Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (376. sayfa)

5 sn
7.548
Cevap
254
Favori
306.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI PRO B850-P ben böyle bir ana kart alacağım var mı fikri olan bütçeme en uygun bunu bulabildim

• perhanpayidar kullanıcısına yanıt
    Anakartiniz nedir hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fırsat fiyat dediginiz 5080 ve 5090 nedir ? Hem euro yurtdisi icin hem tl yurtici olarak ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • namor N kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler. O zaman ozetle asus x870e e de m2 leri 1. Slota takayim birini digerini 3. Slotami takayim? Zira dediginiz gibi 2. Ve 3. Slotlara takarsam ekran karti bant genisliginden yiyecek anlasilan

Arkadaşın amacını anlamış değilim. Büyük ihtimalle o anakartı değiştirene kadar insanlığık PCIE 5 x16'nın hakkını verecek bir ekran kartı yapamayacak zaten. Benim bilmediğim çok özel bir konu yoksa bence yanlış ve anlamsız bir şey yapmaya çalışıyor.

Ben de Asus Hero 870 var. Aynı düşme bende de var ve haklısın, biraz saçmalamışlar ki onu da daha fazla USB portu filan için yaptılar ama daha iyi yapabilirlerdi.. Zaten 9000leri veanakartlarını çok da içim sinmeyerek aldım ama herşey saçmaladı bu yeni nesillerde zaten.

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Daha onceden de bu anakartta ethernet portta tuhaflik oluyordu yazilimsal problem beliki. Misal pc aciliyor ethernetten 75 mb hiz gelmesi lazim ama 7.5 geliyor. Sonra kabloyu cikarip geri takinca duzeliyor. Yada pc yi ac kapa yapinca duzeliyor. Tonlarca para veriyoruz ama sacmaliklarla ugrasiyoruz mevzusu ozetle

• pastperfect kullanıcısına yanıt

Anakartta yazana göre, o gösterdigim yerlere takmadığın sürece bir sorun yok. Sendekiler pcie 4.0 nvme ssd ise ,2 sini de o alttaki 2 taneye tak, bu sağ üstteki m2_1 slotu ilerde pcie5.0 bir ssd alırsan ona kalsın bence.

Her ikiside gen 4 m2 hocam. 980 pro 2 tb ve 990 pro 2 tb. Bir de satadan baglanti yapacagim 2. Ssd samsung evo 950 1 tb. Toplamda 3 depolama olacak kisaca. Ozaman en alttaki iki adet gen 4 e takasam m2 leri ne m2 lerde hiz olarak problem olur ne de ekran karti bant genisliginde 16x 5.0 dan dusus olur anladigim kadariyla

Evet kılavuza göre öyle, sata portlarını iptal ettiği şeklinde bir uyarı yok. O 5 slotu birden gösteren ilk resme göre en alttaki 2 taneye taktın mı bir sorun çıkmıyacak, kılavuz böyle söylüyor.

• drages kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartta internet hiz dususu oluyor kendi kafasina gore bazen 75 mb oluyor hizim bazi gunlerde 7.5 mb oluyor hizim. Ethernet baglantisiyla internetim var. Tomahawk x870 yabanci formlarda tonlarla problem yasayani var farkli konularda ssd den tutun arkadaki portlarla, ramlari tam okumamasindan benim yasadigim pcie 5.0 olayina. Misal birada x870 tomahawktan daha alt anakart kullanicisi var ve sorun yasamiyorlar. Hakikaten aklim almiyor bundurumu

hocam bu sorun sende de mi var ya bende turkneti darlayıp duruyorum tak çıkar diyince düzeliyodu :D demekki anakarttanmış ama ben sabırlı olmayı seçiyorum böyle üst seviye ve yeni çıkan cihazların min.3 4 aya ihtiyacı var yeni bileşenlerle optimize olması için ve driverların.

• ufuq010101 kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam eski anakartta gram sorun yoktu eski kartim da msi tomahawk z790 di ddr4 sistemliydi. Bunda her seyi yasadim neredeyse.

• GEN5 için şuan hemen anakart değiştirmeyin daha 1 haftadır son kullanıcılar gen5 gpu kullanmaya başladı, elbetteki markalar sürücü,bios birşey yayınlayacaktır.

yaklaşık 15 gün önce sizin kullandığınız X870 Tomahawk dan hem tier hem çipset olarak daha alt model olan MSI B850 Gaming aldım bahsettiğiniz sorunları yaşamıyorum.

tabi benim kullandığım ekran kartı 4.0.

sizin kullandığınız anakart teknik özelliklerinde birden fazla M2 slot kullanımında oluşacak durum için şunu yazmış;

Arka paneldeki USB 40Gbps Type-C portları ve M2_2 yuvası PCIe 5.0 x4 bant genişliğini paylaşır.

Her ikisi de M2_2 yuvasına bir cihaz takıldığında PCIe 5.0 x2'de çalışır.

BIOS'ta M2_2'yi PCIe 5.0 x4'e geçirebilirsiniz ancak bu USB 40Gbps Type-C portlarını devre dışı bırakacaktır.

