piyasadaki en ahlaksız satıcı gaminggen 5000 serisideki fiyatlandırma ile gösterdi gerçek yüzünü. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (433. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Revizyonlu model gelmesi durumuda bambaşka bir kaosa sebebiyet verir.Revizyonsuz serilerin hatalı olduğunu kabul etmiş olurlar ki bu durumda da tüm satın alımları revizyonlu ile değiştirmek zorunda kalırlar.Şuanki gpu kıtlığında bu revizyon işine girebileceklerini düşünmüyorum.Maximum yapılabilecekler belki yazılım ile termal limit veya watt limitini zorunlu tutabilirler.Yani bizim yapmak istediğimiz undervoltu bios ile zorunlu hale getirebilirler revizyonlu modelde direk fabrikadan undervoltlu bios ile gelir önceki kullanıcılarda bios güncellemesi ile revizyonlamış olurlar.Başka türlüsü çok ciddi bir kaos.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Revizyon olamaz zaten. Olabilecek tek şey yeni kartlar olur, o da 5090 Ti olması lazım, onun da satması için daha da güç çekmesi gerekir, 3090 Ti olayı olur ama bu sefer 800 W çeker, sen gör o zaman şenliği.
-
İki tane 600w girişli PSU'lara şart olacak bu gidişle.
-
4000 serisinden hiçbir şekilde 5000 serisine geçmeye değmez. Tamamen para israfı.
Hotspot kilitli hocam gostermek istemiyolar hic bi sekilde
Nvidia 5090 da çift 600w soket yapsaydı psu lar şuan satılan üst serilerde çift olacaktı tertemiz, üreticilere önceden bilgi verirerler gpu gelmeden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anlaştım ya.. 4090 Tuf alıyorum birinden 65k'ya.. bu gidişle Astral 200k filana satılacak aylarca... değmez. Frame Gen onların olsun, 120 Hz 4K takılırım bir şekilde.
-
Biraz komplo teorisi gibi olacak ama piyasada bu kadar az kart olmasının veya az üretilmiş olmasının sebebi bu durum olabilir mi? Henüz bu kadar az satılmışken bunca sorun bildirilmesi bana tuhaf geliyor, ileride revizyon görmeden aynı kartlar satılacaksa çok daha fazla sorun yaşanması muhtemel demektir.
Dediğiniz gibi sadece yazılımla giderilebilecek bir sorunsa ne alâ, büyük üreticilerin özel çözümleri harici güvenip almak zor olacak.
-
130bin vereceğim ve soket mi yanacak , Astral'ın fiyatı da adı gibi olduğu için cidden kartın kendi performansını stabil şekilde istiyorsak bu fahiş fiyatları vermek zorunda mıyız aşırı rahatsız edici buldum bu durumu ben de yukarı arkadaşın attığı Gainward'a göz dikmiştim taksitli çok cazip gelmişti.
-
Mantikli karar bence en az 6-9 ay rahat edersin sonrasinda da rahat bi sekilde upgrade edebilirsin diye dusunuyorum.Bu 5000 serisinin en az 6 ayi var oturana kadar
Yazılımla gelip, "sizin zaten çok farkı olmayan 5090'ı aldık nerfledik, düşürdük, artık yanmayacak" derlerse Nvidia'yı yıkarlar... sadece kullanıcılar değil satıcı firmalar da yıkar.
-
Bütün bu problemleri görünce RTX 4090 sahibi olarak ister istemez düşündüm almaya değer mi diye, hem taksitlerde olan çok yüksek vade farkları hem yüksek ücretler 30% performansa değer mi diye. Kaldı ki LG C1 kullanıyorum 120HZ zaten o değişmedikçe MFG nin de bana bir faydası yok. O yüzden sanırım bu jenerasyonu pas geçeceğim ya da belki monitör değiştirirsem o zaman bakarım. Kaldı ki der8auer'ın videosunu izledim hem de buildzoid'i izledim anladığım kadarı şu Astral modeli Asus'un sanırım kablolarda bir sıkıntı varsa seni uyarıyor dikkat et diye ama durdurmuyor sistemi, diğerlerinde anladığım kadarıyla bir uyarı sistemi yok. Bir tek Zotac'ta sanırım düzgün takıp takmadığınız ile ilgili bir uyarı var kabloları ama görünen o ki problem kabloların düzgün takılması mevzusunu aşmış eğer kabloda hasar varsa da (dışarıdan görülemeyen bir hasar da olabilir) hem güç kaynağını hem ekran kartını elimize alabiliyoruz
Bütün bunları düşününce değmez diyorum içimden zaten herşeyi sonuna kadar dayadığımda CB2077'den 94 fps alıyorum bana yetiyor açıkçası
-
bu bu arada problemi kökünden çözmüyor ama güvenilirliğini arttırıyor eğer 5090'dan biraz performans gitsin ama güvenli olsun diyenlere undervolt iyi çözüm. Der8auer in güzel bir videosu vardı bu konuda
-
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
Seasonic PRIME PX ATX 3.0 1600 W 80+ Platinum PCIe 5.0 Full Modüler Güç Kaynağı (SEA-SSR-1600PD2) PRIME PX-1600 ATX 3.0 | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/seasonic-prime-px-atx-3-0-1600-w-pcie-5-0-80-platinum-full-moduler-guc-kaynagi-prime-px-1600.html?srsltid=AfmBOoozkhFH-2f3950UgyOfSwcH-KwDfdjWCs6u50AX4KFCEqjZkX2EŞu PSU'yu Türkiye'de gören duyan kullanan var mı?
-
Ben de biraz Yukarıdaki mesajımda bu güç kaynağının linkini vermiştim 2 yıldır rtx 4090 ile kullanıyorum 0 sorun 10 yıl Garanti cabası Asus dan daha iyisi yok bu alanda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hepsini izledim ama sonunda iş tehlikeli ve de pahalı... Ben zaten 5090 dan en az bi %50 net bekliyordum performans artışı, ama %25 koyacaksın üzerine kablosu filan.. üzerine de Türkiyede 150-200k vereceksin.. param var evet ama o kadar da saf değilim.
-
Akımı bölmüyor hocam takip edip bilgi veriyor sadece
-
www.sinerji.gen.tr
Attention Required! | Cloudflarehttps://www.sinerji.gen.tr/msi-geforce-rtx-5080-vanguard-soc-launch-edition-16g-16gb-gddr7-256-bit-dlss-4-ekran-karti-p-53762
-
Şu şekilde bir liste var:
https://forum.donanimhaber.com/onerilen-guc-kaynaklari-listesi--30160122
– Tier A • High-end ( ATX 3.0 compatible )
- ASUS | ROG Loki Platinum [SFX-L]
- be quiet! | Dark Power 13
- Corsair | RMe 1000W – RMx SHIFT
- FSP | Hydro Ti Pro
- NZXT | C Gold 1200W
- Montech | Titan Gold
- MSI | MEG Ai-P
- Silverstone | HELA-R [HA-R] 1200W
- Super Flower | Leadex VII Gold
- Thermaltake | Toughpower : GF3 <=1200W & 1350W / SFX 1000W [SFX-L]
cultists network
PSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X