MSI PRO X670-P WIFI AM5 anakart ve 7800x3d mevcut. Gpuz ekranında görüldüğü üzere 16x 5.0 da çalışıyor herhangi bir şekilde yükte de değil . 3 ADET M2 slotu 990 pro - 990 pro -Seagate Firecuda 530 1Tb takılı Altta ki pcı 1x slotun da xpg XPG 1TB mevcut Anakart ayarlarında bir kontrol edin mutlaka bir ayar hatasıdır. 5080 pcı 16x 5.0 da çalışıyor yani. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 7 Şubat 2025; 17:33:41 > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (378. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
gümrük vergisi yok. ötv yok. sadece kdv var.
o bazı arkadaşlar bu üçünü birbirinden ayıramaz bunlar ayrı vergi kalemleridir. yine tatmin olmayana ekran kartı için ithalat beyannamesi atabilirim. yukarıda muhtemelen g.müşaviri bir arkadaş sistem fotosu atmış zaten.
diğer yandan buradaki dist. ithalatçı ya da her kimse, o ingiltere'de son tüketiciye satılan fiyatlardan kart almıyor zaten. daha düşük fiyata alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 17:35:32 > -
-
Ben de x870'te benzer saçmalıklardan muzdaripim. Rezillik resmen kırıp atıcam az kaldı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok enteresan bi durum bu hocam, yani kağıt üstünde mümkün değil hele düz X670 sonunda E olmayna ile.
PCIE Lane sayısı kurtarmıyor yani, işlemcinin böyle bi desteği yok, 6 SSD demek zaten kabaca 24 lane demek
GPU-Z nin bu gösterdiği değer bana hatalı gibi geldi.
-
1983 yılında, Casio hesap makinesinde oyun oynamaya başladığım günden, ddr5'e gelene kadar herşey keyifli ve güzeldi benim içinde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunların Founders Edition fiyatı olduğunun farkında mısınız? Bu rakam tr için de çok düşük fakat burada bakmanız gereken asıl fiyat Msi ve asusun kendi ürünleri için belirlediği fiyat bantları olmalı, misal astral 5090 3400 usd civarından satılıyor (örnek olması açısından ABD için founders edition fiyatları 2000 usd). Kısacası yazdığınız fiyatlar eu bölgesinde de reel fiyat değil.
Trde fiyatlar şu an şişik ama olacağı maksimum 10-20 bin tl düşüğü olur şu fiyatların. 110 bin tl bandına Palit 5090 bile bulunması imkansız olur mevcut konjonktürde (ki tr’nin uygulayacağı faiz düşüşü ile kurun artışı da kesin olacak).
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gümrük vergisi de vardır hocam niye olmasın? Ama tabii bu daha ucuza aldıkları gerçeğini değiştirmiyor
-
sadece kdv var ekran kartlarında
-
Benim anakart asus z690 prime-a
anakartta 4 adet m2 slot var hepsi dolu.
ayrıca 6 adet hdd slotlarıda dolu.
pcı ex 16 slotunun diğerinde de tv kartı takılı durum bu.
-
Hocam zaten Astral, Suprim gibi modeller icin konusmuyorum. Asus Prime, Msi Ventus gibi giriş seviyesi kartların fiyatları founders ile aynı olur genelde. Onlar olmasa bile piyasada founders ile aynı olan başka kartlar olur Palit vb gibi.
Astral tarzı bir kart istiyorsanız onların piyasası çok daha farklı tabi ki.
Keşke incelemeler gelse de ona göre yol alsam hocam ben de . Sürekli iş gezisi yapmam gerekiyor böyle durumlar için el altında laptop olması işime gelebilir. Halihazırda da uygun fırsatlı 4080’li laptop alma şansım var. Değerlendirmek istiyorum açıkçası.
Çok enteresan vallahi bunun bi hata olduğunu düşünüyorum çünkü 2. pci expressi kullandğınız gibi zaten X8 X8 moduna giriyor anakart.
GEN5 X16 olarak kullanan arkadaşlar eğer 3dmark sahibiyse şu testi yaparsa hepimize bir fikir olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 7 Şubat 2025; 18:3:48 > -
Ben hemen hemen her seriyi aldım bugüne kadar lansman vaktinde hiç o founder edition fiyatına asusun msin filan kart sattığını görmedim, peki bu fiyatın içinde şirketlerin kari var mı? Örnek msi ve satıcısı vatanın. Yani bu fahiş fiyat farkı vatan gibi kurumsal firmaların kendi kar marjının yetmeyip daha fazla fiyata satması mı oluyor ? Ben vatanda bir vakit bir olaya şahit oldum teşhir bilgisayarını alış fiyatından veriyorlardı gördüm yani programdan new egg fiyatına baktım ondan daha pahalıya gelmiş, çözemedim bu düzeni.
Ek olarak Amerika’dan gittim kendim iPhone 16 pro max almıştım Apple centerden 1199 dolara, ödemeye gittiğimde 70 dolar vergide ödedim yani Apple sitesinde yazan fiyatı vergisiz fiyatmış.
Özet asusun msin sitesindeki satış fiyatları vergisiz, vergileri eyaletler farklı farklı uyguladığı için vergi dahil fiyatı yazmıyor benim anladığım bu.
RTX 5090 95-110k bekleyen kitle beraber aynı bir konu başlığı altında , Troll yazar ve Donanım site sahiplerinin erişim sağlamadığı bir ortamda gelsek , geleceği dair tahminlerimizi yazsak ne tatlı bir hayal olurdu dimi ?
-
Bu "yüksek fiyata satıyorlar" muhabbeti neden sanki yeniymiş gibi konuşuluyor? Ben türkiyede 2000$ altına 4090 satıldığını görmedim. Bizde hep en az 1.5, 2 kattan satılıyor tüm teknolojik aletler zaten. 600$'lık anakartını 900$ a aldım mesela, aynı şey 9950x de de vardı.
Benim kaçırdığım bir nokta mı var da insanlar avrupa amerika fiyatlarından satılmıyor diye üzülüyor burada?
-
Ekran kartlarının gümrük vergisinden muaf olduğuna dair bir yönetmelik, kanun vs. gösterebilir misiniz?
30 euro üstünü ticari ithalat olarak değerlendirip gümrük müşvari tutmayı zorunlu kılan sistem koskoca şirketlerin ekran kartlarını gümrük vergisiz getirmesine müsaade mi ediyor? Bana pek gerçekçi gelmedi :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Elessar EredhianGümrük vergisi de vardır hocam niye olmasın? Ama tabii bu daha ucuza aldıkları gerçeğini değiştirmiyor
Ekran kartının gtip/ hs kodu = 847180. bu kod ile devletin resmi gümrük tarife arama motorunda çıkan sonuç aşağıda...
eğer yetmezse, altta ekran kartı ithalatı esnasında hazırlanmış örnek bir beyanname de var. bunun sağ altında ise vergiler var.
GV yazan şey Gümrük Vergisi oluyor. peki karşısında ne yazıyor? 0,00
ayrıca burada DV: damga vergisi, KKDF: Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu
KDV'nin açılımını söylemiyorum artık...
uygulama.gtb.gov.tr
Tarife Arama Motoruhttps://uygulama.gtb.gov.tr/Tara/TarifeBasitArama/DetayliBilgiler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 18:58:6 >
-
Evet gösterebilirim. Ekran kartlarının tarife cetvelindeki kodu yani Gtip'i 8471.80.00.00.00 dır. Bu tarifede alınan vergiler aşağıdaki görselde. KDV harici %0,5 Kültür kesinti fonu varmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuaSar34 -- 7 Şubat 2025; 20:32:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X