16GB Vram niye sorun yaratsın hocam ilerde. Gayet yeterli 4-5 yıl rahat gidecek bir kart |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (103. sayfa)
-
-
hocam size kötü bi haberim var:
BO4KOGamingyoutubeIndiana Jones and the Great Circle needs a lot of VRAM to run on 1080p, 1440p, 4K Maximum Settings with FULL Ray Tracing + Path Tracing | PC performance benchmark with RTX 4080 SUPER 16GB + i7 14700K on 1080p, 1440p and 4K Maximum Graphics Settings with RTX ON and DLSS 3.8 Super Resolution set to DLAA, Quality, Balanced and Performance + DLSS Frame Generation ON Indiana Jones and the Great Circle Graphics Settings: Graphics Quality Settings: Supreme ALL DLSS Settings: Auto - Ultra Performance - Performance - Balanced - Quality - DLAA DLSS Super Resolution: ON (set to DLAA, Quality, Balanced and Performance) DLSS Frame Generation: ON Path Tracing (Full Ray Tracing): OFF Ambient Temperature During Recording - 20.7°C (69.3°F) PC Specs: ⁕ CPU: Intel Core i7-14700K ⁕ CPU Cooler: NZXT Kraken Elite 360 AIO Liquid Cooler ⁕ Motherboard: ASUS ROG STRIX Z790-H Gaming WiFi ⁕ RAM: G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 - 6400 MT/s ⁕ GPU: GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER GAMING OC 16G ⁕ PSU: Seasonic VERTEX PX-1200, 1200W ⁕ M.2: Samsung 1TB 990 PRO NVMe M.2 SSD ⁕ M.2: Samsung 2TB 990 PRO NVMe M.2 SSD ⁕ OS: Windows 11 Pro Timestamps: 00:00 1080p DLAA | Maximum Graphics Settings | DLSS Frame Generation - ON | Ray Tracing - ON | Path Tracing - OFF 02:55 1080p DLSS 3.8 Quality | Maximum Graphics Settings | DLSS Frame Generation - ON | Ray Tracing - ON | Path Tracing - OFF 06:30 1440p DLAA | Maximum Graphics Settings | DLSS Frame Generation - ON | Ray Tracing - ON | Path Tracing - OFF 10:58 1440p DLSS 3.8 Balanced | Maximum Graphics Settings | DLSS Frame Generation - ON | Ray Tracing - ON | Path Tracing - OFF 15:32 4K DLAA | Maximum Graphics Settings | DLSS Frame Generation - ON | Ray Tracing - ON | Path Tracing - OFF 22:39 4K DLSS 3.8 Performance | Maximum Graphics Settings | DLSS Frame Generation - ON | Ray Tracing - ON | Path Tracing - OFF 34:46 Outro #indianajonesandthegreatcircle #benchmark #rtx4080super ➠ SUBSCRIBE! - http://bit.ly/1M3E2BZ ➠ FOLLOW ME ---------------------------------------------------------------- ● X: https://twitter.com/BO4KOGaming ● Twitch: https://www.twitch.tv/bo4kogaming ● Instagram: https://www.instagram.com/fozbo4kogaming ● TikTok : https://www.tiktok.com/@bo4kogaming ---------------------------------------------------------------- #rtx4080 #i714700k #indianajones #indianajonesgameplay #dlss3 #dlaa #4k #dlss3.8 #1080p #1440p #dlss #rtx #ultimate #ultra #supreme #test #framegeneration #pathtracing #indianajonesgamehttps://www.youtube.com/watch?v=lT0FGf81NvY
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Ocak 2025; 0:12:12 > -
Kimse güç tüketim olayına değinmemiş 850W PSU'nun OC model 5080'i besleyebileceğini düşünenler var, Ferrari alıp tüp taktıran kafasıdır bu para kimlerin elinde :DDD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkhes -- 10 Ocak 2025; 0:14:30 > -
OC yapınca haber ederim ;)
-
Ufak bir video atarsın sana zahmet, PSU'nun fan sesi Imax tadında bir ses şöleni yaşatacak mı bakalım ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkhes -- 10 Ocak 2025; 0:22:51 > -
Hocam ben 4080 için değil 5080 için demiştim aslında. 16gb vram var iki kartta da. Indiana Jones oynamayıversin
-
sıkıntı yok, 5080 de bu ay sonunda indiana jones'un kamçısıyla tanışacaktır hocam :)
şaka bi yana; indiana jones hadi uç bi örnek olsun, gereksiz vram kullanıyor olsun ama kayda değer oyunlarda 11-12 gb civarı kullanım artık standart gibi oldu.
dolayısıyla sadece 1 sene sonra 5080'le de mutsuzluklar ve sürtüşmeler başlayacaktır. ama nvidia durur mu? patlatır 5080 ti super ultra pro'yu, verir onunla 24 gb'ı, yine herkesi mutlu eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Ocak 2025; 0:33:6 > -
360 watt tüketimi olan kart, OC modeli diye güç tüketimi ikiye katlanacak değil ya. Çok da abartmaya gerek yok, NVIDIA bile resmi sitesinde 850 önermiş. Gerisi fasa fiso.
