5080 in fiyatları belli oldu 55-70 bin arası olacak sanırım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (129. sayfa)
-
-
Şunun gibi modeller sizce ne kadar olur? Suprim olmak zorunda değil o yüzden markaya takılmayın
https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5080-16G-SUPRIM-LIQUID-SOC
-
sııvısoğutmalar en az yüzde 10 ile 15 pahalı oluyor genelde. Suprim yada asus olursa 80 i bulabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2K Ultrawide oled monitöre geçiş yaptıktan sonra hazır sistem almayı düşünüyorum 5070Tİ yeterli gelir mi yoksa bütçeyi daha da zorlamama gerek var mı ?
-
2k için yeterli olacaktır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gayet yeterli
RTX50 Serisi konu başlığı altındaki en manasız ve irrasyonel yorumu yapmış bulunuyorsunuz tebrikler.
-
Yazmayayım diyorum ama şunu kısaca yazacağım.
1- Okumuyor musunuz, anlayamıyor musunuz veya birini sırf fikrinden dolayı küçük görüp hakaret etmek için bahane mi tutuyorsunuz onu kendiniz daha iyi bilirsiniz ama kimseye fikrinden dolayı saygısızlık edemezsiniz. Ona göre davranın lütfen.
2- 3090'ı savunan teknoloji karşıtı biri olsam bile böyle bir hakkınız yok, ki değilim, bunu reddediyorum.
3- Başkasını bilmem ama ben baştan beri 4K için vram yetersizliği nedeniyle hep 90 serisi alınması gerekliliğini ortaya koydum. Elbette bu konuda fiyattan bağımsız olan en iyi tercihler de 4090 ve 5090 idi. Bu fikirde olan biri için 3090'ı savunuyor, yeni teknolojiye karşı gibi sözler söylenmez. Dalga geçiyorsunuz ama ana fikrimi ve asıl derdimi bile okuyup anlamadığınızı belli eden bu ifadelerinizle asıl siz komik oluyorsunuz.
4- İkinci maddedeki ifadelerimi 90 serilerinin aşırı yüksek fiyatları sebebiyle ve bazı insanlar için bir ara çözüm olabileceği düşüncesiyle kısmen değiştirdim. Yani dedim ki, yeni nesil ve teknoloji diye 60, 70 serisi almak yerine 4K için 3090 daha uygun bir alternatif çözüm olabilir, eğer yeni nesil 90 serisine paranız yetişmiyorsa.
Şimdi bu sözün neresinde teknoloji karşıtı olmak var Allah aşkına. İnsanlara karşılıksız beklemeden faydalı olmak gibi bir değer yargısı kendileri için bir anlam ifade etmeyenler, elimde 3090 var diye 3090'ı savunduğumu zannetmişler! Başka türlü anlamlandırmaları mümkün olmuyor çünkü bu çabamı! Peh. Ben sizden uzağım, siz de benden uzak olun. Hadi selametle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 14 Ocak 2025; 17:47:28 >
-
3090 nın maliyet olarak uygun bir alternatif olması argümanı eğer sadece "4090 çok iyi bir kart ama 3090 da bütçesi düşük olanlar için iyi bir alternatif" deseydin tartışılabilir bir argüman olurdu ancak sen; "4090'ın neresi 3090'dan 3 kat güçlü" , "insanlar 4090 ile sorun yaşarken ben 3090 la sorun yaşamıyorum" "ekran kartı upgrade i yerine pc nizin donanımını en üst seviyeye getirin" (4k oyunlar için 3090 kartlı sistemin hangi parçasını değişitirip 3 kat performans artışı elde edeceksen artık) gibi mantıksal hiç bir dayanağı olmayan açıklamlarından dolayı doğal olarak bu tepkiyi çekiyorsun ve kimsenin ne dediğini de anlamaması da gayet normal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 14 Ocak 2025; 17:55:5 > -
Bu silence2008 birisinin fake üyeliği ama kim.. spawn olmuş 4090 alamadığı için zamanında şimdi hayal dünyasında geziyor 🤷♂️
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 14 Ocak 2025; 17:58:33 >
Bunu detaylı olarak izah ettim, anlaşılmayacak bir şey yok. Açtığım konu başlığında ve yorumlarımda detaylar mevcut, sürekli de paylaşmak istemedim. Art niyetli olan biri ancak 4090 yerine 3090'ın daha güçlü ve sorunsuz olduğunu iddia ettiğimi düşünür. Detaylarda maksad görünür. Saf güç olarak 4090'nın 3 kat güçlü olmadığını bilen biliyor. Donanımı yeterince güçlü olmadığı halde 4090 alıp takanın da sorun yaşadığını bilen biliyor. Benim bu anlamda söylemiş olduğum çok açık. 3080 ile de en üst düzey donanım ve ihtiyaç halinde ram, anakart ve işlemciye otomatik güvenli overlock ile Indiana Jones en üst düzey ayarlar ve full rtx ayarlarında akıcı olarak oynayabildiğimi konu başlığımda, hatta muhtemelen bu başlıkta da aktarmıştım. Ama art niyetli veya yüzeysel bakışla her şey mümkün. Her sözden kastedilmeyen manayı çıkartabilirsiniz. Benim açtığım başlığın ismi zaten 90 serisini tavsiye ediyor. Bunun temel mantığı mümkün olan en üst düzey donanım ve kartın alınması. Ama oradan itibaren detaylarda farklılaşıyor. Bu da gayet doğal. Nvidia'nın halt yemesi nedeniyle oldu bu. Ekran kartlarına servet istemese ve yeterli vram koymuş olsa neyi ifade etmek zorunda kalacaktım ki? Doğrudan en iyisi ve en üst seviye ne ise onu alın mutlaka çünkü tam sorunsuz ve akıcı deneyim yaşamanız önemli, zaten windows öyle sorunlu bir sistem ki, en üst düzey sistemde bile mutlaka bir şekilde sorun çıkarmayı başarıyor derdim, olur biterdi. Ama öyle olmadı işte, baktım adamlar 5090'a çok yüksek bedeller istiyor, e bizde bu daha da yukarıya çıkacak diye gördüğümden vicdanım el vermedi, gidin mutlaka 150 bin lira verip 5090 alın demeye veya gidin 4K için 60, 70 serisini yetersiz vram'e rağmen bir ton para verin, nasıl olsa yeni nesil diyerek kandırmaya. Çünkü işin hem israf hem de parayı akıllıca kullanma hem de kullanamayacağın/ihtiyacın olmadığı teknolojiyi satın almanın uygunsuzluğu boyutları ortaya çıktı. Her ne ise. Zaten tüm detaylar yazılarımda mevcut. Kim ne yaparsa yapsın ama emek vererek, uğraşarak, zaman ayırarak fikrini, kanaatini ifade eden birine de, katılmasa da herkes saygılı olsun. Allah şahid, ben kendi egomu tatmin etmek için değil, insanlara faydalı olmak için ulaştığım sonuçları, kanaatimi paylaştım.
Not: Sistemin neresini yükseltip 3 kat güçlü hale getireceksiniz demişsiniz, orada sorunlu bir mantıki yürütme var. Bir kere o 3 kat dediğiniz şey dlss ile olan fps artışı. Ayrıca akıcı ve sorunsuz 4k oyun deneyimi için 3090'ın 3 kat gücünde bir karta sahip olmanız gerekmiyor. Vram engeline takılmasa 3080 de yeter. Nasıl muhakeme ediyorsunuz.
Bakın bu nvidia testlerinde 5070'in performans ölçümünü 2K'da yapmışlar ve genellikle nispeten düşük (8 -10 gb) vram isteyen oyunlar tercih edilmiş. Ki zaten Alan Wake 2'yi araya koymuşlar ama o da 2K'da harcadığı vram düşük olacağından yanıltıcı olur bu test. Dolayısıyla bu testler 4K ultra ve 18 gb isteyen bir oyunda farklılaşır. Böyle bir durumda 16 gb'ın yeteceğini düşünmek mantıklı olmaz ve işin pratiğinde de yetmiyor zaten. Her ne ise.
nvıdıaNVIDIA GeForce RTX 5070 Ailesi Ekran Kartlarıhttps://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/50-series/rtx-5070-family/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 15 Ocak 2025; 0:1:2 >
-
İlk Gün 5090 SIVI soğutma gelir mi TR'ye var mı duyuran?
-
Ben hiçbir serinin xx90 olanını tavsiye etmiyorum. ileride satarken hep zarar ettiriyor. Nvidia'da her zaman Tİ olanlar F/P oldu.
-
2K için 70ti serisi tercih edilebilir, 4070ti, 5070ti gibi. Sıkıntı asıl 4K'da. O da özel bir durum. 4K Tv almıştır, ille 4K görmek istiyordur normal olarak. O kadar yatırım yapmış çünkü.
-
bunu silin hocam, geçen hafta: "satarken en çok zararı 90 serisi ettiriyor" yazdım, linç yedim.
satarken kar ettiriyor ya da değeri hiç düşmüyor yazacaksınız. o zaman sıkıntı olmaz.
-
böyle arkası boş ve iddialı yorumlar ile insanların satın alma kararlarını etkileyip vebale girdiğinizin farkndasınız umarım.
40xx serisi 30xx serisinin üzerine ciddi manada fark koymuş makası çok açmış bir seridir, 4070 TI 3090 ı FG AÇMADAN DAHİ geçmektedir.
yukarıda ilgili test sonuçları paylaşıldı.
buna rağmen görüşünüz selefi ile bu çok büyük performans farkına rağmen 40xx serisi ara seri öyle mi???
40xx lerin FG DLSS kapalı halde bile 30xx lere uyguladığı tokatlama tarifesini 50xx 40xx' lere yapamayacak.
asıl 50xx 60xx öncesi yapay zekaya geçiş aşamasında ara seri görevi görecek. (düşük ham performans yüksek yazılım performansı)
5070 in MFG kapalı halde 4090' ı geçtiği bir tane test yayınlansın 20 yıllık üyeliğimi sileceğim.
MFG kullanmadığınız anda 40xx ile 50xx arasında performans farkı %25 30 civarı.
velhasıl;
FG kullanmak istemeyen, 4k çözünürlük kullanan, rekabetçi oyun merakı olan bir kullanıcı için 5090 çıktıktan sonra dünyanın en performanslı ikinci ekran kartı olacak olan 24 gb 4090 ı mümkünse uygun fiyattan almak hala iyi bir tercihtir.
biraz araştırıp, bilgileri muhakeme ettikten sonra satın alım yapmak isteyen insanlara fikir verin lütfen.
-
illa kart değiştirecekseniz ve FG ile işiniz olmadı ve olmayacak ise 4k da ya 5090 ya da 4090 ile devam edin.
16gb karta 4k için o kadar para verilmez.
-
Bırak bırak aksiyon oluyor Kart testleri gelene kadar oyalıyor en azından bu mesajlar. Evet evet 5090 alın zarar etmezsiniz en iyisi 5090 Bak mesela 2 gündür 3090 da 3090 gidiyor ben 3090 nı bedava bulsam kasama sokmam bu saatten sonra.
-
Aslında bu forumdaki sorun olmayan bir ürün hakkında gereksiz sorular sorulması ve yine olmayan bir ürün hakkında net cevaplar verilmesi
ürün kimsenin elinde değil, resmi karşılaştırma yok , resmi sonuçlar yok topu topu 10 gün sonra ilk resmi incelemeler gelecek az beklemek yerine burada herkes birbirini yiyor ,
kimisi cahili oynarken , kimisi bilgin rolünde ,kimisi elindekini laf arasında gösteriş adı altında arada kaynatma derdin de
desem ki 1990 yılındayım akıllı telefon yok internet doğru düzgün yok okey , yapmayın arkadaş ya 10 gün bekleyin be abi
sorsan oyun oynuyorlar bırakın arkadaş 7/ 24 buradasınız neredeyse
şunu kavrayın kaç fps aldığına bak gerisini ben yaparım deme zamanına giriyoruz artık ,yapay zekayı göz ardı edemeseniz , bazı şeyleri geride bırakın o yazılımı bi şekilde kullanacaksın bugün kullanmıyorsan bir sonraki nesilde kullanacaksın
yeni seri kart 3 x yapay zeka yapıyorsa bir sonraki 5 ,6 x gidecek bunu kestirmek zor olmamalı istesen istemende kullanacaksın
bu sistem düşe kalka kendini toparlayıp daha az hata ile yolunu bulacak
bunu ben demiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 14 Ocak 2025; 18:53:0 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X