Zaten 16 gb düşünmeyen 70 ti-80 den güçlü bir gpu isteyenler için söylemiştim.Dediğin gibi en kötü senaryonun gerçekleşeceğine inananlar o zaman alacağı ürün belli. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (105. sayfa)
-
-
Aynı boyutta değiller çok ufak farklılıklar var ayrıca block aynı bile olsa malzeme kalitesi farkı var.
Ventus Kart Boyutları (mm): 303 x 121 x 49 mm Ağırlık: 1105 gr
GAMING X TRIO Kart Boyutları (mm): 338 x 140 x 50 mm Ağırlık: 1362 gr
VANGUARD SOC Kart Boyutları (mm): 357 x 151 x 66 mm Ağırlık: 1945 gr
SUPRIM SOC, Kart Boyutları (mm): 359 x 150 x 76 mm Ağırlık: 2614 gr
MSI RTX 5080 16G INSPIRE 3X boyut ve ağırlıklar yazmıyor
Ben özellikle bu sefer GAMING TRIO OC WHITE a gözümü diktim 5090 istediğim gibi gelmezse 5080 de bunu alacağım. Vanguard almam arada çok az fiyat farkı var onu veren 1k daha verip suprime alır zaten. Ama 34 cm ile 36 cm arasında 2 cm uzunluk farkı benim şuan ki kasa düzenimi çok bozuyor. Sıvı soğutmayı yandan üstte almam üstte ki fanları yana almam ve her şekilde ortadan 1 fan sökmem demek (fanlar kalın olduğu için 34.8 cm üstü bütün ürünler sığmıyor ) Hatta MSI RTX 5080 16G SUPRIM LIQUID SOC bile almam daha mantıklı kasa görselini bozmamış olurum.Onun da 2. eli çok zayıf olacaktır 3080 hawk satarken insanlar sürekli 2. bir sıvı soğutmayı nereye takabiliriz ki diye almıyordu.
-
hdmı den baglıyacak adam pek yok zati. tv içindiyorsan büyük ihtimal yeni nesil tv lerde dp portuda gelecek gibi üst sekmentlerde
-
Stoklar girmeden satış için konulan fiyatlara çok güvenmiyorum ben. Dediğiniz gibi 1000 liralık fark varsa verilip suprim alınır bencede. 3-4binlik fark olursa Vanguard alınır bence. Şuan 4080 Suprim kullanıcısıyım zaten. Bu vakitten sonra küçük karta geçemem gözüm alıştı bi kere Kasadan yana sıkıntım yok benim Corsair 7000D airflow full tower kullanıcısıyım Bakalım rtx5000 serisindede coilwhine dan öten düdük gibi kartlar gelecekmi O konuda 4080 suprim x ten kesinlikle çok memnunum minicik bir coilwhine sesim bile yok çok şükür
-
Ben hep TV de kullanırım o yüzden sordum gerçi şu anki TV'ler zaten desteklemiyor daha çıkmadı bile bu teknoloji ama benim gibi TV'de kullananlar için önemli bir detay ileride inşallah dp port destekli TV ler gelir yoksa monitör yolu gözükür bizede.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim kasam da buz dolabı gibi de (phanteks 719 ) her kartta göre dizilim yapıyorum şuan ki dizilim en memnun kaldığım şeklinde . Bozacaksam 5090 için bozarım onu da almıyorsam zaten geçiş kartı olacak orta karar bir şey alır geçerim.Örnek kart 60 k suprim 65k sa ben suprim alınması taraftarıyım %10 farkı hak ediyor kısaca nerede o eski lightning z serisi.
-
Çıkışlar konusunda iyiden kötüye sıralarsak:
- hdmi 2.2 (malum bunu şimdilik hariç tutuyoruz.destekli ne ekran kartı ne de ekran mevcut)
- dp 2.1a (bu sene içerisinde monitörler çokça gelecek.rtx 50 serisinin en büyük artısı güncel bu çıkışa sahip olması.rtx 40 malum eski dp 1.4 destekli)
- hdmi 2.1
- dp 1.4
Bu seri kart alan ileriye dönük kafası rahat olacaktır.hdmi 2.2 destekli kartı geçtim ekranların gelmesi en az 3-4 senesi var.
-
tv lere dp gelmez hocam, hdmi 2.2 den devam ederler.
-
evet hocam bugün var, yarın yokuz.
ekonomiyi geçtim, böyle keyfe-keder lüks hobiler için "1 sene daha bekle" diye bir tavsiye olamaz. hadi 2-3 ay bekle denir belki ama 1 sene çok uzun zaman.
-
5090 için 1000W psu yetecek mi? Resmi rakamlar açıklandı mı? Bir de tr fiyatları sızdıran fiyatlama giren site oldu mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
nvidia abim 1000 watt diyor
-
-
5070 saf render gücü olarak 4070 superden bile daha kötü. Test sonuçlarında raytracing ve framegen kapalı iken, büyük ihtimalle 4070 superin gerisinde kalacak.
-
Daha kararlı sürücüler de yok gibidir, belki fark edebilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
HDMI üzerinden DSC desteği ile 8K 120hz'e kadar bağlanabiliyor. DSC bir sıkıştırma tekniği ve görsel olarak kayıpsız. DP kullanıyorsanız 8K 165hz'e kadar aynı şekilde destekliyor. Ayrıca iki port ile de 4K 480hz kullanabiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 10 Ocak 2025; 18:43:47 >
Bunu hangi veriye dayandırıyoruz?
5070ti 'ın saf performansı bir önceki nesilde neye denk gelicektir sizce bu yapay zeka dlss frame generation vs olmadığı durumda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 10 Ocak 2025; 18:46:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X