Şimdi Ara

Nvidia CS:GO düşük GPU clock speed sorunu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lanet olsun bu sorunu uzun zamandır yaşıyordum ve cs:go oyununda garip şekilde fps drop olmasını anlamıyordum. Bin bir türlü yol denedim. Bunları saymak istemiyorum. Kullandığım ekran kartı GTX 1070. Ben sadece aynı sorunu yaşayıp Türk forumlarında yanıt bulamayanlar için yardımcı olmak istiyorum.

Öncelikle sorunumun ne olduğunu anlatayım kısaca...Genelde oynadığım 5-6 tane oyun var. Ama sık sık CS:GO oynarım. Bazen msi afterburner programını açıp değerleri gözlemlerdim. Ama şu an'a kadar daha önce hiç gpu'nun clock hızını gösteren istatiğini aktif etmemiştim afterburner programında. Bugün bir aktif edeyim dedim şans eseri. İlk önce Terminatör oyununa girdim. Bir sorun yoktu..1930-50 lere çıkıyordu. Yani normal değerlerdi. Daha sonra cs:go girdim. Atıyorum fps o an 350-400 arası iken, sık sık gpu'nun clock hızı 1400-1500 arasına düştüğünü gördüm, ve fps 200 e kadar düşüyordu. Hani diyeceksiniz ki 300 fps ile 200 fps arasında fark olmaz. Emin olun arkadaşlar cs:go da böyle bir drop olunca gözle görülür bariz bir şekilde belli ediyor kendini takılmalar. Sonra bu sorunu nasıl çözerim diye araştırdım. Eğer aranızda bu sorunu yaşayan nvidia kullanıcıları olursa eğer kesin net çözümü söylüyorum;

nvidia Profile Inspector 2.1.3.10 sürümü programını indirin. Bilmiyorum ama genelde nvida özel ayarlar yapanlar bu sürümü (eski) tercih ediyor. Programı açtıktan sonra yukarıda ki bar'dan counter strike global offensive seçiyorsunuz. Ve o yazılardan "CUDA Force P2 State" (on) olan "off" yapıyorsunuz. Böylece CS:GO oyununda ekran kartınızın işlemci hızı maksimum derecede çalışacak. Bu şekilde fps drop yaşamayacaksınız. İyi forumlar. Bu arada programın bu sürümünü ben zor buldum. Sizin için upload edip paylaşacağım. Ama ilerde link kırılırsa geçmiş olsun :)

NOT: Ayrıca yine lag yaşayanlar olursa bu programın içinde 1 ayar daha vardır yapılması gereken. Bu ayarında işe yaradığını çok söyleyen kullanıcılar var. Youtube'dan bakarsınız artık...
    Link:
    nvidia Profile Inspector 2.1.3.10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 15 Kasım 2019; 23:11:6 >

• Ek olarak aynı programdan frame time limiteri de 0x00000004 PS_FRAMERATE_LIMITER_2_CONTROL_DELAY_FLIP_BY_FLIPMETERING seçin.

Oyun daha bir nebzede olsa daha akıcı oluyor.
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    Aynen haklı. Bu konuda da çok bilgi var internette. Hatta ben de ilk olarak henüz clock değerinin sorun yarattığını bilmeden önce bu yola başvurmuştum :) Benim sorunum clock ile alakalı olduğu için diğer fix yöntemi daha çok işime yaradı. Thanks.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS GO FPS SORUNU(GTX 960M)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.