https://www.techpowerup.com/331542/geforce-rtx-5090-power-excursions-tested-can-spike-to-901w-under-1ms Yukarıdaki linkte transient spikeların 900 W ulaşabildiği yazılmış. 600 W ile kullanılması uygun bulunan kablolardan milisaniyelik bir watt aşımı olsa da 900 W akım geçmesi 1-2 yıl içinde PCB'ye zarar vermez mi? Bu konuda bir şeyler okuyan var mı acaba? |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (427. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Testlere bir tanecik de 7900xtx'li makine koysaymış keşke. :)
@Dusunsel Yeterli soğutması olmayan kasalarda birkaç saat de yeterli olur herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 12 Şubat 2025; 12:25:8 > -
o açıdan söylemedim satışa çıkmadan 1-2 gün öncesinden kart buna temin edildi. yani sponsorlu oluyor. normal kullanıcı gibi çıkış günü kartı alamasa yada yüksek fiyatlara alsa bu incelleme yorumları daha farklı olurdu gibi geliyor bana :D
-
Astral 5080 için furmark testlerini paylaşıyorum bi sorun varmı sizce bu durumda
-
Mısır patlatırken de ilk 2 dakika hiç bir değişiklik olmuyor. 12 saat bir güvenlik testi için hiç bir şey böyle bir durumda. Millet 20 saat belki çalıştıracak gün aşırı.
Ben mısır gibi patlayacaklarını sanmıyorum ama kartlar çoğalıp da 5 tane arka arkaya yanma vakası gelse zaten olay biter.
Sanırım beklemek en iyisi. Parayı altına koyup bekleyecez.
-
Hocam Astral da fanların haricinde 6 tane shunt resistör var. Akımı bölüyor
PCB nin önemi işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet zaten öyle YouTube er olsa fenomen olsa ama hani işinde çok iyi ekmeğini kendi işinden kazanıyor kart erken beleş geldi diye boş atacak adam değil kendini bir kart için eyyamcı konumuna düşürmez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Shunt resistör ne işe yarıyor mesela başka markalarda yokmu neden yok
Benim aldığım TUF düz TUF, OC versiyonu değil. Bunların aradında malzeme kalitesi açısından bir fark yok değil mi? Malzeme aynı? Sadece oc versiyon fabrikasyon daha hızlı biraz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akımı bölmüyor, akımda sıkıntı olup olmadığını söylüyor. Yani bambaşka bir düzen değil, sadece uyarı mekanizması. Nvidia bahsettiğiniz gibi derin bir değişikliğe izin vermiyor.
-
900w geçiyorsa astral falanda farketmez o kablo yada kart patlama ihtimali yüksek uzun süre kullanımda diye düşünüyorum ben.
niye böyle bir şey yapmışlar tuhaf. bu kartlar test edilmeden mi çıkartılıyor yani, dünyanın en büyük şirketi nvidia. akıl alır gibi değil.
-
Yük altında tüm sistem 600w çekmiş 900 hangi anlarda oluyor
Milisaniyelik hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende 1000w msi mpg psu var atx 3 olan kurtarırmı
ATX 3.0 ve 3.1 güç kaynakları bunun için var, üst seviye rtx 30 kartlarda da bu spikelar vardı, yeni bir durum değil. 4090-5090 ile ATX sertifikasız güç kaynağı kullanan yoktur diye düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
OC olanın çipi binned düz e göre. Ama birisi +200 de tıkanır öbürü +500 %100 yapar değil. Malzeme kalitesi dediğiniz PCB nin kalitesimi yoksa shroud,fanlar vs bumu ?
Hepsi birebir aynı
-
Bende şu psu yu aldım, sizce msi mag 1250 olanı mı alsam? 9.200tl ye satılıyor o da. Ama bu platinium verimlilik daha iyi olur diye düşünmüştüm? 9800x3d ile kullanacağım 5090 ı
www.incehesap.com
ASUS ROG Strix 1000P 1000W 80+ Platinum Full Modüler Gaming Power Supply (90YE00W1-B0NA00) - incehesap.comhttps://www.incehesap.com/asus-rog-strix-1000p-1000w-80-platinum-full-moduler-gaming-power-supply-90ye00w1-b0na00-fiyati-77713/?gad_source=4&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zjeT2bHj6w8KTklNJS7cSDf-lL1ckg4fFoOxUyFVrVMTrVom25avJRoCf9UQAvD_BwE
-
Kurtarır bence ama UV ve PL ayarlansa çok iyi olur. Stok çekinirdim ben. Korkutucu çünkü
Bir de mutlaka fps limitli oynayın aman diyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 12 Şubat 2025; 12:39:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sıkıntı güç kaynağı değil hocam, kablo ve soketler. Şuana kadar hiç bir kart 600 W a zorlamadı bunları. Videolar var, kabloların çektiği dengesiz güçler ve yanma belli.
-
Hocam hangi konudan bahsediyoruz ?
Astral da 2 düzen var. Bir 6 adet shunt resistör olması. ( FE de yok ve geri kalan hepsinde 2 adet var )
Birde pinlerdeki voltajı belirli aralığın dışına çıktığı anda sistemi kesiyor. Uyarı mekanizması değil direk önleme mekanizması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X