Harbi ilginç yalnız ya. 2.800 dolarlık Asus Astral 146 K'ya Hepsiburada tarafından 9 taksitle satıldı geçen hafta. Sepete ekledim ama gene de almadım çünkü yazık günah bence bu fiyatlara 9 eşit taksit de olsa. Triolar 150 - 160 K'ya nasıl satılıyor hayret valla :) |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (361. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
incehesap dururmu yapıştırmış cevap kaçırmayın
-
Bunları şikayet etmek lazım aslında çok saçma bi hal aldı
-
Bedava :) Şöyle bir 200 K olsun o zaman bakarız :)
-
Benim de dun geldi, iki gozumun cicegi :) Yeni kartim Asus Prime 5080 OC .
Bu arada OC demisken, OC olmayan versiyonu arasinda benim tespit edebildigim tek fark var o da fabrika cikisi GPU boost clock 2670, OC olmayan versiyonu ise 2617 olmasi lazim.
Birinin MSRP 999 USD, digerinin ise 1199 USD. Donanim olarak bir degisiklik oldugunu sanmiyorum. Zaten giris klasmani bir kart oldugu icin, normalde OC olmayan versiyonu, fiyat avantaji gorurseniz secebilirsiniz.
Ancak 5080’lerin icinde gizli bir 5080 Super var, o da overclock potansiyelinden kaynaklaniyor. Bu hususu da bir hesaba katin derim.
Vedalasmadan once eski kartimdan kasa icinde son bir poz aldim, Asus TUF 3080…
Abi/kardes bir yan yana nasil duruyorlar , bakalim… Gerci kardesi abisinden daha buyuk :)
Kasanin anakart tarafinda bur degisiklik yok, sadece GPU power supply kablosu degisti…
Ve, Asus Prime 5080 sahne aliyor…
Son durum bu, kucucuk ufacik ici dolu tursucuk kasam Lian Li A4/H2O icinde herseyler…
Dun gece, cok kapsamli olmasa da test edebilme sansim oldu. Kisa sureli stres testleri ve benchmarklarda herhangi bir hata uretmedi.
Sicakliklar stres altinda 75 C ‘ lere kadar cikiyor. Bu kadar yuksek olmasinin en buyuk sebebi kartin mini ITX kasada olmasi, diger sebebi ise yine SFF Ready okarak giris seviyesi kucuk bir sogutma blogunun kullanilmis olmasi.
Karti 2 mod’da deneyip, ona gore degerlendirip surekli kullanim icin bir karar verecegim. Biri UV digeri ise OC. Tabi fan curve’lerinin ayarlanmasi gerekiyor. Fanlar oldukca sessiz bu arada.
OC olarak +450 GPU/+1500 Mem. stabil calisti. 3dmark skoru 3200’lerde. FPS farki olcmedim, tabi oyuna gore de bu degisecektir ancak %10 mertebesine kadar bir artis bekliyorum.
Kasada 1200 wattlik Rog Loki PSU var, ilk kez faninin dondugunu dun gordum :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
120 k dan palit kapanlar hadi gene iyisiniz.kartlarınız bir haftada en az 30K kar koydu. Daha da fiyatlar nereye çıkacak belli değil. Arkadaşlar Türkiyede şöyle bir gerçek vardır, bir malı o an almazsan asla daha ucuza alamazsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
döviz yükselirse dediğin doğru. böyle bi olay için alakası yok döviz de haraketlilik yok bu tamami ile karaborsa ve stokculuka giriyor
-
5$’lık RFID çipinin 2700tl’sına satıldığı bir ülke de, ekran kartları için istenen bu rakamlar çok normal. Sadece bu duruma alışık değiliz. zamanla bu rakamlara alışacağız. Seneye 6090’ı bu kokuşmuş zihniyet, 250-300 bin tl’sından satışa sunar. Serbest piyasa ekonomisi der işin içinden çıkarlar. Bunları denetleyen zaten yok, herkes kendi cebini doldurmanın peşinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 6 Şubat 2025; 17:46:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O bir kuş hayır o bir uçak hayır o bir cimer !
-
Bir evladı diyor ki baksana her yerde en az 150 olmuş, diğer evladı ben niye geri kalayım al sana o zaman 160 diyor
-
Ağzına sağlık
-
Bu tarz durumları cesaretlendiren de yurtdışından satın alımın tamamen yok edilmesi. Yurtdışından alabilseydik eğer bu fiyatlara satamazlardı herhangi bir ürünü.
-
Bir kesim 4000 serisinde FG yi çatır çatır açıp MFG de çok kötüymüş diye algı yaratmaya çalışırken, 5000 serisi çatır çatır satılıyor ve satılacakta. Saf kas gücünde 5080 4080 in yüzde 20 fazlası deniyor, üzerine en az bir de yüzde 10 overclock performansı koyunca 4090 a yetişiyor. 4000 serisi overclock özürlü olduğu için aradaki farkı koruyamıyor. Nvdia yeni nesille zilyon tane de teknolojiyi koyunca millet napsın elimdeki kartın değeri ıskartaya çıkmadan bir an önce ikinci elde iteleyip 5000 serisine geçeyim diyor. Doğru da yapıyor.
Cem Egeyoutube
ya sen ne anlatıyon be abla gözünü seveyim be abi: Oğuzhan Alpdoğanhttps://www.youtube.com/shorts/M_V7cAi1o0A -
suç her zaman söylenilen gibi, satıcıda olduğu kadar alıcıda da var. alıcı bulamayan, satışları boykot edebilen bir toplum olabilseydik şuan her sektörde olduğu gibi bunlarda satamayacağı için fiyat yükseltmek yerine temkinli davranacaklardı. ama maalesef bu fiyatlara dahi müşteri bulabiliyorlar. onun için ne desek boş. yakın zamanda 200k'ya yaklaşacağını düşünüyorum 5090'ların
-
İncehesap 167 den 5090 stoklarını tüketti. Gaming, itopya sinerji falan hiç bi yerde 5090 stoğu kalmadı. İnanılmaz.
200Kya Bile Satılır 5090lar Alıcısı Vardır
Bugün 165K,Yarın Zaten 200K Gider Yaza Doğru 250Kları Zorlar Peynir Ekmek Gibi Satıyor
100 Dolara Bile Satılsa Nvida Zaten 100Kya Burda Alıcısı Hazır
-
4700 Dolardan almak isteyen varsa stoklara gelmiş
-
Sadece bu firmalar ile kalsa iyi, ekran kartları çıktı şimdi millet PSU almak zorunda kalabilir diye amazon.com.tr bile satıcısı kendi oldugu PSU fiyatlarına %20 yerleştirdi. Amazon bile TR ye uyum sağladı yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namor -- 6 Şubat 2025; 18:27:19 > -
Eline koluna sağlık.
Bu arada firma kendi stoğuma mal ekleyip çıkartınca, o mal satılmış oluyor değil mi? Satılmamışsa da satılmış gibi yapılabilir mi! Doğruyu söylesin birisi, lütfen artık kandırmasınlar insanları. Bu 5090’lar 170 bin tl’sına satıldı mı satılmadı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 6 Şubat 2025; 18:28:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X