valla hocam saf güçte 4090 5080'i rahatça dövecektir ay sonunda göreceksiniz. ayrıca 5080 en geç 8-9 ay içinde vram diye hüngür hüngür ağlarken 4090 o'na bakıp keyif sigarası içiyor olacaktır. ha ama mfg'yi açınca 5080'in 4090'ı fps olarak geçeceğini de biliyoruz. bu noktada "hangisi?" diye sorduğunuzda fiyat devreye girer. 2.el 4090'lar, sıfır 5080'lerin fiyat olarak %10-15 altına düşebilirse "ya acaba hangisini alsam bilemedim ki?" diye kafası karışmayan bir kişi bizden değildir. :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 14 Ocak 2025; 18:53:50 > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (130. sayfa)
-
-
Üstad güzel anlatmışsın
5070 MFG kapalı 4080'i geçerse tamamdır benim açımdan. Beklentim bu yönde ama 4090 falan zor iş. RTX 30 zamanında 3080 ve 3090 arasında bu denli fark bulunmuyordu. Bilinçsiz kullanıcılar da RTX 40 da böyle zannediyor herhalde. Yani adam kullanmamış, anlıyorum ama hiç mi testleri açıp izlemedin derler?
Bu arada 5080 çıkışına çok az kaldı adamakıllı bir veri yok elimizde. Hayal kırıklığı kesin gibi. 5070 Ti ve 5090 peynir ekmek gibi satar. Orta-üst seviyede 5070 Ti rekor kırabilir. Benim çok ilgimi çekti.
Öte yandan 9070 XT de rekabetçi görünüyor. 4080 S performansını ucuza verecek gibi. Güç tüketimi de düşük olursa harika. Nvidiadan umduğunu bulamayanlar yönelebilir gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 14 Ocak 2025; 18:53:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İyi de hocam bu seride 4k için 5090'dan başka seçenek bırakmamışlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu şehir efsanesini kim çıkarıyor artık cidden merak ediyorum.
3070'le, 3080'le, 3090'la, 4080'le 4k kullandım. özellikle 3070'le ufak tefek ayar kıstığım elbette oldu ama kullanılıyor yani... hatta 1080ti'ın 4k performansını tam hatırlamıyorum ama onunla da 4k olarak gta 5 falan 60 fps'in altını pek görmeden gayet güzel oynuyordum.
dlss ve fg zaten bunun için varlar, sonuçta kullanılıyor yani...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 14 Ocak 2025; 19:0:31 > -
VRAM kullanımları ortada örneğin Indiana Jones vs. Uzun ömürlü gitmez diye düşünüyorum 4k'da. Yani demek istediğim 5080de hiçbir özellik değişmesin sadece VRAM artsın o da tam bir 4k kartı olur. Tek sorun VRAM.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker ali -- 14 Ocak 2025; 19:1:39 >
-
Alıntı
metni:Alan Wake 2'yi 4090 ile 4K en yüksek ayarlarda akıcı oynayamadığını ve görüntünün dlss kullandığı için rahatsız edecek derecede bulanık ve tam keskin olmadığından şikayet eden bir arkadaşı biliyorum. Bu nasıl üç kat güçlü olmak böyle? Bakın böyle 3 kat güçlü olmak (SAF PERFORMANS)
Alıntı
metni:Not: Sistemin neresini yükseltip 3 kat güçlü hale getireceksiniz demişsiniz, orada sorunlu bir mantıki yürütme var. Bir kere o 3 kat dediğiniz şey dlss ile olan fps artışı. Ayrıca akıcı ve sorunsuz 4k oyun deneyimi için 3090'ın 3 kat gücünde bir karta sahip olmanız gerekmiyor. Vram engeline takılmasa 3080 de yeter. Nasıl muhakeme ediyorsunuz. Bakın yukarıda dlss açık mı, ben ne diyorsam öyle muhakeme ediyorum. Akıcı bir oyun deneyimi için 3090 ın 3 kat performansına gerek yok demişsiniz, DLSS bulanık kötü demişsiniz, CP2077 de RT kapalı olmasına rağmen 47 fps ortalama veren bir 3090 var aynı zamanda AW2 de zorlanan 4090'dan bahsetmişsiniz, demek ki 3090'ın en az 3 katı gücünde bir karta sahip olmak gerekiyor "sorunsuz 4k deneyimi" için.
Alıntı
metni:Çünkü 3090 kullandığım halde, 4090 ile sorun yaşayan kişi gibi sorun yaşamıyor olmamdan yani bizzat kendi tecrübemden anlıyorum. "Ben 3090 kullandığım "halde"", yani 4090 dan daha zayıf bir kart kullandığınızın farkında olup, 3090'ın 4090'dan daha sorunsuz bir kart olduğunu iddia etmişsinz.
Daha açıklamamı istediğiniz bir şey var mı?
Ben 16gb yeter mi yetmez mi tartışmasına girmedim bile, siz 3090-4090 kıyasında mantıksız argümanlar sundunuz. Hepsi sonuçlarıyla ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 14 Ocak 2025; 19:5:30 >
-
5090 danda böyle bi sıçrama bekleniyordu yapamadı malesef
-
7.23 dakika. Ağzından kaçırdı NDA dan önce. 5080 bile yavaş 4090 dan.
der8auer ENyoutubeCheck out Seasonic Prime TX PSUs: https://seasonic.com/prime-tx --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: Dylan Sitts feat. HDBeenDope - For The Record (Dylan Sitts Remix) --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - Seasonic Spot Samples used in this video: - / der8auer Advertisement Policy: https://der8auer.com/advertisement-policy/ der8auer Sample Policy: https://der8auer.com/sample-policy/ --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 0:56 AI-Counter 1:43 Seasonic (Advertising) 2:25 RTX 5090 vs 4090 5:14 Performance evaluation 5090 6:42 RTX 5070 vs 4090 7:30 Analysis of the RTX 5090 FE 9:42 Reconstruction in CAD based on pictures 12:40 Technical commentary (from Makita) 12:43 5090 FE with liquid metal 13:18 Radiator design & fin structure 16:27 Prices 17:12 Summary/Conclusion 17:15 Outrohttps://www.youtube.com/watch?si=KdVlfyFW5rYTKa6X&v=qwOQWcg-Z_A&feature=youtu.be
Tamam hocam, herhalde ben maksadımı anlatamamışım. Sandığınız gibi bir iddiam yok 4090'nın 3090'dan daha sorunlu olduğu gibi. Artık herkesin zannı ve anlayışı kendine ne yapalım.
