Yine aynısı olacak hocam ama bu sefer daha uzun sürecek stok bollaşması.Tüm firmalar 28şubat haftasına ön satış aldı.28 Şubat sonrasında 3. Parti ne zaman geleceği belli değil.Onun dışında 5000 serisi özelinde 4000 serisinin üretimini erkenden durdurmaları bu krize yol açtı.4000 serisi çıkarken pandemi ve mining kartlarının çok çok fazla olması sebebiyle aşırı bir kartsızlık durumu yoktu.Şuan kartı olmayan ve tepe kartı almak isteyen 4090da bulamıyor ikinci elleri bile sınırlı.Özetle benim öngörüm Nisan ayı içerisinde ancak bir stok rahatlaması olur o zamanada doların durumu ne olur fiyatlar nasıl olur göreceğiz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (380. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
çok güzel yazmışsınız hocam, okurken duygulandım, elinize, gönlünüze sağlık.
eğer artık KDV , ÖTV ve gümrük vergisinin farklı şeyler olduklarını öğrenebildiyseniz o da bizden size küçük bir armağan, güzel bir hatıra olsun. lütfen kabul ediniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 19:11:51 > -
Kesinlikle Nvidia'nın da payı var. Nvidia çalışanları bile biz de kart bulamadık vs diyordu. Belki bizim bilmediğimiz detaylar vardır ama şu an tüm gelişmeler tüketicinin aleyhine oluyor. Piyasa biraz sakinleşince bu kartların fiyatları dolar bazında elbet inecek.
-
Çok sorgulamaya gerek yok. Ahlak yoksunu esnafın teknolojik cihazlar satmasının bir sonucu. Fakirliklerin fazlalığı ve zenginlerinde çok fazla akıllı olmadığı bir ülkede, teknoloji zaten baya bir geri planda ve bunu da milleti dolandırmak da kullanıyorlar. Ha bu sadece teknoloji de ya da ekran kartında değil, ülkemiz dolandırıcılarla dolu zaten.
Teknolojik eşya satan neredeyse tüm markalar bunu hep yapmıştır. Gold'un iflası güzel bir örnektir. Sonra Bimeks ve diğerleri. Bunların hepsi herkesi soyup, hortumlayıp, çalışanlarını da ortada bırakarak silinmiştir. Şahse Teknosa ve Vatan'ı da farklı görmüyorum. Bugün bir Vatan'a gitseniz adamların tek amacı size ekstra garanti satmak, hem de manyakcasına. Teknosadaki çalışanların ne sattığından haberi yok. Mediamarkt zaten dışardan ve tamamen fakir kesime yönelik dandik ve ucuz şeyler satıyor istisnalar dışında.
Diğer kalanlarda dükkanlı, dükkansız, telefoncudan olma sahtekar esnaf.
Coğrafya kaderdir. Kaderini kabul edenler mutlu, kaderine karşı gelenler başarılı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drages -- 7 Şubat 2025; 19:13:11 >
-
Doğru göstermesi yüksek ihtimal çünkü kasadan sökmeden önce 4080 4.0 hızında çalışıyordu. Yanlış anlaşılma olmasın anakartta 3 tane m2 slotu var o slotlarda 3 tane m2 takılı toplamda 6 m2 var ama diğerleri pcı slotu ile aparat üzerinden bağlı. Testlerini yaptım bire bir aynı değerleri alıyorum eksik hata da varsa şuan bir sorun yok çalışan şeyi kurcalamak hiç adetim değil böyle devam.
Asıl enteresan sorun arıyorsanız 0 olarak satın aldığım 1650 w psu dan gelen sese bakın.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMp6zm8We5w
Buda fanın durmuş hali
https://www.youtube.com/shorts/2O2nyA5IdUI?feature=share
Arkadaşım inatla imkansız böyle bir ses fandır o fan dediği için ona çektim. Fan değil
Buda 20-25dk sonra geçiyor yada direk buz dolabından çaldığım mıknatıslar ile düzeliyor.
https://www.youtube.com/shorts/hxpYcs5wVhg
Ben bu sesi bulayım diye ilk gün kasayı 4 kez söküp tekrar topladım.Hatta Msi 5080 gaming testleri yaptım konu açacaktım sinirlerim bozulduğundan açmadım.Şimdi gülüyorum ama böyle saçma bir iş olamaz.
