Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (375. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 35 Misafir (9 Mobil) - 39 Masaüstü12 Mobil1 iOS
5 sn
8.484
Cevap
256
Favori
343.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardeş o zaman almam :) Yüzde 30 fazla performans için 3 katı para ödeyemem. 6000 serisini beklerim o zaman.

• pastperfect kullanıcısına yanıt

Anakart manualinde (pdfsi supoort sayfasında oluyor) gösteriyo eğer bir yere taktığında birşeylerin hızını azaltıyor veya iptal ediyorsa, tek tek slotların hangi gen olduğu da yazıyor, hatta direk tanıtım sayfasında kocaman resimde hangi gen oldugunu gösterebilir tek tek ama kısıtladıgı yer sadece manualde olabilir.

• drages kullanıcısına yanıt

Acele edilecek hiçbir tarafı yok hocam elinde idare eder gpu var 5070 ti ler çıkinca az çok şekillenir stoklar ve fiyatlar

geçen hafta sonu itopya Ankara mağazasında gözümün önündeki astral 5080 I sadece sistem ile veriyoruz diye satmadılar artık ekim modundayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anakartın PDF'inden PCIE yolu tablosuna bakacaksın. Orada yazar nereye ne koyarsan hangi yol neye düşer diye. Ama 870E zaten PCIE 5 kullanıyordur ve düşse bile x16 dan x8 e düşer, o da PCI 4 e eşittir. Performans düşüşü yaşamazsın.

• @pastperfect resmini koyuyorum sitesinden ayrıca

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • Covid falan da yok niye ve nasıl üretilmiyor neden stok yok, kafayı yemek üzereyim beklemek istemiyorum F5 yapmaktan sıkıldım.

• namor N kullanıcısına yanıt

hocam denk mi geldiniz. Takip mi ediyorsunuz bir yerden ?

• Arayanlar için itopyada msi gaming trio 5090 150 binden satışta. Önsipariş değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jermines -- 7 Şubat 2025; 14:32:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Paylaşıldıysa kusura bakmayın!

Murat Gamsızyoutube
    Tek Kişilik Oyun Yayını / DLSS4 ve Multi Frame Generation Testleri
    https://www.youtube.com/live/nqk2Ccmri8s?si=z2JpGVhhP4fb5E1Q

Tesekkur ediyorum hocam zahmet ettirdim size. O zaman bendeki gen 4 m2 980 pro ile 990 pro yu en lattaki gen 4 lere taksam, m2 hizlarinda dusus soz konusu olmaz degil mi? Ek olarak bu m2 ler ekran kartini icin pcie 5.0 da problem yaratmaz insallah

• Paister P kullanıcısına yanıt

Covid yok Madencilik öldü ortada hiç bir neden yok,

tek söylenti ABD ambargosu varmış AI muhabbeti için Ekran kartı belli başlı bir adet ile Türkiye'ye geliyormuş falan filan yersen papaz eriği :D

Bu olay iphone muhabbetine döndü artık. ihtiyacı olmayan bile hype'a kapılarak 5000 serisi kart alıyor...

• Nvidia kart üretecek zaman bulamadı ya da bulmadı... Başka hiç bir neden yok. Dünya saçma yerlere gidiyor artık zaten. O kadar gelişmiş dünya diyoruz, şu çipleri yapan bir tek Tayvan... Böyle saçmalık olmamalı bence.

BIOS güncellemesiyle sorunun çözüleceğini düşünüyorum hocam ama yeni kart almaya karar vermişsiniz anladığım kadarıyla zaten.

• hasskabal kullanıcısına yanıt

Benim anlamadığım koskoca Nvidia, MSI, ASUS toplanıp ne kadar satacaklarını ön görüp ona göre kart üretemiyor mu? O kadar marketing departmanında çalışanları var kim bilir hangi dünya çapında üniversite mezunları veya profesörler çalıştırıyor, danışmanlık alıyorlar. Trilyon dolarlık bir firmadan bahsediyoruz. Hani yetişmeyecekse neden 30 Ocak diyorsun, yaz oraya 10 Mart veya başka ay adam akıllı binlerce üretim yapılmışken satışa aç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 7 Şubat 2025; 14:40:7 >

Yok artık, böyle bir kısıtlama benim b650e-e de bile yok. Normalde bunların daha üstün daha yeni chipset olması gerekmiyormuydu ? Sol üstteki 2 adet slota takar isen CPU ya yakın, Gpunun pcie 5.0 x16 dan x8 e düşüyor. Hiçbir şekilde onlara takma. Resimde işaretledim, onlara takarsan yavaşlar pcie.

PCI-E 5'in "yavaşlaması"nıın hiç bir gerçek kullanım etkisi yok ekran kartı için, çünki kartlar zaten o kadar bilgi üretemiyor. Yanlış anlaşılma olmasın. PCIE 5 x8 tamamen yeterlidir.

• BayV B kullanıcısına yanıt

Tamamen şans eseri bakarken bir aratıyım dedim o anda gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: pastperfect

Ozur dileyerek konu disi bir sey sormak isterim. Suan piyasadaki en sorunsuza yakin x870e anakart hangisi dostlar? Yani ne ethernet portta hiz dusmesi olmasin ne de sistemsel bir cakisma olmasin isterim. 9800x3D islemci ve 5080 ile uyumlu olabilecek.

Asus x870E ProArt CREATOR WIFI 10 GHz + 2.5 GHz Ethernet'le geliyor, segmentteki en iyi ethernet özellikler bunda.

Asrock x870E Nova'nın güç besleme özellikleri sınıfının en iyisi ama Ethernet özellikleri zayıf.

Msi x870E Carbon da güzel, 5 Ghz+ 2.5 GHz ve usb bağlantı özellikleri en iyi olan kart bu. Ben bundan kullanıyorum.

Yani her kartın üstün ve zayıf tarafları var, her şey en iyi olsun derseniz de Msi Godlike falan var ama o kadar paraya değmez.

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • drages kullanıcısına yanıt

Ama arkadaş pcie 5.0 full hızda kullanmak istedigi için anakart bile değiştiriyor ve yavaşlamasını istemiyor o yüzden nereye takarsa hiç yavaşlama olmayacağını merak ediyordu. Ama çok ilginç değilmi eski çipte böyle kısıtlama olmayıp yenisinde olması ? benim asus x670e bile değil yani b650e-e , kılavuzda da kontrol ettim öyle bir kısıtlama yok, gen 5 slotunda da m2 nvme takılı yavaşlama olmuyor. Arkadaş o kadar para vericek yeni chipsetli alıcak böyle bir kısıtlama var. Kontrol etmedim ama sanmıyorum ki x670e lerde böyle bir kısıtlama olsun. x870lere özel bir durum mu bu acaba?

• 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.