Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (434. sayfa)

5 sn
8.725
Cevap
257
Favori
348.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
1. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Palit 120 ye bedavaymış alanlar kullansaymış keşke, msi neredeyse aynı pcb ye 150 istemiş ( pcb gaming x trio )

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 12 Şubat 2025; 15:47:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt

Valla hocam bende bu sorunları bile bile 5080 kullanırken ön siparişten 5090 rog astral aldım.

Sizin komplo teorinizi bende 1 hafta önce düşündüm hatta dünya genelinde MSI 5090 suprim x'in bu kadar bulanamaz olmasınını bile buna yorumladım.Daha ucuza daha soğuk kart yapıp rog'dan tacı alacakları kesinken piyasaya doğru düzgün 5090 sokamamaları acaba sonradan fark ettikleri bu termal problemler mi acaba diye düşünmeden edemedim.Asus Türkiye'yi bile karta boğdu yetmedi ön sipariş açtı sanki Asus bu konuda kendine güveniyor ve sadece astralde olan bu ekstra koruma konusuna güveniyor olabilir Asus

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Asus Türkiye'yi bile karta boğdu yetmedi ön sipariş açtı

Dostum, nasıl bir dünya da yaşıyorsun? Hangi karta boğdu? 5090 Asus daha gören yok ülkede.. İçme diyorum şunu işte o kadar fazla..

• s1Lv3r S kullanıcısına yanıt

bu MSI suprim pcb si olamaz, başka bir model olması gerekir, suprimde böyle pcb yok. Gaming Trio mudur bu, eğer öyleyse evet Palit den farkı yok

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

kayseri konya stok vardı

kayseri bitti.

• FIRTINA kullanıcısına yanıt

Akortek'in stokta var görünüyor.

akortek.com
    Seasonic Prime PX ATX 3.0 1600W 80Plus Platinum ATX Güç Kaynağı (SEA-SSR-1600PD2)
    https://akortek.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-prime-px-atx-3-0-1600w-80plus-platinum-atx-guc-kaynagi-sea-ssr-1600pd2.html
  • Arkadaşlar rtx5080 için de soket yanması gibi tehlikeler var mı? Bu arada benim soket bu şekilde takılı. Normal mi?

• ookami O kullanıcısına yanıt

Bu pcb olayını anlamış değilim o boş kondansatörlerin tanesi 3tl filan max piyasada.

Lansman diye parasıyla 2 dandik youtuber getireceklerine koysunlar şunları olsun bitsin  

Hocam 1600 watt güç kaynağını ne yapacaksın 1.200 bile fazla?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hakaramak H kullanıcısına yanıt

ben de anlamış değilim ancak şunu biliyorum tüm bu modellerin pcb leri nvidia tarafından onaylanıyor yani belirli bir standartın altında pcb yapamazlar. Asus Gigabyte Astral ve diğerleri sadece belirli modellerde bu standartların üstüne çıkıyorlar işte kendileri hız aşırtması yapıp sonra bizlerden utanmadan 1000$ ye kadar üst ücret alıyorlar.

• Vatan bilgisayarda ki Gigabyte gaming oc 5080 gidip aldım dayanamadım kart yok kaç gündür bekledim 50-55 arası fırsat kovaladım ama yakalayamadım Vatan da peşin fiyatına taksit olduğu için aldım yoksa yine alamazdım aslında hakkı 55 bu kartın ama işte Piyasalarda ki Türkiye gerçeği bu maalesef ancak 4-5 ay sonra bu fiyatlar oturur onu da elimde kart olmadığı için bekleyemem. Gigabyte Gaming oc kartı bayağı performanslı çıktı oc kapasitesi çok çok iyi 4090 yakın oluyor bayağı 3dmark time spy testini ekliyorum bakabilirsiniz daha önce 4090 kullandım test fotoları elimde vardı karşılaştırma yaptım artı 400mhz gpu oc yaptım stabil şekilde çalışıyor oyunda da denedim sorun yok 400watt gördü maksimum kart sıcaklık 65 dereceyi geçmedi fanlar 1800 rpm çok rahatsız edici bir ses yok cw yok malzeme kalitesi üst fanların olduğu kısım plastik alt back plate metal yani bir auros master yada msi vanguard değil ama kart işini iyi yapıyor hem ısı olarak iyi hemde çok iyi oc potansiyeli var 66 bin eder mi etmez ilerde mutlaka 55 seviyesine iner kampanyalar ile o zaman alınır benim gibi acelesi olmayan bence beklesin.

