Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (488. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 23 Misafir (6 Mobil) - 24 Masaüstü9 Mobil
5 sn
10.323
Cevap
270
Favori
423.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siz ne önerirsiniz hocam, güç kaynağı değiştirmeden hangisini almak daha mantıklı olur?

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

95 bin olması gereken karta 141 bin istemek nedir arkadaş.

• ICEBERK kullanıcısına yanıt

Bütçenizi bilemiyorum ama mesajınızda ki kartların bahsine göre ortalama olarak bir çok model alımına uygun gözüküyor. Eğer ki mümkün ise RTX5070ti alınabilir yada AMD'nin RX9070 ve RX9070XT modellerini bekleyebilirsiniz.

ben şu anda sizin durumunuzda olsam 5070ti beklerim, mevcut psu'mla da kullanırım. belki stok sorunu olabilir, 1-2 ay beklemeniz gerekebilir ama bence en doğrusu bu olur.

• rfncskn kullanıcısına yanıt

Güç kaynağı ve ekran kartı modeli nedir hocam. Belki ben de sizin gibi yapabilirim. Zaten OC yapıp kullanan biri de değilim.

RX 7900 XTX de güzel bir tercih olur. Sürücü ve yazılım kısmında artık sorunları kalmadı AMD bu konuda çok mesafe kat etti.

FSR 4'ün 7900'lerde de destekleneceği söyleniyor. 3.1 de fena değil zaten. :)

Bu RX 5080 karşılaştırması gerçek mi bilmiyorum fakat başa baş görünüyorlar, 24 GB hafızası cabası.

Bang4BuckPC Gameryoutube
    ENEBA - great place to buy games (PS5, Xbox, PC)! https://ene.ba/Bang4Buck All games, DLC! https://ene.ba/Bang4Buck-Store Gift Cards! https://ene.ba/Bang4Buck-GiftCards Affiliate Check out how the RX 7900 XTX Nitro+ and RTX 5080 +Ryzen 7 9800X 3D performs in Monster Hunter Wilds using Frame Generation FSR 3.1 Quality and DLSS 4 Quality at 4K. My PC Specification AMD Ryzen 7 9800X 3D Asus ROG Strix X670E-F Gaming WIFI Motherboard Sapphire Nitro+ RX 7900 XTX G.Skill Trident Z5 RGB 6000Mhz @6200MHz DDR5 64GB 16x2 CL28-37-37-28 trc 68 1.45v Corsair H110 280mm AIO. AMD Software: Adrenalin Edition Driver 24.12.1 Corsair HX1000i PSU Samsung 850 EVO 1 TB Samsung 860 QVO 1 TB Pioneer 1TB SSD APS-SL3-1T Sabrent Rocket NVMe PCIe 4.0 M.2 SSD 1TB LG B9 "55" 120Hz 4K HDR Smart TV. Thermal Take View 71 Full Tower Case Windows 11 Pro Version 242H My system specs: CPU = AMD Ryzen 7 9800X 3D 5.5GHz max boost Motherboard = Asus AM5 Crosshair X670e Hero Memory = G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 64GB (2 x 32GB) PC5-48000 (DDR5-6200) 28-37-37-28 1.45V CPU Cooling = ARCTIC Liquid Freezer III 360 PSU = Corsair RMx Shift 1200W Case = Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX Case GPU = PNY NVIDIA RTX 5080 Triple Fan OC Edition +375MHz on the Core and +2000MHz on the memory SSD : 2x WD Black SN850X 2TB SSD M.2 2280 NVME PCI-E Gen4 1xWD Black SN850 1TB NVMe M.2 Pcie Gen4 SSD MONITOR: LG C3 Evo (42 inch / OLED / G-SYNC compatible / 120Hz display) Dedicated Streaming and Recording PC • CPU - Intel Core i9-14900KS P-cores at 5.9 GHz - 6.2GHz E-cores at 4.5 GHz Ring Cache 51 • GPU: NVIDIA GeForce Asus GTX 980 Ti StriX DC3 6GB • RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 48 GB DDR5 8400 MHz CL38-51-47-36 1.5v ( 2 sticks of 24 GB ) • MOTHERBOARD: ASUS ROG MAXIMUS Z790 APEX ENCORE • POWER SUPPLY: Corsair AX 1200W Gold • MONITOR: AOC Q3279VWF 75Hz IPS panel • CASE: CASE: Corsair 5000D Airflow mid tower case • OPERATING SYSTEM: Windows 11 Pro 24H2 • SSD : 1x WD Black SN850X 2TB SSD M.2 2280 NVME PCI-E Gen4 1x WD Blue SN580 1TB SSD, NVMe SSD, M.2 2280, PCIe Gen3 Capture Card = Elgato 4K X Mic = Blu Yeti #9800x3d #rx7900xtx #monsterhunterwilds
    https://www.youtube.com/watch?v=-J67crnkHMg

Ekran kartı Zotac 5080 Solid (oc değil) psu Msi 750w 80+ gold 2.5 yıllık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt

biri 280w tüketiyor biri 400w fark burda çıkıyor zati fg saçmalığını katmaz isek işin içine :)

• Khoradasein kullanıcısına yanıt

O fiyat farkını hak edecek anlamlı bir fps, görüntü kalitesi göremedim ben.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Anladım hocam, nvdia'nın kabahati belli, herkes hemfikir ve hatta aşina oldu.

