Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (436. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 29 Misafir (11 Mobil) - 29 Masaüstü16 Mobil
5 sn
8.765
Cevap
257
Favori
349.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
1. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gamerock trio'dan zaten içini açmadan iyi olduğu kesindi.Suprim vs tuf vs rog var mı hocam:)

Siz gamerock'u sattınız mı? Kesin astral sipariş geçmişsinizdir sizi biraz tanıyorsam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonquad kullanıcısına yanıt

O gri şeyler termal pad, ısı iletimi ve soğutmaya yardım ediyorlar, msi anakartlarında da kullanıyor.

• Alister Vale kullanıcısına yanıt

Verimlilik bir seviyeye kadar çok değişmiyor

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Benim gördüğüm kondansatör dizilimi farklı yapılmış. Onun dışında kendilerine has tasarımları olduğunu gördüm.

• Hakaramak H kullanıcısına yanıt
    24G modelde çekirdek artışı olmaz mı dersiniz. 5090 ile 5080 arasında baya boşluk var. Mutlaka çekirdekleri artmış olarak gelmeli.

Bana göre 5080 24G model gerçek 5080 olacak. Şu an 5080 diye satılan kart 5070 maksimum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 12 Şubat 2025; 16:36:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu zamanda 16 GB bellek yetersiz, özellikle 4k için.

• QuasarFX kullanıcısına yanıt

Hocam kartın tasarımı ile termal pad ne gibi bağlantısı olabilir. Ben ondan sordum başka bir resim daha paylaştı arkadaşımız ona da baktım. Bu sefer iki resimde de termal pad yoktu.

5080'nin hangi incelemesinde 16gb ram olduğu için performans kaybı yaşadığı görüldü?

• sukrullex kullanıcısına yanıt

4080 ile 4090 arasında da baya fark vardı hocam doldurmadılar 4080super diye aynı kartı gönderdiler daha ucuz yaptılar sadece.Nvidia bizim önemsediğimiz kadar önemsemiyor bu gpu tarafını.Bırakın daha iyi bir kartı başka yeni kart çıkarmazlarsa bile şaşırmam.Adamlar güç girişini bile önemsememiş kendi fe kartları bile yanıyor.

Pardon şimdi anladım, ben de soğutma daha iyi demek istedim, bunun dışında arkadaş herhalde üzerindeki chip numarası farklılığını kastediyor olabilir. 2450-2501

• Weycell 61 kullanıcısına yanıt

İleriye dönük hocam, 6000 serisi sonrası 2x 600w isteyecek böyle giderse. 6090, 7090 için dedim.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Aslında amacım ön yargının ne kadar kötü bir şey olduğunu göstermekti. Palit ve MSI marka algısı olarak çok farklı noktalara konumlandırılıyordu. Ancak MSI 5090 serisi için X Trio’yu Ventus seviyesine indirgemiş görünüyor. Benim asıl merak ettiğim Vanguard’ı nasıl konumlandırdıkları. Bunu PCB gelmeden anlayamayız.

Kartı aldığımın ertesi günü Astral için aradılar, teklif de güzel olunca tamam dedim, haklısınız. 😊 Ben gelen anlamsız teklifler sonrasında iade ettim hocam, bazen iyilik yaramıyor sanırım.

• 16gb yetersiz diyen arkadaşlar, bilmiyorum farkında mısınız? Tüm ekran kartı üreticileri genel olarak 12 ve 16gb VRAM koyarak üretiyor. Bu durumda şunu anlamak gerekiyor. Önümüzdeki 3 yıl içinde VRAM yetersizliği yaşanmayacaktır. Buradaki herkes 16gb VRAM 4k için az olduğunu biliyor.

Performans kaybından bahsetmedim ki, 4K ve yeni hafıza canavarı oyunlar için ram yetersiz. :) 24 GB olanı çıkacaktır.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an durum bence farklı. 4080 12G, gelen tepkiler sonucu 4070 Ti olarak çıktı. Şimdi meydanı boş bulup 5070'i 5080 diye kakaladılar millete. 5080 ile alakası yok. Yani ben aslında olması gerekeni temenni ediyorum ama dediğiniz gibi utangaç Nvidia güzel kart çıkartmak istemiyor. Ödü kopuyor insanlar uzun süre kullanır da upgrade yapmaz diye. İyice Apple oldu çıktı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet oyunlarında buna göre üretilmesi lazım yoksa kim oynayacak?

• Finnbhennach kullanıcısına yanıt

Bu saatten sonra bu giriş değişmez sanırım, herkes PSU'larını aldı etti vs vs. 5090'ı power limit'lemek bir tık riski azaltır görüşündeyim.

astralı kaça aldınız hocam ben 6 taksit 145 e aldım taksit avatajı için aldım ama bu nesili atlayıp atlamama arasındayım

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hangi oyunda yetersiz pek anlamadım bende.Oynadıgım oyunların hepsinde maximum 15 gb vram kullandı sistem. 4k ultra'da.Evet sınıra dayanıyor belki önümüzdeki yıllarda çıkıcak oyunlarda bi sorun yaşatabilir ama şu an için bence çok abartı bir durum degil gibi düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.