cevap hazırlamıştı ama zamanı olmamasından dolayı yarıda kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 9 Aralık 2018; 1:29:11 >

• Hocam sanıyorumki nurcular tarihselcilik karşıtı o yüzden ilahiyatçıların argümanlarını kullanmazlar. Bu arada tavsiye için teşekkürler.
    Nurcular bilimsel tefsircilik yapıyorlar sanırım oradan vurabilirsin Mustafa Öztürk izleyebilirsin. Ama şunu söyleyeyim amacın birilerini yenmek değil de hakikati bulmak olmalı. Ben gene de Nurcuları sevmediğim için yardımcı olmak istedim karşına ilahiyat bilen bir tarihselci çıksa doğru dürüst cevap veremezsin mesela.
  • Hocam hayattaki amacım gerçeğe ulaşmak ama daha çok yolum var . Bu tartışma bu amaçtan bağımsız . Hakikatın çok uzağında olduğum için ne savunduğum şeyler nede kazanıp kazanmamak benim için bir ölçüt olmayacak. Sadece bu deneyimden başarılı ayrılmak istiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.