Tabi, bu durumla ile ilgili herkes elinde pens metre, lazer termometre ile durumu takip edemeyecek ve belli ki bir şeyler yapılacak.

Ancak ben Nvdia'nın durumu başka komponentlerin derdi olarak düşüneceğini ve eleştirilere çok kulak asmayacağını düşünüyorum.

En kötüsü ise, daha önce kullanageldikleri ekran kartı tarafındaki daha güvenilir tasarım tercihlerini, acaba yine yapmak zorunda mıyız; biz gerekli standartları tanımladık, güç devresinin güvenilir şekilde beslenmemesi veya konnektör/kablo/psu vs. ekran kartı harici bileşenlerin standardışı üretiminden kaynaklı problemler ile neden biz uğraşalım minvalinden anlaşılabilecek tepkiler verebilirler.

Hatta hiç o tarz reaksiyon bile vermeyebilirler; zira böyle bir durum, çok sansasyonel bile olsa toplamda kaç kişiyi etkiledi ki? Diye düşünüp, monopolitelerinin keyfini çıkarabilirler.

Bu durumda gerçekten mfg/dlss/rtx demeyip amd'ye dönen de bir çok kullanıcı olacaktır.

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt

İkisinin de referans tdp'si birbirine yakın. 5080'e undervolt yapılmış olabilir.

• rfncskn kullanıcısına yanıt

Ekran kartı 33 cm gözüküyor. Benim kasaya 32'ye kadar kadar sığıyor. Yoksa seçeneklerimin arasına almıştım.

Olayın PSU ile çok alakası yok. PSU gücünü verir, biter. Kartın istediği gücü istediği yerden ayarlayacak şekilde tasarlanması gerekir. PSU tarafında sıkıntı olsaydı zaten her şey yanardı. Adamlar 12W kabloya geçtikten sonra karta hiç bir ayar mekanizması koymamış, sıkıntı bu.

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• drages kullanıcısına yanıt

Hocam biliyorum PSU ile alakası olmadığını 12w kabloyu geçerkende sorun yaşıyoruz erimelerin bazıları PSU tarafında.

Nvidia'nın soket sorunlu ve sağ üst 2 pin tüm yükü üstlendiği için ve Nvidia çözüm bulamayacağı için bazı PSU markaları yeni üretimlerle her pinden geçecek amperi PSU'nun dengeleyrceği bir üretim getirmeyi planlıyorlar.

PSU gpu nasıl talep ederse o şekilde veriyor gücü bazı PSU marka mühendisleri bu durumu fırsata çevirmeye çalıştığı için PSU çıkışında halletmeye çalışıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet. Görüntü kalitesi olarak DLSS ve FSR farkı pek yok demek istemiştim, oyundan oyuna FPS değişiklikleri olacaktır. Açıkçası fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum, hem de RX oturmuş bir kart.

RTX 5000 ilk serinin akıbeti meçhul gibi görünmekte, forumda kimileri revizyon olur diyor. Her durumda şu belirsizlik ortamında nVidia alacak olsam biraz daha beklemeyi tercih ederdim. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

+ NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

Bence de ileride daha "güvenilir" PSU'lar, kablolar çok göreceğiz; ancak Nvdia yine Nvdia olmaya devam edecek.

• radyasyon testide lazım :D

Dediğim gibi, olayın sorumlusu ekran kartı. PSU cular bunu kendilerini yapmaya kalkarsa, dediğin gibi durumdan yararlanma olur. Şaşırmam. Ama ekran kartı ne istediğin söyleyecek bir düzeneğe sahip olmadıkça, PSU nereden bilecek? Çok çok eşit dağıtımı hesaplayabilir ama bu yine güç çekimlerindeki anlık patlamaları engeller mi bilemedim.

Çözüm kolay, 2 12W kablo kullanacaklardı. Bu zaten kendiliğinden bir PSU değişimine ihtiyaç duyacaktı bazıları için. Ama en azından ekran kartı tarafında bir tehlike oluşmayacaktı.

Zaten bir kartın 600 W çekmesi kadar zorlama bir geliştirme olamaz. 6000 lerin aynı mantıkla gelmesi imkansız, gelse bile başka facialar ve yine %10 max iyileştirmeler görürüz. Bakacaz artık.. Sonuçta bizim inancımız doğru olan, Allah'ta biraz destek çıksın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drages -- 19 Şubat 2025; 15:15:18 >
  • 
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.