Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (382. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 24 Misafir (5 Mobil) - 29 Masaüstü8 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
7.686
Cevap
254
Favori
310.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tabii tabii canım... sen zaten gv'yi, ötv'yi, kdv'yi ayrı ayrı bildiğin gibi, bu konulara da çok hakimsin. bugün öyle bi anlık dalgınlığına gelmiştir o yüzden öyle olmuştur. yoksa sen tabii ki bilirsin gümrük vergisini falan...

dediğin gibi bana geçmiş olsun o yüzden, sana değil tabii ki:) sende sıkıntı yok.

yalnız şu kahvehane arkadaşlarınla aranızda yaptığınız bir tarafından element uydurma muhabbetini bana bir kere daha yaparsan ısrarla refere ettiğin tarafımdan zıt olan bir tarafıma denk gelebilirsin o konuda seni uyarmış olayım. sonra güzel mesajlarınla süslediğin şu nezih ortam bozulmasın. malum çok gerginim, stresliyim üstüme gelmemek lazım.

tamam mıyız profesör? :) bitti mi, engelleyelim mi birbirimizi artık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 21:20:9 >
  • Potansiyel başınıza gelebilecek veya yaşanmakta olan ve çokça rapor edilen bazı sorunlara dair Murat Gamsız az önce bir video yayınlamış. Önemli bilgiler içeriyor, bir bakın derim.

Murat Gamsızyoutube
    Son zamanlarda basında ve forumlarda çok konuşulan, RTX 5090/5080 kartların çalışmadığına dair sıkıntıları, kendi başıma gelen örnekten yola çıkıp anlattım. Videodaki GPU-Z https://www.techpowerup.com/gpuz/
    https://www.youtube.com/watch?v=6a1OQUhfYyM&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

Şu ana dek, ısrarla refere ettiğim tarafını kullanmadığını mı iddia ediyorsun yani? O zaman desene hangi taraf olursa olsun çıkan şey aynı? :)

Bu arada tebrik ederim 4 yıl önce amazon'dan alışveriş yaparak vergi uzmanı olmuşsunuz. Mehmet Şimşek'le buluşturmak lazım sizi, böyle bir cevheri kaçırmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 7 Şubat 2025; 21:38:58 >
  • Şimdi battlefield 5'e girdim gene ekran kartı 219 watt çekiyor ve %100 de çalıştığını gösteriyor. Sorun driver değil miş başka neden olabilir? Psu kablolarında da sorun gözükmüyordu.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Neden 100 fps bir sorun mu var? Oyun ayarlarında future frame rendering açık mıydı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Açık hocam 4K da sorun yokken 200 FPS üstü oluyor ama bazen kart böyle çekmesi gereken Watt'ı çekmiyor neden olduğunu henüz çözemedim. Battlefield'e özel değil başka bir oyuna da girsem düşük FPS alıyorum.

• Professor X kullanıcısına yanıt

benim anakart hala 6 senelik b350 pcie sürümü de hala 3

bende olmaz herhalde bu

• @Elessar Eredhian

yok canım öyle değil; burada refere ettiğin tarafımı da gerekirse çok efektif bir şekilde kullanabilirim ama senin üstünde kullanmayayım, ortalık kirlenmesin, ağzımızın tadı... pardon, ağzının tadı bozulmasın diyorum.

beyanname benim değil, ben senin için özel olarak 1 dakikada onu bulabilmiştim, yetmedi, sorgulayabileceğin resmi web sitesinin adresini de verdim ama yine tatmin olmamışsın demek. neyse sağlık olsun... seni de Allah tatmin etsin inşallah diyelim, gece gece herkesi de ben tatmin etmeyeyim canım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 22:0:22 >
  • @Xallez

Role den mi geliyor bilmiyorum.İlk kez böyle bir şeye denk geliyorum kullanan yada fikri olan hatırladığım kişilere soralım bakalım.Bu arada bu ürün artık stokta da değil kıllandırdı beni.

@REDSTONE @Dark matter @One Shot One Kill @OverClocKing Hatırladığım kadarı ile bu psu nun türevlerini kullanmıştı forumdaki arkadaşlar. Genel olarak Redstone nun da çok sevdiği söylenemez bu psu yu .Başka seçenek olmayınca aldım ama tahmin ettiğim gibi dakika bir gol 1 mi oldu acaba.

Fandan gelmiyor kesin olarak eminiz Eco moduna alınca fan zaten dönmüyor ilk 20-25 dakika bu ses geliyor.Ekran kartından olma ihtimali yok 12 yıllık psu da 5080 ni taktım denedim sonra psu yu aldım madem 1 ay da oldu takayım dedim sonra dan farkettim.

https://www.youtube.com/shorts/hxpYcs5wVhg

https://www.youtube.com/shorts/2O2nyA5IdUI

https://www.youtube.com/watch?v=ZMp6zm8We5w

Arkadaşım inatla fan dan dedi diye sistemi de söküp ona göstermek için çekmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 7 Şubat 2025; 22:9:6 >

• @MacGyver.

Sen demedin mi adama engelle diye. Sonra da laf söylüyorsun engelledi korkak diye.

Sen gerçekten iyimisin? Beni de engellemişsin, yani aynı şeyler senin için de geçerli değil mi?

Tam telefoncu dayılara bağladın ama.