Fan dan gelmiyor fanı durdurduğum halde bu ses geliyor.Tarih boyunca görüp görebileceğim en yüksek coil whine a sahip psu. Bu ses yaklaşık 20-25 dakikalık oyun süresinden sonra geçiyor ısınana kadar yaptığını tahmin ediyorum. Normalde satın almayacağım bir psu sırf 5090 alıyorum diye değiştirdim sonuç bu. Yüksek kalite modeller stokta olmadığı için aldım geçtim sonra 5090 da almadım iade süresi de beklerken geçmiş oldu.Sırf servis hikayesi ile uğraşmamak için önceden sistemi açıp ısıtıyorum.
Kısaca elektironik de olmaz olmaz deme olur.
www.amazon.com.tr
Fsp Hydro PTM PRO 1650Watt ATX 3.1 GEN-5 (PCIe5.0) 80+ Platinum Plus Modüler Power Supplyhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CX1KXG7C?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
-
Hocam teşekkürler. ÖTV olmadığını biliyordum ama gümrük vergisi olmadığını bilmiyordum :) öğrenmiş olduk :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam mevzu anakart dan önce cpu o kadar pci lane desteklemiyor. Psu patlak gibi 😄quote:
Orijinalden alıntı: AlkımmDoğru göstermesi yüksek ihtimal çünkü kasadan sökmeden önce 4080 4.0 hızında çalışıyordu. Yanlış anlaşılma olmasın anakartta 3 tane m2 slotu var o slotlarda 3 tane m2 takılı toplamda 6 m2 var ama diğerleri pcı slotu ile aparat üzerinden bağlı. Testlerini yaptım bire bir aynı değerleri alıyorum eksik hata da varsa şuan bir sorun yok çalışan şeyi kurcalamak hiç adetim değil böyle devam.
Asıl enteresan sorun arıyorsanız 0 olarak satın aldığım 1650 w psu dan gelen sese bakın.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMp6zm8We5w
Buda fanın durmuş hali
https://www.youtube.com/shorts/2O2nyA5IdUI?feature=share
Arkadaşım inatla imkansız böyle bir ses fandır o fan dediği için ona çektim. Fan değil
Buda 20-25dk sonra geçiyor yada direk buz dolabından çaldığım mıknatıslar ile düzeliyor.
https://www.youtube.com/shorts/hxpYcs5wVhg
Ben bu sesi bulayım diye ilk gün kasayı 4 kez söküp tekrar topladım.Hatta Msi 5080 gaming testleri yaptım konu açacaktım sinirlerim bozulduğundan açmadım.Şimdi gülüyorum ama böyle saçma bir iş olamaz.
Fan dan gelmiyor fanı durdurduğum halde bu ses geliyor.Tarih boyunca görüp görebileceğim en yüksek coil whine a sahip psu. Bu ses yaklaşık 20-25 dakikalık oyun süresinden sonra geçiyor ısınana kadar yaptığını tahmin ediyorum. Normalde satın almayacağım bir psu sırf 5090 alıyorum diye değiştirdim sonuç bu. Yüksek kalite modeller stokta olmadığı için aldım geçtim sonra 5090 da almadım iade süresi de beklerken geçmiş oldu.Sırf servis hikayesi ile uğraşmamak için önceden sistemi açıp ısıtıyorum.
Kısaca elektironik de olmaz olmaz deme olur.
www.amazon.com.tr
Fsp Hydro PTM PRO 1650Watt ATX 3.1 GEN-5 (PCIe5.0) 80+ Platinum Plus Modüler Power Supplyhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CX1KXG7C?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
1650W biraz abartı olmuş sanki 2x 4090 kullanmıyorsan.
-
şimdi olay şöyle komutan logar...
şu alttaki mesajı yazan birisi, gümrük vergisinin ayrı bir vergi kalemi olduğunu bilmiyordur. böyle bir kişi gümrük vergisinin ötv ile kdv'yi de kapsadığını düşünüyordur ve GV'nin ayrı bir vergi kalemi olduğundan habersizdir. o sebeple yine bu kişi forumlarda: "ee o zaman adamlar gümrük vergisiz kart mı getiriyorlar yauuv?!" gibi konuya fransız olduğunu belli eden çıkışlar yapar.
