sağolasın hocam aynı kafadayız yüreğime su serpti bu yorum :D |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (377. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
İngiltere fiyatı 112 bin TL
TR fiyatı 150 bin TL
mesaj attım vergi diyor :)))
pckolik.com
MSI GeForce RTX 5090 32G Gaming Trio OC 32GB GDDR7 DLSS 4 512 Bit Ekran Kartıhttps://pckolik.com/urun/msi-geforce-rtx-5090-32g-gaming-trio-oc-32gb-gddr7-dlss-4-512-bit-ekran-karti
-
ne vergisi ya valla sövecem artık.... konsol mu bu?
-
Aynen vergi felan yok cevap yazdım zaten
-
Al ben de de o kadar. Z790'dan geçiş yaptım bazen pişman olduğumu düşündürecek saçma sapan hatalar ile karşı karşıyayım. USB'lerin çalışmaması,internetin kesilmesi ve seslerin bir anda yok olması. X870e ve x870'in stabil olması gerekiyor kaç ay geçti çıkışından hala düzelmedi bu sorunlar. Konu dışına çıkıyoruz affola.
-
MSI PRO B650M-P 7800X3D ile kullanıyorum hocam.
-
Bu fiyata alan olur belki diye olta atıyoruz diyecek değil :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
elbette vergiyle alakası yok, ekran kartı sadece %20 KDV'ye tabi.
2 saat önce aynı kart 132'ye satıldı. bunlar aç gözlülükten koyabildikleri kadar kar koymaya çalışıyorlar. hatta öyle ki gerekirse kartı günlerce stokta tutuyorlar, satmıyorlar ve ellerinde az sayıda kalan kartı maksimum fiyata kaktırmak için şanslarını sonuna kadar zorluyorlar.
5080'lerde de benzer durum var ve fiyatlarda %10-20 arası köpük var. stok sıkıntısı olduğu sürece de böyle olur.
yani özetle, karaborsacılık yapıyorlar. o da nvidia'nın bok yemesinden dolayı işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 17:4:37 > -
Takip ediyorum ama 130'u kaçırmışım demekki
Hangi site sattı?
-
n11'de satıldı. bir arkadaş yukarıda linkini paylaşmış zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 16:59:50 > -
Almaya acele edenlerde suan kasalarinda kart yok mu ? Niye bu acele ki. Guzel fiyat ve pesin fiyatina 4 taksit olursa anca alirdim .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyat fena değil, hemen almak isteyenler için alınabilir gibi duruyor.
Şu anki 5080’ime geçmeden önce 1 sene 4070 Ti Super kullandım bu linkteki markayla. Benim kartta 2 fan vardı bu 3 fanlı, 2 fanlı olan bile çok sessiz ve serin çalışıyordu. 5080, 4070TiS’e kıyasla ne kadar daha fazla ısınıyor bilmiyorum ama 1 fan daha fazla zaten her türlü iyi bir sonuç verir diye düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence yurt içi olarak 5080 47-52k arası, 5090 için de 94-105k arası olması gereken fiyatlar. Bunun üstü tamamen şişirme gibi geliyor bana.
Kara borsa olacak korkusu artı abd nin yeni vergileri büyük bir fiyat artışı getirecek korkusu
%20 KDV ve gümrük vergisini kattığınızda Amerika fiyatlarından bile ucuza geliyor hiç sanmam o fiyatlara satılsın bende öyle düşünüyordum da gümrük vergisi de var diyor bazı arkadaşlar forumda ne kadar doğru bilmiyorum. Ama bence çok bizim ekonomik şartlarımızda adamlar rahat ulaşabiliyor. Bizde parası olan da alamıyor işin garibi
6000 serisi cikinca en az tl zarari bence 5070ti da olur. 130k ya alinan 5090 ileride 80k ikinci eli anca satilir gibi
Bir süredir Türkiye’de en tepe model hariç kolay kolay gpu lar değer kaybetmiyor. Ama en tepe modeli alanda bunu ihtiyacı için alıyor ve fiyat eğrisine takılmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Artik bu yeni taktik. Az cikar urunu. Talep çok olsun. Sonraki partlar gelince millet hemen alsin. Yigin toplamak gibi bisey. Bu taktik koronada oldu
5080 için dediğin olabilir ama 90 gerçekten kimseye yetmiyor yetmeyecek çünkü iş için alan çok, 4090 çok saçma pahalı ya diyip 4080 almıştım sonra 3 katına çıktı bir daha düşmedi benzer durum çok olası
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X