USB4 ana bilgisayar denetleyicisi PCIe 4.0 x4'e kadar destekler.

ben burada PCIEX 16X slot ile alakalı bir uyarı göremedim.

doğru düzgün anakartlarda hiç bir M2 slotu PCI EX 16 ile veri yolu paylaşmaz, hele ki X870 kullanan bir tomahawk.

zaten hiç bir yerde de bu durum yazmıyor.

benim modelde dahi ne kadar çok M2 takarsam takayım PCIEX16 slot veriyolu kesinlikle değişmiyor.

MSI anakartın sayfasında bulunan tüm anakart sürücülerini yüklediniz mi?

kesinlikle bu sebeple anakart değiştirmeyin, arkadaşların dediği gibi 5.0 ekran kartları yeni geldi, sorun varsa dahi çok yakında yeni bios ile çözerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 7 Şubat 2025; 15:35:10 >

• @pastperfect Senin alıcağın anakartın kılavuza bakarken pcie q release ile haberler çıktı searchte, böyle birşey okuduğumu hatırlamıştım. Ve olaya güncelleme geldi. Bu senin alıcağın anakarttaki ekran kartını slotunda Q-Release Slim diye yeni bir mekanizma kullanıyorlar ve bu ekran kartının pcie giriş kısmına hasar verdi diye haberler çıkmıştı bu 5090 testleri sırasında. Şimdi bugünkü haberde Asus açıklama yapmış, kartlarda revizyona gidiyorlarmış ve hatta anakartı bile değiştirme vaadi vermişler habere göre. O yüzden o modeli almayı tekrar gözden geçirebilirsin. Senin alıcağın Rog strix x870E-E modelinde de bu Q-Release Slim var ve yeni üretimlerde bu olayı revize edip sorunu düzeltecekler. Haberlerin linkini bırakıyorum.

videocardz.com
    ASUS PCIe Slot Q-Release Slim mechanism may scratch your GPU, first RTX 5090 affected - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/asus-pcie-slot-q-release-slim-mechanism-may-scratch-your-gpu-first-rtx-5090-affected

Bu da bugünün haberi

tom's hardware
    Asus China compensates and assists owners with damaged GPUs due to PCIe Q-Release Slim mechanism — confirms revision on the way
    https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/asus-china-compensates-and-assists-owners-with-damaged-gpus-due-to-pcie-q-release-slim-mechanism-confirms-revision-on-the-way#xenforo-comments-3872639

• quote:

Orijinalden alıntı: namor

@pastperfect Senin alıcağın anakartın kılavuza bakarken pcie q release ile haberler çıktı searchte, böyle birşey okuduğumu hatırlamıştım. Ve olaya güncelleme geldi. Bu senin alıcağın anakarttaki ekran kartını slotunda Q-Release Slim diye yeni bir mekanizma kullanıyorlar ve bu ekran kartının pcie giriş kısmına hasar verdi diye haberler çıkmıştı bu 5090 testleri sırasında. Şimdi bugünkü haberde Asus açıklama yapmış, kartlarda revizyona gidiyorlarmış ve hatta anakartı bile değiştirme vaadi vermişler habere göre. O yüzden o modeli almayı tekrar gözden geçirebilirsin. Senin alıcağın Rog strix x870E-E modelinde de bu Q-Release Slim var ve yeni üretimlerde bu olayı revize edip sorunu düzeltecekler. Haberlerin linkini bırakıyorum.

videocardz.com
    ASUS PCIe Slot Q-Release Slim mechanism may scratch your GPU, first RTX 5090 affected - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/asus-pcie-slot-q-release-slim-mechanism-may-scratch-your-gpu-first-rtx-5090-affected

Bu da bugünün haberi

tom's hardware
    Asus China compensates and assists owners with damaged GPUs due to PCIe Q-Release Slim mechanism — confirms revision on the way
    https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/asus-china-compensates-and-assists-owners-with-damaged-gpus-due-to-pcie-q-release-slim-mechanism-confirms-revision-on-the-way#xenforo-comments-3872639
    Hangi modellerde bu sorun var ?

• KuaSar34 K kullanıcısına yanıt

Toms hardware linkinde liste var.

• KendineAteist kullanıcısına yanıt

X870 in sağladığı fazladan portlara ihtiyacım olmadığı için sizin gibi ben de B850 tercih ettim, PRO modelleri problemsizdir, ben MSI B850 Gaming aldım.

Az önce baktım B850 PRO' nun 1 adet M2 slot fazlası hariç Gaming B850 ile tüm özellikleri aynı, Gaming biraz daha güzel görünüyor, hangisini alsanız üzmez, uygun fiyatlısını alın geçin.

• KendineAteist kullanıcısına yanıt

bence oralara kadar çıkmışken al tomahawk x870 kafa rahat kullan. s tier kart ihtiyacını bugün de yarın da karşılar.

vallahi aynı duygulardayız.DD4 sistemle o kadar akıcı keyifli oyun oynuyodumki şimdi tüm herşeyi high end yaptım bir gram keyfim yok 5080'le oyunda takılıyo anakart interneti bozuyo daha nolması lazım sistemi satıp egeye yerleşmek için bilmiyorum :D

• 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.