Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (379. sayfa)

5 sn
8.602
Cevap
256
Favori
346.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
1. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • + olarak US de 2300€ satışa çıkan ürünün içinde satıcı payıda var yani ortalama %10 civarı giriş fiyatı TR ye direk 2300€ da değil 2100€ varı oluyor

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Yaşın olayla ne ilgisi var? Yani direk sormanın manası nedir?

43 yaşında biri olarak aynı şeyi bende düşündüm ve olmamasına baya şaşırdım.

• drages kullanıcısına yanıt

bu konuyu bilip-bilmemesi önemli değil, bilmediği bir konuda bu kadar iddialaşması yaşımı sorgulama ihtiyacı hissettirdi. yaşı küçükse, çok gençse ona göre konuşacağım.

ayrıca sen de benimle bilmediğin bir konuda iddialaşsan sana da öncelikle yaş kaç diye sorarım. istersen 93 yaşında ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 18:54:48 >
  • vatanbilgisayar gibi normalde piyasada en pahalı satan yerin fiyatları bile itopya, gaminggentr, incehesap fiyatları yanında ucuz kaldı.yani düşünün bu sitelerini ne kadr aç gözlü olduklarını vatan nın bile

fiyatları uygun kalıyorsa bunların yanında vay halimize

Adama mantıklı gelmemiş ve iddianızı destekleyecek bir şey sormuş. Siz iddianızı kanıtlasanız ve de buna rağmen iddialaşsa evet haklı olabilirsiniz ama bu durumda tepkiniz bana çok olgun gelmedi.

Bir insanın yaşını bilip de, yaşını sormazsın bence :). 93 yaşında olsan da yaşını sorarım demek, bilemedim. Bir şeyler yanlış geldi bana.

Ülkemiz "Akıl yaşta değil baştadır." sözünün de dünyada en önde gelen kanıtlarından biri, dolayısıyla yaş çok da baz alınmamalı diye de düşünüyorum.

Neyse konuyu dağıtmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drages -- 7 Şubat 2025; 18:30:40 >

Hep bu yükselmelerin kurbağa alamadık diye oluyor 

• yavuzyildiz kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela şu anda Amazon’da 877€’ya 4070 Ti Super satılıyor, bu kartın MSRP’si 889€ diye biliyorum.

Yani şu anda bu kart Almanya Amazondan direkt MSRP’nin altına alınabiliyor.

www.amazon.de
    Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER WINDFORCE MAX OC Grafikkarte - 16GB GDDR6X, 256bit, PCI-E 4.0, 2655MHz Kernfrequenz, 3 x DisplayPort 1.4a, 1 x HDMI 2.1a, NVIDIA DLSS 3, GV-N407TSWF3MAX OC-16GD
    https://www.amazon.de/Gigabyte-GeForce-Super-Windforce-Graphics/dp/B0DC6HYBYR

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• drages kullanıcısına yanıt

evet haklısın konuyu dağıtmayalım; özlü sözlerin, atasözlerin, hayat tecrübelerin ve benim tepkilerimin olgunluğu hakkındaki değerli analizlerinle konuyu dağıtma o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 18:53:12 >
  • Miralyon07 M kullanıcısına yanıt

Aralık 2022'de RTX 4090'ı 42.000 küsüre almıştım. 2250 dolarmış o zaman fiyatı. RTX 5090'a da 2.750 dolar desek 2.750 * 37 olması gereken fiyat zaten 100.000 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dusunsel -- 7 Şubat 2025; 18:40:17 >
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt

eğer ben almadan önce GR 55-56 ya düşmezse kurbağa almayacam bu nesil... şu anda giriş seviyesi msi'ları, asusları takip ediyorum.

6000 serisine inşallah. ama elbette bu bir son değil, sadece 10 dakikalık bir ara...  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 18:43:37 >
  • Shellot kullanıcısına yanıt
    Kaç yıl geçti hocam yeni kartlar geldi, şuan o para bile fazla onun için. Düşmesi normal

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

evet haklısın konuyu dağıtmayalım; özlü sözlerin, atasözlerin, hayat tecrübelerin ve benim tepkilerimin olgunluğu hakkındaki değerli analizlerinle konuyu dağıtma o zaman.

ces fuarından nvidia ekran kartı alabildiğini iddia eden biri vardı hocam hatırladın mı  

Tam 1 yıl geçti hocam bu kart çıkalı, eski olmasın diye özellikle Super serisinden örnek attım. Ayrıca şu an bu kartların üretimi yok diye biliyorum yani stok sıkıntısı başladı yavaş yavaş.

Ha dersiniz ki 1 sene de eski, o konuda yapabileceğim bir şey yok. Şu anki 5080 ve 5090’ı saymazsak Nvidia’nın en güncel çıkardığı kart o yukarıda attığım

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

silence reis değildi di mi o? acaba başka bir arkadaş mıydı?

ama silence reis dediyse haklıdır, alınabiliyordur.

• yok değil hocam etiketleyelim arkadaşı;

@HWS 6000 serisi duyurulunca CES standından yarı fiyatına hemen bi 6090 çekecek misiniz hocam  

2024 model bir araç aynı özellik olmasına rağmen 2025 den ucuz oluyor, yani sadece yıl değiş yeni modeli çıkmış tabi fiyatı düşecek bu bile aşırı fazla, sence o parayi verip onu mu alırsın 5070 ti mi alırsın. 3070 lerin fiyatına bakalım o zaman onlar alınır mı o fiyatlara sence her ürünün yenisi çıkınca eskisinin değeri düşer her ne kadar eskisi daha iyi olursa olsun.

Hocam evet yenisi çıkınca eskisinin fiyatı düşer, ama bunun yenisi 5070 Ti, ki o da çıkmadı henüz. Ve zaten fiyatı msrp’nin altına düşmüş, bundan bir kaç ay önce msrp’ye bulunurdu büyük ihtimalle. Şu anda kıyas yapabileceğimiz başka bir kart yok malesef.

Arkadaşlar yeni seri çıkınca hep yüksek fiyattan çıkardı ama ben 2022 Aralık ayında 2.250 dolara 9 taksitle kart alabildim. Hatırlıyorum 4090 Ekim - Kasım gibi bulunamıyordu ancak Aralık ayında stok olarak bollaştı. Ve o dönemde bile yurt dışı fiyatlarına yakın fiyatlara kart alınabiliyordu. Ki o zamanlar NAS politikası vardı ve insanlar bedavaya kredi çekip ürünlerin fiyatlarını şişiriyordu.

Şimdi ne oldu da yurt dışında 2.400 dolar olan kart bizde 4.000 dolarlara kadar çıktı? Bunu sorgulamak gerekir.

• 
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.