rekabetçi fps oyunlarında görsel kalitenin ne kadar önemi var peki? sizin kullanım senaryonuza göre RT de gereksiz bir teknoloji mesela... çünkü siz fg ve dlss gibi onu da kapattığınıza göre değerlendirme yaparken onu da hiç dikkate almamak lazım. hele hele path tracing'i falan komple yasaklamak lazım. bütün bu teknolojilerin isimlerini arka arkaya sıralayınca; bu kartlar öncelikli olarak "single player oyun" diye küçümsediğiniz oyunlar için yapılıyor olabilirler mi acaba? ayrıca size şu anda 5090 ve 4k bir monitör versek bence siz yine FG ve DLSS kapatıp mutsuz olacaksınız ya da en iyi ihtimalle "valla 5090 da ucu ucuna yetiyor" diyeceksiniz muhtemelen... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 14 Ocak 2025; 19:37:46 > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (131. sayfa)
-
-
Ben de 5080'in 4090'ın gerisinde kalacağını düşünüyorum.
Bir de şöyle bir "food for thought" vereyim:
4080 MSRP'si $1200. 4090 $1599. Öte yandan 5080 $999 ama 5090 $1999.
Yeni nesilde xx80 fiyatı $200 düşüyor ama xx90'da $400 artış... Neden acaba? Üretimdeki verim artışına verilebilir belki ama...
Bana öyle geliyor ki 4090'ı geçebilecek bir kart olsa NVIDIA hayatta o $200'ı düşürmezdi. 4090'ı geçecekleri 5080 Ti, Super vs. vs. diye satacaklar sanki. Onları da $1200'dan başlatırlar gibime geliyor.
VRAM konusunda o kadar endişeli değilim ama. 4K gibi bir derdim yakın bir zamanda olmayacak ve 1440p olan her şeye de fazla fazla yeterli geleceğini düşünüyorum 16 GB'ın. Bazı oyunların bu belleğin tamamını kullandığını görüp paniklemek bana mantıklı gelmiyor :) VRAM yetersizliği görmemiş bence birçok insan :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 14 Ocak 2025; 19:30:5 > -
sadece biz değil, herkes kıllanmış o durumdan... zaten hatırladığım kadarıyla uzun süredir hiç böyle bir şey olmamıştı.
5080 alıp satıp 5080ti almak mantıklı ama insan kart alınca 2 sene bu işleri unutayım istiyor.
-
hocam o durum kesin zaten şu anda...
4080'in çıkış fiyatı kazıktı, saçmalıktı. o saçmalığı da super'le 1 sene sonra düzelttiler zaten. elde 3000 serisi vardı, onların stoklarını eritmeleri gerekiyordu. o sebeple 4080'in fiyatını yüksek belirlediler. dolayısıyla 4080'in çıkış fiyatını hiçbir şeyle kıyaslamayın ve referans almayın.
ama 5080ti 1200$ olabilir evet, olamaz diyemeyiz.
4k'ya geçmeyecekseniz sizin için zaten sorun olmaz, 2 sene daha 16 gb yeter size sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 14 Ocak 2025; 19:34:57 > -
Tamam kardeşim sen de sisteminin fotolarını koy ben de koyayım hanya konya belli olsun. Sen at resimlerini bende altına atacağım resimlerimi söz. Bol kepçe sallamak kolay. 5090 çıkınca da update ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence2008 -- 14 Ocak 2025; 19:45:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ulan bir şeyler okumaya geldim ortam kızışmış Seviyorum bu kart çıkma zamanlarını Bilgi sahibi oluyorum bazı konularda arkadaşlar güzel şeyler yazıyorlar ben artık araştıramıyorum Kavga etmeden biz fosilleri anlayacağı dilden yazmaya devam
-
Bende sapık gibi smilasyon sardım eskiden de oynardım ama son 1 yıldır başka bir şey oynamıyorum.Bana 4080 yetmiyor o yüzden 4k 120fps de 4090 da almam bu saatten sonra 5090 alırım 1 yıl sonra 5090 ti filan çıkar ayak üstü 100k oluruz. Onu da alırım tadı kaçar işin ayrıca ben bu 5090 işinden de kıllandım eski serilerin ambargo kalkma tarihlerine baktım ilk kez bu kadar üstüne düşüyorlar. Madem devrim bu gizli devrim mi ? 10 Bin dolarlık tomford deri çeketle 5070-4090 dan hızlı demesini bildin ama incelemek yasak 40XX serisi satışlarını baltalamayım dese oda saçma aylar önce üretimi durdu öyle stok filan da yok. Bu arada direk tek modele kitlenme hiç ucuz olmayacak o kart.
