Arkadaşlar ekran kartını 1.5 sene önce almıştım ve o gün bugündür gürültü çıkartıyor bundan önceki ekran kartım Nvidia Geforce 7200/7300 dü. Sesi nefes gibiydi neredeyse yok gibi. Fakat bu öyle değil harıl harıl çalışıyor mübarek. Her neyse bugün kuzenimle konuşuyordum ve bu sesin fandan geldiğini söyledim ve ona değiştirip değiştiremeyeceğini sordum. Oda markasını felan sordu "Volar" dedim. Ve bana bir haberin linkini attı. Okudum vede baktımki bizim bu ekran kartı kaçak çıktı. Reklam olmasın ama nese vereyim yinede bu haberi okudum.
sonra bir bardak su içtim neyse ama Allah'tan ekran kartı sağlam çalışıyo problemi yok. :D Şimdi bu ekran kartının soğutucusunu değiştirmek istiyorum. Tabi bu sese çözümse. Ne yapmalıyım önerileriniz nelerdir.
Dipnot: Bilgisayarın içini her ay düzenli olarak temizliyorum. Herşey tıkırında çalışıyor en ufak bir problem yok. Driver yüklü.
Ürün 1e1 aynı. (Resim amaçlı koydum. Burdan almadım.)
Yetkili satıcı ile satılmaması sahte olduğu anlamına gelmez. ekran kartınızda sorun yok. Kaliteli bir marka olmayabilir. Piyasadaki çoğu ünlü markanın fanları da gürülütülü çalışıyor. isterseniz ekran kartınızla uyumlu daha sessiz başka bir soğutucu+fan takabilirsiniz.
Hatta sadece fanını da değiştirebilirsiniz. Biraz araştırırsanız kartınızdaki fanın çapına göre uygun fiyatlı her çeşit ekran kartı fanı bulunuyor.
Fanı değiştirebilirsin kaçak falan one öyle :) Fanı değiştir sorun ortadan kalksın
hocam fan ı değiştirirken dikkatli ol garanti dışı kalıcak birşey yapmamaya özen göster
Fanı çıkartıp, makine yağı damlatmayı denediniz mi? Fanın ses çıkartması bozulduğu anlamına gelmez her zaman.
soğutucusu ile birlikte değiştirirseniz, ekran kartınızın modeline uyumlu olanı aramalısınız daha pahalı olur, hatta ekran kartının fiyatına yakın olabilir.
Sadece fanı değiştirmek isterseniz mevcut fanınızı sökmeyi deneyin, sonra aynı boyutlarda fanlar muhakkak bulursunuz. ilk verdiğiniz sitede veya google da "ekran kartı fanı" diye ararsanız, istanbulda uygun fiyata alabilceğiniz yerler var. 10-20TL arası fiyata sessiz ve iş gören modeller bulunuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme