Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (133. sayfa)

5 sn
6.039
Cevap
229
Favori
244.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5070ti en ucuz olanı alır geçerdim.

• Professor X kullanıcısına yanıt

Ben öyle bir şey demedim, okuduğunuzu anlamıyorsan benim kabahatim ne.

Bakın okumak zorunda değilsiniz, hatta mesajlarımı görmek zorunda da değilsiniz. Her mesajın başında kırmızı bir el şeklinde "Bu üyenin mesajlarını gösterme butonu" mevcut. Lütfen bu özelliği kullanın, beni de rahatsız etmeyin, kendinizi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 14 Ocak 2025; 21:59:27 >
  • Canaktas93 C kullanıcısına yanıt
    90 binden 5080 strix imkansız. Çünkü 5080 de strix yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160456543

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160457064

İlgili mesajlarımda ''oldukça zaman kaybı'' olan malum mevzunun yeterince açıklamasını yapmıştım ama (geçmiş yıllardaki ANA KONU'lara nazaran) bu sefer çoğunluğun (hatta neredeyse herkesin) bu durumun farkında olması ve buna isyan etmesi ''şaşırtmadı'' dersem yanlış bir söylemde bulunmuş olurum. Yani olumlu olarak, iyi bari en azından belli bi' bilinç kültürünün oturmuş olduğunu görmek memnuniyet verici hususlardan biri diyebilirim.

Kaldı ki, hemen alttaki gibi birtakım teknik mesajların fazlaca yer alması gereken bu gibi ANA KONU'larda adeta kelalaka mesajların yazılıp durmaması gerekliliği oldukça önem arz etmektedir.

>12VHPWR vs 12V-2x6 (yönlendirme linkleriyle)

>GIGA'nın RTX 50 Serisi cooling çözümleri anlayışı

>RTX 50 Serisi'nin tahmini performans sonuçları

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160468751

Alıntı

metni:
    kimisi cahili oynarken , kimisi bilgin rolünde ,kimisi elindekini laf arasında gösteriş adı altında arada kaynatma derdin de

Farkında olma meselesi işte bu yüzden önemli ve ne kadar çok üye (dolayısıyla konuyu takip edenler) bu bilinçte olurlarsa o kadar sağlıklı ilerleyen bi' ANA KONU ve genel olarak DH FORUM ilerleyişi olacaktır.

@Gamer007_

• silence2008 S kullanıcısına yanıt

Benzer fikirdeyim astral 155-165 arası olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 cm kalınlığında olacak bu kartlar anakart chipsetleri pişecek desenize. Kim dikkat ediyor bilmiyorum ama eğer kayda değer sayıda m.2 ssd niz varsa (3 ve üzeri) o chipset yanıyor bildiğiniz. Ekran kartı gpusundan daha sıcak. En azından intel de durum böyle. AMD sahiplerinde durum ne bilmiyorum. Oyun oynarken ekran kartında acayip etkileniyor chipset çünkü hemen dibinde yapışık koca bir kart var. Belki riser ile dikey olarak ekran kartı kullananlarda durum böyle olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 14 Ocak 2025; 22:4:34 >
  • Sanırım yeni nesil xx80 modelinin bir önceki nesil xx90 modelinden daha az performans verdiği ilk seri 50 serisi olacak.

Nvidia xx80 modellerinden her sene kırpa kırpa bu segmenti yolunmuş tavuğa döndürdü.

Geçmişte xx90 ve Titan modellerine yakın performans veren xx80 in geldiği nokta üzücü.

Aşağıda ki grafikte durum açık seçik ortada, xx80 in Cuda çekirdekleri her geçen nesilde azalıyor ve xx90 lar ile performans farkı makası açılıyor.
    Performans düşüşü yanında kart fiyatları da düşmüyor.

https://www.techspot.com/article/2902-nvidia-gpu-configuration-history/

• gençler sanki nvidia sizi üzecek gibi duruyor. nvidia'nın, 30 ocakta satışına başlanacak rtx 5080 için gerçek dünya testleri yapan kullanıcılara bu bilgileri açığa çıkartmaları için en erken tarih olarak ambargo koydukları tarih 30 ocakta sona eriyormuş. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

ulan zaten kart 30 ocakta satışa çıkıyor. kartın satışa çıktığı güne kadar testlerin açığa çıkmasını istememekteki niyet nedir sizce ? ben çokta iyi bir niyet görmedim şahsen. kartının performansına sonuna kadar güvenen bir şirket neden kartın gerçek dünya testlerinin kartın satış tarihine kadar açığa çıkmasını izin vermek istemiyor olabilir ? 2-3 gün öncesi bile değil, tam kartın satılacağı tarih ?

ben zaten bu ilk seriden kart almayacağım. 1 sene bekleyip ya 5070 ti super bekleyeceğim ya da 6000 serisini bekleyeceğim ama bu durum garibime gitti yazmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 14 Ocak 2025; 22:33:54 >

• sukrullex kullanıcısına yanıt

sağ olun hocam estağfurullah, siz ve bir çok arkadaşımızda doğru araştırma ve muhakeme sayesinde isabetli yorumlar yapıyorsunuz.

MFG kapalı şekilde 5070 ve 5070ti 4090' ın yanına dahi yaklaşamayacak bu kısım kesin.

MFG kapalı 5080 muhtemelen 4090 ile kafa kafaya performans verir.

MFG kapalı 4K da 4090 bellek avantajı ile 5080' in öne geçer.

MFG ile 5080 4090' ı elbette geçecektir.

5070ti de 5090 da peynir ekmek gibi satar haklısınız, 5070 TI çok iyi bir FP ürünü olacak, bu neslin yıldızı.

ama inanın 5080' de satacaktır, NV ortaya tepesinde dumanı tüten, üstünde sinekler uçuşan malum objeyi koysa yine satar yine satar, ama işte bu bilinçsiz ve sorgulamayan talep yüzünden de her nesilde de GPU' ları kırpmaya devam eder.

9070XT için ben de umutluyum, dediğiniz gibi iyi bir fiyat ve artırılmış RT performansı ile gelirse orta segmentte tutunur, ve bilinçli tüketici için iyi bir alternatif olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 14 Ocak 2025; 22:56:36 >

• yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

mevcutta iyi bir kart varsa 6000 serisini bekle hocam, multiple frame gen tarzı yine iyi bir atılım yapar bunlar

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Astral max 130'dan çıkar. Abartmayın. Dediğiniz fiyatlardan çıkarsa da alan direkt kerizdir. Enayidir. Ancak bu kadar yazabiliyorum.

• silence2008 S kullanıcısına yanıt

Benim tahminim 400ü görürüz hocam kendime 500e kadar limit belirledim.

• Kuzgun091 kullanıcısına yanıt

Katılıyorum 120k-125k bandında olur (Yurtdışı fiyatının $2400-2500 bandında olacağı tahmin ediliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 14 Ocak 2025; 23:14:41 >

Hocam astralin Max 130 olması demek tuf modelinin 110 gibi olması demek galax,palit vs. 95-100k olması demek.Yani Nvidia'nın tr için önerilen satış fiyatının %5 üstüne 5090'mı satılacak diyorsunuz.Umarım öyle olur ama bu durum bana büyük sürpriz olur.

Yapay zekaya kanıp 5000 serisi alan kerizdir diye genişletebiliriz bunu. 4kda doğal 60-90 fps veremeyen tepe model kart mı olur

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

4k da doğal 60-90 fpsyi 8090 ancak verir oda bugünün oyunlarında.O kartta o günün oyunlarında 4k 90 veremez.Native 4k 100fps olayı bitti bence kabul etmek gerek bunu.Hatta native olayı bitti.Online rekabetçi oyunlar bile native'den vazgeçmek zorunda kalır zamanla

Native olayının bitmeside gpu'ların güçsüzlüğünden ziyade oyunların optimize olmayışı ve teknolojinin sırtına yaslanmalarından kaynaklı.Bunun şiddeti giderek artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 14 Ocak 2025; 23:48:7 >
  • Ham güçte ciddi bir artış olmamasına ragmen bu fiyatlar yüksek bence. Çünkü yapay zeka teknolojileri 2 senede bir güncelleniyor artık elde ham güç kalıyor 2 sene sonunda. Yani 2 sene sonunda 6070 tarafından dllss vs ile geçilmiş bir kart kalacak elimizde. Belki çok daha büyük farklar olacak yapay zeka sonuçta suni fpsde diyebiliriz sınırlarını bilemeyiz. Bu yüzden ben para verirken bunu bir kriter olarak görmem. Ham gücü kriter olarak görürüm. O yüzden bu fiyatları benim mantığım pek almıyor hele astral falan 160 olur diyorsunuz müthiş kerizlik olur yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi.

• Alıntı

metni:
    ASUS GeForce RTX 5090 TUF spotted2455 € / 10438 PLN

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Burayı takip eden teknoloji market yetkilileri yalandanda olsa bir tane 5090 fiyatı girinde neyle karşılaşacağımızı görelim:)

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

işte bu fiyatlara %18kdv + satıcı karını ekle 3000-3100€ gibi TR piyasasında

bizim satıcılar EU vergilerini üstünden kdv ekleyerek satıyormuş gibi göstererek fiyatları kdv den daha çok kar elde ediyorlar :D

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.