• Alkımm kullanıcısına yanıt

Çok ilginç.Sanki metal metale veya plastiğe sürtüyor gibi ses geliyor.coil whine a hiç benzemiyor.

• drages kullanıcısına yanıt

yok be tatlım, o engellememiş sanırım modlar öyle ayar çekmiş bize, birbirimize cevap veremiyoruz artık. bunu fark ettim, hemen sildim o cümleyi, haksızlık olmasın arkadaşımıza...

ben çok iyiyim, sorduğun için teşekkürler, rica etsem sen de beni engelleyebilir misin artık? her şeyi tersten anlayışın ve yersiz çıkışlarınla insanı fena bayıyorsun da... başka birilerine sarsan artık? hadi canım benim, hadi dragesim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 22:30:41 >
  • Kişisel yapılan alışveriş ile ithalatçı firmanın ticari amaçla yaptığı ithalat arasında tüm gümrük ve vergilendirme işlemlerinde tamamen fark var, bilginiz de eksiklik var.

İthalatçı bir firmanın yurt dışından getirdiği ürün devletin belirlemiş olduğu hangi GTIP koduna tabi ise o kod karşılığı mevzuatta ne vergi alınması gerektiği yazıyorsa o alınır ya da alınmaz.

Ekran kartı dahil Pc parçalarının tabi olduğu GTIP kodu içinde vergi yoktur, bu ürünlere herhangi bir gümrük vergisi veya ÖTV uygulanmaz, son aşamada sadece KDV eklenir.

Ama mesela sim kartlı bir çok cihaza örneğin telefonlara ötv, damga vergisi , TRT katkı payı ugulanır, bir de üzerine KDV eklenir.

Cep telefonu, otomobil bu nedenle bizde aşırı pahalıdır

Nereden biliyorsun derseniz de işim bu derim, mobil cihaz üreten yabancı bir şirketin Türkiye ofisinde bu tarz ithalat işlemlerini sıklıkla yapıyorum.

Velhasıl PC donanımlarının ülkemizde ki fahiş fiyatlarının nedeni vergiler değildir.

@drages @Elessar Eredhian bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 7 Şubat 2025; 22:37:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

%1 fps drop verilerinide gösterebilirmisin hocam

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

hocam teşekkürler mesajınız için ama keşke yazmasaydınız, ben pişman oldum bu konuyu açtığıma... konu ekran kartında gv olduğunu iddia edenler ve etmeyenlere dönüştü biraz da benim yüzümden... ben de bu işleri yapıyorum, oradan bilgi sahibiyim ama arkadaşlara: "tamam siz daha iyi bilirsiniz" demek hepimizin menfaatine olacak. ben bunu anladım, sizi de uyarmak istedim.

ben de artık bu konuyu daha da uzatmıyorum, bana göre de artık ekran kartında her türlü vergi var ve vergiler yüzünden fiyatlar yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 22:35:48 >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

Aynı şeyi yaşayan birini buldum hocam. Yanılmıyorsam aynı PSU ve kronik bir "sorun". Garantiden yenisini almış ama devam ediyormuş durum. Servis eskisinde de bir sorun olmadığını belirtmiş ilginçtir ki... Yorumlarda da bende de aynı şey oluyor diyenler var.

reddit
    From the pcmasterrace community on Reddit: FSP PSU clicking, ticking, noisy...
    https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1hjapat/fsp_psu_clicking_ticking_noisy

Edit:

Aynı kişinin başka bir sub'a açtığı aynı konuyu buldum:

reddit
    From the computers community on Reddit: FSP PSU clicking, ticking, noisy.
    https://www.reddit.com/r/computers/comments/1hjag0a/fsp_psu_clicking_ticking_noisy

Orada bir yorum ekran kartının, anakarta bağlı ARGB kablosunu ezdiğini ve buradan ekran kartına "akım sızdığını" ve sorunun bundan kaynaklandığını; şüpheli ARGB kablosunu çıkarınca sorunun da düzeldiğini belirtmiş ama aynı PSU mu değil mi ondan bahsetmemiş. O nedenle alakasız da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 7 Şubat 2025; 22:36:2 >

Hocam lütfen paniğe kapılmayın. Şuan 5 serisi tüm ekran kartlarında benzer durumlar söz konusu ve bu durum Bios+Driver uyumsuzluğundan kaynaklı gözüküyor. Çin yeni yılı sebebiyle henüz bir patch gelmedi, ancak ay sonuna kadar sorun çözülmüş olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

rica ederim hocam, bu tarz işlemleri ve mevzuatı herkesin bilmesini bekleyemeyiz elbette ama bilmeyenin de bilene saygı duymasında ve lafına itibar etmesinde fayda var.

bu nedenle ikinci bir benzer bilgiyi paylaşmak istedim.

işin enteresan tarafı bazı son kullanıcılar fahiş fiyatlar ile mal satan satıcılar ile uğraşıp mücadele edeceğine bu fiyatları farklı nedenlere bağlayıp normalleştiriyor, normal değil diye itiraz eden son kullanıcılarında üstüne gidiyor.

gerçekten enteresan bir toplum olduk.

• Cevabınız için teşekkürler hocam. Evet dediğiniz gibi bir uyumsuzluk sorunu var belli ki çünkü donanımsal durmuyor. Bekleyelim bakalım yazılımsal olsun da bir şekil çözülür.

@ufuq010101 Tabi ki hocam bir sonrakinde eklerim.

• 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.