neyse yani sen artık öğreneceğini öğrendin, şimdi de: "tabii ki bunları ben de biliyordum! bir tarafınızdan element uydurmayın!!" falan diye millete atar-gider yapacaksın, hakkındır. neticede zor da olsa öğrendin, "sorguladın", çalıştın, kazandın, bu başarı senin başarın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 19:40:7 >
-
Arkadaşlar internetten incelemelere baktığımda bazı oyunlarda RTX 5080 de 12-13 gb vram kullanıldığını gördüm. RTX 5080 ti ya da süperin hakkı 24 gb vram ve 384 bit arayüzüdür. Şu anda mükemmel bir kart olarak görünebilir gpu olarak ta çok güçlü ama bu kartlarla endeksli yeni oyunlar çıktığında vram darboğaz yapmaya başlayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nnemesiss12 -- 7 Şubat 2025; 19:41:4 > -
Komutan logar? reis, sen kaç yaşındasın?
Adam net olarak gümrük vergisinden konuşuyor ve sen bu adamın diğer vergileri bilmediğini mı çıkarttın buradan? Sen ciddi ciddi kendi kafanda olmayan şeyler uyduruyorsun farkında değilsin. Neyi zorluyorsun şu an anlamıyorum. Bir aşağılama yapmadan cevap veremiyor musun birine? Cidden yaştan bahseden birinin böyle davranmasına anlam veremiyorum...
-
aslında bu mesajın sonuna yine bir atasözü yazsaydın etkisi artardı diye düşünüyorum başkan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 19:54:14 > -
Ben de hala 2013 yıllarında aldığım seasonic marka 1250w gold güç kaynağı kullanıyorum. O zamanlar 600w bile yeterliydi ama bir kere aldım hala her sistemi rahat destekliyor. Önünde S-linkin 10 lu yüksek akım koruyuculu priz ve onun önünde ise 3kVA Tunçmatik marka regülatör bulunuyor. Şu ana kadar beni yarı yolda hiç bırakmadı.
-
Bodrumda jeneratör, çatıda da güneş paneli demeni de bekledim kral, güzel sistem kurmuşsun maşallah. Regulatörler acaip sesli çalışıyor ve pil ömrü baya az diye okudum geçenlerde yaptığım bir araştırmada, o yüzden girmedim hiç PSU olayına. Hatta millet aynı odaya kullanılmaz filan diye yazmıştı. Ama şahsen 12 yaşında bir PSU'ya çok şey emanet etmezdim, ne kadar kaliteli olursa olsun, malzeme ömrü diye bir şey var.
-
Çok doyurucu bir açıklama oldu hocam teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Regülatör diyorum online upsler ses yapıyor regülatörde fan yok elektirik kesilip geldiğinde ani başlama yapmıyor 6 sn geriye doğru sayıyor ve tam sinüs akım verdiği ve parazit ve gürültüleri engelleği için pcye elektrikten kaynaklı zarar vermesini engelliyor ve voltajı hep stabil tutuyor araya birde ups olsa çok daha güzel olurdu. Dünya para ile cihaz diziyoruz közlenmesini istemem.
-
Yaş muhabbetine girmişsin koyduğun beyanname tarihi 2021 yılına ait .Önce okumayı öğrenmek lazım.
Aradan geçen sürede kaç kere gümrük vergi kanunu değişti bilgin var mı?
Ayrıca o zaman senin dediğin gibi ise sadece KDV %20 herkes yurtdışından alsın o zaman ne kadara mal olacak görelim? denemeye ilk sen başla istersen herhangi bir kartı sipariş et bakalım yazarsın burayada çıkan vergi masraflarını.
Alt tarafı bir ekran kartı için dönen muhabbete bak yazık valla.
-
Anladım farkı ama o dediğini evin kendi hattına takan var, çünki bence bahsettiğin tehlike daha çok ani çalışan aletler için buzdolabı filan gibi. Yani bir bilgisayar, elektrik geldiğinde direk açılmıyor ve de zaten PSU'nun bir amacı da bunun gibi şeylerden kasayı korumak değil mi? Bana voltaj koruması üzerine sanki biraz agresif bir koruma gibi geldi. Büyük ihtimalle benden fazla bildiğin bir şeyler varki koymuşsun o aleti ama bu kadar emniyet üstüne düşünen biri 12 yıullık PSU kullanmazdı diye düşünüyorum, dediğim gibi asıl o tehlikeli gibi.
-
4070tisuper ler bu fiyatlarda olduguna göre 5070ti lar 55-60k civarı çıkar bu gidişle saçma sapan seviyelerde kartlar göre biliriz
5070ti bekleyenler ufaktan 5080 baksa daha mantıklı olacak gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X