-
Bende zamlardan önce 4080super aldım yeni pc toplamaya çalışıyorum. Daha kutusunu açmadım. 5000 serisine geçsem mi diye düşündüm ama aldığım kart beni rahat 3-4 sene götürebilecek bi kart. 5080 almaya değer bir durum yok sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 10 Ocak 2025; 0:42:9 > -
Asus vb. kart üreticileri Nvidia FE kartlarının önerisinin üstüne 100W daha koyuyorlar ya ondan dolayı dedim. Sözde güç tüketim konusu ile kart boyutlarında low tier ve mid tier kartlarda değişim olmayacak diyorlardı. Gene yalan ettiler.
-
Valla hocam 100 de koysa kaliteli bir 850 watt PSU'ya dokunmaz. Elbette işlemciye, varsa onun üzerindeki OC'ye göre değişir o işler ama ben bunların hesabını yaparak konuşuyorum kendi adıma :) Benim elimde taş çatlasa 120 watt güç çeken bir işlemci var, benim hesabım belli. Gerisini bilmem kaç bin dokuz yüz ka'cılar düşünsün :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 10 Ocak 2025; 1:6:31 > -
650w lık psuda (5. Yılını devirdi)
Rtx 3080 suprim x
5800x3d
4 tane ssd (2 m.2 2 sata iii)
240mm soğutma
Toplamda 6 fan ile besleme yapıyorum en ufak sıkıntı yok
5080 in tdpsi 360w olarak açıklanmış. Özel soğutmalılarda bu hadi 400w falan olsun 410-420w lerede peek yapsın. Benim kartta 370 tdpye sahip 390w falan çekebiliyor anlık. Ben bile sıkıntı çekmiyorsam
850w fersah fersah 5080/9800x3d li bir sistemi arkasına yaslana yaslana besler zerre koymaz
Millete şov yapmaya gerek yok al sana kabak gibi kullanıcı deneyimi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 10 Ocak 2025; 0:52:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: KacaKTVBende zamlardan önce 4080super aldım yeni pc toplamaya çalışıyorum. Daha kutusunu açmadım. 5000 serisine geçsem mi diye düşündüm ama aldığım kart beni rahat 3-4 sene götürebilecek bi kart. 5080 almaya değer bir durum yok sanırım
bende de 4080 var, 2-3 sene idare edecektir elbette ama ben olsam açılmamış kutuyu iade eder, 20 gün bekler, 5080 alırım. %30 perf. artışı ve mfg avantajı var. sizi günaha sokmuş gibi olmayayım tabii ama :) doğrusu da bu...
bu arada 5070ti da iyi bir seçenek ama test sonuçlarını görmedik, onu da unutmamak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Ocak 2025; 0:55:51 > -
7600x tuf 4080S 3x SSD 1xHDD 7x kasa fanı 240mm sıvı soğutma 2x16gb ram 750W gold evga psu yetmiyordu bana, çıkardığı sesi keşke kayıt etseydim koyardım buraya pc başından depar atıp kaçardın herhalde ^^ belki de bana defolu ürün denk gelmiştir o da bir ihtimal. Al sana kullanıcı deneyimi
-
İade etme şansım yok. Fiyat farkı fazla olacağını düşünüyorum lansmandaki fiyatlara göre
-
Hemen hemen aynı sistemi kullaniyoruz 5800x3d rog 3080 4x8 3600 ddr 4- 2 nvm 2 ssd 2 hdd 360 soğutma artı creative ae5 ses kartı oyunlarda güç tüketimi 510 w civarı max 550 gördüm bugüne kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı tdp işlemci
Benden daha düşük güç tüketimli gpu
750w yetmiyor
Aynı tdp işlemci
Benimki daha yüksek güç tüketimli
650w yetiyor
Ne sesinden bahsediyorsun? Fan sesiyse fanın gürültülü çalışması "psu yetmiyor" anlamına mı gelir bi düşün
Başka garip sesler ise psu kalitesizdir.
Benimkinde çıt sesi yok
Gelelim matematiğe. Fersah fersah yeter. Ben önerilen güç kaynağının altında kullanıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam selam 5070Ti nerden buldunuz ? Daha satışa sunulmadı ve ön sipariş alınmadı diye biliyorum? Sipariş verdiyseniz kaça nereden aldınız ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fan sesi, full RPM dönüyor sürekli yani hatta başka bir forumdan birisine sordum kaçak olabilir dedi değişik işlerle uğraştırdı beni, bir fan sesi düşün kafanda kulaklık var müziğin sesini bastırıyor, mid tier listesinde yer alan bir model PSU o kadarda rezalet değil, bir ihtimal daha var ona bakmak içinde ayrı bir cihaz var para veresim gelmedi, prizden gelen güçteki istikrarsızlıktan dolayı belki de böyle mala bağlamış olabilir cihaz. Bazı yerlerde bu sorun çıkıyormuş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X