Şimdi Ara

Nvidia kullanıcıları dikkat: RTX 40 serisi için sürücüler hatalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia kullanıcıları dikkat: RTX 40 serisi için sürücüler hatalı
    NVIDIA’nın 572.XX sürümlü Game Ready sürücüsü, RTX 40 serisi kullanıcıları için çeşitli sorunlara neden oluyor. Siyah ekran, sistem çökmesi ve görüntü hataları gibi problemler bildirilirken, birçok kullanıcı eski sürümlere geri dönmek zorunda kalıyor. NVIDIA’dan ise henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

Yeni sürücüler RTX 40 serisinde hatalara neden oluyor

Kaçıranlar için Ocak ayında RTX 50 serisinin piyasaya sürülmesinden bu yana GeForce sürücülerinde beklenmedik hatalar yaşanmaya devam ediyor. Bu süreçte RTX 50 serisi için birden fazla hata düzeltmesi paylaşılırken, şimdi de RTX 40 kartlarında ciddi uyumluluk problemleri görülmeye başladı. Reddit'te paylaşılan şikayetlere göre 572.XX sürücüsüyle birlikte kullanıcıların büyük bir kısmı sorunlar yaşıyor.

Örneğin, bir RTX 4080 kullanıcısı Cyberpunk 2077'nin oyun açılır açılmaz çöktüğünü ve bu sorunun yalnızca 566.XX sürücülerine geri dönerek çözüldüğünü belirtiyor. Bir RTX 4090 kullanıcısı ise siyah ekran, donmalar ve monitörün hiç açılmaması gibi sorunlarla karşılaşmış ve yine eski sürüme dönerek bu problemleri aşabilmiş.

Ayrıca Bkz.Nvidia patronu özel AI sistemlerin yükselişinden rahatsız

Nvidia, RTX 40 serisi kullanıcılarının yaşadığı bu sorunlara rağmen şu ana kadar herhangi bir resmi düzeltme yayınlamadı. Şu an için sorun yaşayan kullanıcılara sunulan tek çözüm eski sürücülere geri dönmek gibi görünüyor. Ancak bu durumda DLSS 4, güncellenmiş Ray Reconstruction ve yeni DLSS destekli oyunlar gibi en yeni özelliklerin kullanım dışı kaldığını söyleyelim.

Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-gpu-driver-572-xx-is-reportedly-causing-serious-problems-for-rtx-40/

• Benim tahminim 5000 serisinde üretimde donanımsal hatalar oluştu. Onu da sürücülerle düzelmeye çalışıyorlar. Bir türlü oturmuyor. Yoksa yazılım uzmanı olan bir firmanın böyle çözememesi anlamsız. Rop sayısındaki eksikliğin bunun ipuçlarından biri olduğunu düşünüyorum. Kart kıtlığı da diğer ipucu gibi. Acaba gddr7 belleklerinde de hatalı üretim olabilir şimdi şüphe girdi.
  • örümcek adam 2yi oynuyorum, oynarken ekran kartından kaynaklanan hata olup oyundan atıyor. Güncelleme bekliyoruz

• Nvidia sürücü yazamıyorsa Amd mühendislerine danışsın. :)

• Spiderman 2 ve Stalker'larda ekran kartından dolayı atıyor.

• Benim tahminim 5000 serisinde üretimde donanımsal hatalar oluştu. Onu da sürücülerle düzelmeye çalışıyorlar. Bir türlü oturmuyor. Yoksa yazılım uzmanı olan bir firmanın böyle çözememesi anlamsız. Rop sayısındaki eksikliğin bunun ipuçlarından biri olduğunu düşünüyorum. Kart kıtlığı da diğer ipucu gibi. Acaba gddr7 belleklerinde de hatalı üretim olabilir şimdi şüphe girdi.

• 34quagmire kullanıcısına yanıt
    Forza Horizon 5, Kingdom come delivarence 2 falanda çöküyor, güvenli modda DDU ile temizleyip 566.19 u kurunca düzeldi. İsterseniz deneyin.

• AMD'den yazılım yüzünden kaçtık, Nvidia da iyice eline yüzüne bulaştırmaya başladı. Son dönemde çıkan kaçıncı kusurlu driver bu...

Şimdilik driverlarla ilgili problem yaşamıyorum gerçi ama haberler can sıkıcı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İntel den sonra Nvidia iyi patladı bu iş Amd yarar gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3000/4000 serisi kullanıcıların bile yeni sürücüler ile sorun yaşadığını geçtiğimiz iki aydır duyuyorduk zaten, bu daha çok kesimi kapsayan bir durum olmuş sanırım.

• rx7enes R kullanıcısına yanıt

5000 serisindeji kartlarda baya baya parça eksikti. (Bkz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-5090-ve-rtx-5070-tida-rop-birimi-problemleri.3665501//)

Büyük bir şey olarak görünmese de böyle yüksek performanslı kartlarda %4-5lik oynama çok yüksek bir şey. Hatta Reddit'te sadece 8 ROP ÜNİTESİNE sahip birisini görmüştüm. Kart tamamen çöp. Böyle sorunlar sürücüyle vbiosla düzelecek şeyler değil maalesef. Alacak varsa beklemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ayki driverde 2000 serisinde siyah ekran hatası vardı kurulumda siyah ekranda kalıyordu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nvidia da oyuncuları iyice salamaz oldu

• 572.47'den öteye gidemiyorum 4070'le. Şimdilik 47'yle devam...

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    AI'dan parayı vurdu tabi...

• Evet Son 3 güncellemeden beri ekran kartım fanları runaway oluyor ve force shıtdown yapmak zorunda kalıyorum

• cad/cam de amd nvidia yaklaşsın yüzüne tükürmem bunların bi daha

• Ben oyunlarda kasma takılma olmadığı sürece sürücü güncelemem.

• Cerkezyalcin kullanıcısına yanıt

Patlayan biziz kulanıcılar firmalar zarar etmez zarar ettik dedikleri daha önceki kazançlarına göre az kazanmaları.🙂

• Nvidia 6 aydır çıkan bütün sürücüler felaket ötesi. Bir güncellemede Netflix çalışmaz birinde siyah ekran hatası alırsın birinde oyunlarda DX error yersin birden FPS düşer ne olduğunu şaşırırsın. Adamlar rekabetsizlikten iyice saldılar. Ben de yeni güncellemede hallettiler diye sürekli güncelliyorum ama mutlaka bir yerden sıkıntı çıkıyor. Durduk yere ekran kapanıp açılıyor bir süredir. Bakalım ne zaman çözecekler?

• 34quagmire kullanıcısına yanıt

:)) ben bitirdim ama bitirene kadar neler çektim bana sor oyundan atmalar hata vermeden kapanmalar falan ama bitirdim oyunu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.