-
Dikkate alınması gereken şöyle bir şey aklıma geldi, muhtelif donanım parçaları için genel bir kabul vardır, stabil ve verimli çalışması için kapasitesinin %20-25 kadarını boş bırakmak gerekliliği ifade edilir. (Diskler, işlemciler, ram'ler, power supply vs.) Muhtemelen aynı mantık vram için de söz konusu olsa gerek. Yani kartın sorunsuz çalışması için kullanılmayan, boş bırakılan bir vram miktarı da olmalı, tam sınırda çalışsa sorun olur, oyun çöker, dlss ve fg düzgün çalışmaz vs. Bu yöndeki tecrübeler internette aktarılıyor. Aklınızda bulunsun.
-
-
StreamRoller'ada ekmek ban denmez ama ya :):):) Hiç bilmiyor buraları :)
-
benim sistemimi tanısaydın derdiniz hocam. Obsidian 1000D ile başlayım isterseniz. Kasanın boş ağırlığı 45 kilo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence2008 -- 14 Ocak 2025; 20:0:17 >
Kralsın hocam.
-
önemli değil isteyen istediğini yazsın, forumu ciddi alıp yazmıyorum yıllardır. Bu arkadaşa felaket tilt olduğum için yazdım.. En son 4 yıl (4 yıl aradan sonra burada türüyor bir anda ne hikmetse) önce yazdığı mesajlarda benden overclock konusunda yardım istemiş, şimdi neler diyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 14 Ocak 2025; 20:13:55 > -
Adam işe yaradı bütün fosilleri uyandırdı kaç yıldır yazmayan adamlar yazar olduk dasdasda
-
Parayla almadın mı hocam neyin tantanası bu
Çok zenginim ama 3090 kullanıyom. 3090 turşusu kurdum evde en akıllı bilgili benim (!) Mining yapmayı sadece ben biliyom benden başka kimse mining yapmadı (!) (5 yaşındadır)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adam yazmış cevap hakkı doğuyor neyin tantanası olacak. Cevap ta mı vermeyelim ? Birileri yazıyor biz de cevap yazıyoruz. El şeyini görmeden kedi kendisininkini bişey sanırmış derlermiş atalar. Ben burda bireysel kimseyi küçültücü mesaj yazmıyorum dikkat ediyorum ama ısrarla birileri beni güya küçültücü mesaj atmaya çalışıyor. Her önünüze çıkan 20 yaşında bir genco olmayabilir bilin isterim. Sataşmayın biz de cevap vermeyelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence2008 -- 14 Ocak 2025; 20:23:58 >
200 dolar indirim almış kartı bize nasıl eskisinden daha pahalıya sokacaklarını konuşacağımıza 3090 konuşuyoruz.
Hadi hayırlı işler.
Konuyu son gelişmeler ışığında haftalardır takip ediyorum. Kimseyi gereksiz yere rahatsız etmedim, etmekten kaçındım.
Yazmayayım yazmayayım diyorum ama; 3090 ile 5080' saf güç olarak aynı demek keçileri kaçırmanın da ötesinde olmakla birlikte,
Sanada.. 3090'ına da .. Vram sorununa da.. Açtığın saçma sapan başlıklara da.. Bizi ilgilendirmeyen Emin Çıtak'a verdiğin cevaba da..
Yeter be dostum vallahi illallah ettirdin, para verelim sal artık şu konuyu..! Birileri bana sürekli rahatsızlık veriyorsun dese vallahi utanır susarım yeter bu ne yahu !
BU SAÇMALIKLARLA İLGİLENMİYORUZ. 5000 serisi haberleri okumak istiyoruz.!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 14 Ocak 2025; 21:18:27 > -
Konudaki gündemi değiştirelim artık.5090 özelinde istediğiniz markaların tr fiyat tahminlerini alalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X