-
Heheh ne oldu şimdi. Mining yapmış adamım ben elimde onlarca gpu aynı anda çalıştı. 10 tane 3080 ti aynı anda çalıştı, onlarca 3060 ti aynı anda çalıştı. Ne ispatlamış oldun pek anlayamadım. Amacın neydi?
Native rendering için söylüyor, yani kartın raster performance ından bahsediyor. Burda herkes raster performance olarak 5080 in 4090 ın gerisinde olduğunu zaten biliyor. Ağızdan kaçırmalık bir durum yok yani gizli bir bilgi değil bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 14 Ocak 2025; 19:13:49 > -
1080p monitör ile 3080 kullanıyorum ucu ucuna yetiyor, rekabetçi fps için dlss ve fg'in hiçbir önemi yok. Eğer sahte karelerle bile 100fps'yi geçmeyen single player oyun oynamıyorsanız 5090'ın 4k için tek seçenek olduğu doğru.
-
hocam şöyle;
diyelim ki siz: "oyunlarda tek bir grafik ayarı kıssa bile ölecek" hastalığına yakalandınız. bu noktada gerçekten de şu anda 4090 ya da 5090 harici bir kart sizi uzun vadede (örn. 1 sene boyunca) tatmin etmez.
ama amacınız "büyük oranda" aslına, yani maksimum ayarlara oldukça yakın seviyede, çok iyi görsel kalitede oyun oynamaksa 4080 bile 4k'da sizi 2 sene daha götürecektir.
eğer siz 1.olasılığa giriyorsanız, o zaman size göre "gerçekten" oyun oynayan oyuncu oranı %1 civarı. (bkz steam istatistikleri) hatta konsolları falan da hesap edersek bu oran herhalde 1000'de 1'e kadar düşecektir.
-
evet açıkça söylemiş adam ama zaten 5080'in mfg kullanmadan 4090'a yetişemeyeceği belli bir durum. 2 ay önceki sızıntılara bakıldığında bile bu az-çok belli oluyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 14 Ocak 2025; 19:50:16 > -
Benim korkumda o 30 ocakta çıkan kartın yayın yasağı 30 ocakta kalkıyor ibaresini gördüğüm an tadı kaçtı. En olası isteğim 5080 nin 4090 dan %20 kadar hızlı yeni kare yaratma oyuncakları ile %60 hızlı olmasıydı. (Her ne kadar kullanmasam da ) Böylece bu seriyi 5080 alıp 1 yıl içinde satarak 5090 ti ya da 5080 süper ti gibi bir şey ile kapatmak çok fazla zarar etmemek ama bu seçenek git gide yok oluyor.Çünkü hiç 5090 alasım yok rakip yokken çıkan seriyi minimal bir şekilde pas geçmek sanki daha mantıklı.
-
Yüzde yüz katılıyorum. 5080'in 4090'ı geçememesi hiç normal değil. Kesinlikle geçmesi gerekirdi. Bazı arkadaşlar ne var bunda diyor ama böyle yeni nesil olmaz. Demek ki ilerleme kaydedilememiş. Tam bir ara nesil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel kardeşim benim ispatlamam gereken birşey yok. Sistemim ortada, benide bilen bilir iyi kötü 2008 den beri. Lakin öyle gözüküyorki sen birşeyler ispatlama peşindesin. Yok 10 adet GPU yok mining yaptım yok 3090 ile 3080 çalıştırdım.. uzar gider liste. Benim ekmek bandıracağım tek şey şuan kendi sistemim olur Allaha şükür
Sen kendi çapında eğlen işte. Forum ahalisinin hoşuna gitmiş cevapların ¯\_(ツ)_/¯
-
5090'i kimse ölene kadar kullanmayacak. Zaten bu karti maddi gucu iyi olan alabilir trde. Cok pahali cikacak.
xx90 serisi her yenilde hemen direk psikolojik eskiyor. Psikolojik diyorum cunku en pahali en güçlü kart ama serisinin. Bi ust seride orta segmentte olan geciyor. Yazilim veya donanim farketmez.
Bu sebepten nvidia alanlar veya alacaklar her zaman bence ti veya super serisini alsin. Bu da 2 yila cikar desek o zaman bence en iyisi en ucuz 5070'i alip 5080ti veya 5080 super'i beklemek olur. Gb olarakta guclenmis geliyor genelde .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben malesef Astral alıcam yine kendimi tutamam gibi duruyor. 38mm thick rad + Matrix deki ölçüm sensörleri vs
Şuan 4K 120 4090 yetiyor zaten monitörü 240 den 120 ye düşürdüm DSC yüzünden. Bu illet hastalık işte kurtulamıyoruz. 5080 Ti aradaki gap den ötürü çıkar gibi duruyor ama hatırlarsanız 3080 Ti çip kalitesi vasat olarak çıkmıştı, yine takoz çip dertleri başlar.. Tavsiye etmem pek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X