• drages kullanıcısına yanıt

Hocam dünyada Avrupa ülkelerine kaçar stok gitti haberiniz,bilginiz, araştırmanız var mı?

Belçika'da, Fransa'da,İtalya'da 3-5 adet stoğa girip bitti 1-2 firma çok sınırlı ön sipariş açtı ve harici hepsi beklemeye geçti.

Burada "karta boğdu" söylemimin sebebi tüm Avrupa'da 5080 özelinde bile kartlar sonırlıyken en azından Asus prime olsun tuf olsun ilk gün almak isteyenler bile alabildi(rakamları konuşmuyorum pahalıydı,ucuzdu o ayrı konu)

Msi ne yaptı 2 tane vanguard 5 tane Ventus ile trye gönderdiği stok asusun 10/1 i bile değildi.Hadi buraya kadar okey diyelim son 1 haftadır 5090 x Trio geldi 3-5 tane onun dışında mesela suprim 5090 almak istiyorsanız ne zaman hangi tarihte kaç paraya alacağınızı bile bilmiyorsunuz anlamına geliyor.

Burada demek istediğim Msi'a göre Asus tr'yi karta boğdu yetmedi 5090 içinde 80 içinde yine ön sipariş açtı.

Sizin karta boğulmaktan beklentiniz aşırı bolluk heryerde bol bol stok ise bu Dünya'nın hiçbir yerinde şuan için yok.Asus Türkiye en azından trye öncelik verdi(yine fiyatı bağımsız tutarak konuşuyorum)

Bu forumda genel daha söylenileni anlamadan hemen üst perde konuşma,laf çarpma moda sanırım.Ben yinede size uzun uzun ne demek istediğimi anlattım yoksa bende görüyorum gerizakalı değilim stok olmadığını ama bu tr'ye özel değil tüm dünya şuan bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 12 Şubat 2025; 16:7:38 >

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt
    Hala pahalı ama 80'e satamamaları iyi olmuş. Paşa paşa inecekler fahiş fiyatları.

• yavuzyildiz kullanıcısına yanıt
    gaming.gen.tr
    ENERMAX Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
    https://www.gaming.gen.tr/urun/578621/enermax-revolution-d-f-x-1350w-80-gold-full-moduler-140mm-fanli-argb-guc-kaynagi-ert1350ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/

gaming.gen.tr
    ENERMAX Revolution D.F. X 1650W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1650EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
    https://www.gaming.gen.tr/urun/430506/enermax-revolution-d-f-x-1650w-80-gold-full-moduler-140mm-fanli-argb-guc-kaynagi-ert1650ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Alınacak Bu fiyata En iyisi 2 tane 600W

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt

Hocam 2 tane 600w çıkışı olması bir anlam ifade etmiyor gpularda bir giriş olduktan sonra.Zaten ATX 3.0'dada yine 1300 üstü wattlarda çift çıkış vardı.2li gpu kullanımı için koyuyorlar onu zaten.

6080/90 çift çıkışlı gelirse sadece ileriye yatırım yapmış oluyorsunuz başka bir manası yok günümüz için.

Bu PSU bu kadar para verilmez attım hocam alınacakları

6080 600w'i geçme ihtimali yok bence, 6090 için bir şey diyemem.

İleri dönük hocam 2 tane 600w olacaktır 5090 ların özel versiyonlarda HOF gibi .ilerde 6090 zaten kesin gibi 2 adet 600w

• Paister P kullanıcısına yanıt

Bana sorarsan 6090 bile Max 500 hadi 550 olur hocam.

• 
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.