Şimdi Ara

Nvidia Quadro FX 3500 İnceleme (High-End Workstation)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Nvidia Quadro FX 3500 İnceleme (High-End Workstation)

NVIDIA Quadro FX 3500

Evet arkadaşlar müşterimiz için topladığımız workstation bilgisayarda kullandığımız ekran kartını sizlere tanıtmak paylaşmak istedim.Kartımız Nvidia Quadro serisinin High-End segmentinde yer alan yüksek kapasiteli bir karttır ve ülkemizde bu ve bunun benzeri kartları bulmak oldukça zordur araştıranlar bilirler.Bende baya bir araştırdıktan sonra bizim burada yani izmirde bulunan cad-bim bilgisayar ile temasa getçim onlarda istanbuldaki toptancıdanürünü getirtiler sağolsunlar.Bir kaç sitede vardı fakat işin aslı güvenemedik.Özellikle yaşadığım ve yaşadığımız bir kaç internet alışveriş faciasından sonra getirtmeyi uygun bulduk.Diğer parçaları ise güvendiğim sayılı üç siteden getirttik.
    Ürünün özellikleri kabaca şöyle:

Bellek Miktarı - 256MB GDDR3-RAM
    Bit - 256 Bit
    Pro/ENGINEER Performansı - Saniyede 71,17 Kare
    UniGraphics Performansı - Saniyede 54,83 Kare
    3D Studio Max Performansı - Saniyede 44,08 Kare
    Ful 256-bit floating-point hassasiyetinde veriyolu
    12-bit subpixel precision
    Saat başına 12 piksel rendering motoru
    Donanım üzerinden antialiased nokta ve poligon desteği
    Donanım üzerinden OpenGL overlay planes desteği
    Donanım üzerinden two-sided lighting desteği
    Donanım üzerinden clipping planes desteği
    3. nesil occlusion culling
    Piksel başına 16 texture (doku)
    OpenGL quad-buffered stereo (3-pin sync konektör)
    PCI-Express teknolojisi ile saniyede 4.2 GB veri transfer hızı
    High-speed 256MB GDDR3 bellek
    Ful programlanabilir GPU (OpenGL 2.0/DirectX 9.0c destekli)
    NVIDIA Cg ve Microsoft HLSL için optimize compiler
    Çift-ekran operasyonda monitör başına 2048x1536 ya da tek-ekran çalışma halinde 3840x2400 16x Full-Scene Antialiasing (FSAA) desteği
    Dual DVI çıkış
    Dual 400MHz RAMDAC
    NVIDIA Tektip Sürücü Mimarisi
    Profesyonel OpenGL 2.0 ve DirectX 9.0c desteği
    SLI Frame Render desteği

FX 3500 ün Sertifikaları :
    MCAD [Mekanik CAD]:

PTC® Pro/Engineer(TM)
    SDRC I-DEAS® Master Series
    UGS® Solid Edge(TM)
    Dassault CATIA®
    Solidworks®
    Autodesk AutoCAD

DCC [Digital Content Creation]:

Alias|Wavefront(TM) Maya
    SOFTIMAGE®|XSI
    Discreet 3ds max(TM)
    Newtek Lightwave 3D(TM)

Ürünün we sitesi için tıkla

Ürünün yabancı kaynaklı incelemesi için tıkla

İsterseniz şimdide fotoğraflar üzerinde kartımıza bir bakalım...

KArtın kutusunu görünce işin aslı biraz hayal kırıklığına uğradım.Çünkü saman kağıt bir kutuda gayet düz fotoğrafsız kütük gibi affedersiniz bi kutu.Ne bekliyeceksiniz hp nin getirdiği FX 3500 lerden.PNY nin FX 3500 ü olsaydı kutu içeriği çok daha iyi olurdu eminim.

Kutununiçini açığ baktığımızda FX 3500 Quadro kartımızı bir adet driver cdsini bir adet kitapçık ve serverlara tutturma aparatları ile dvi ile analog dönüştürücüleri görüyoruz hepsi bu.Daha ne bekliyorsun derseniz ne biliiym bu kadar para verince insan daha çok eşy bekliyor.Fakat bu akrtlara oyun kartları gibi yaklaşmamak lazım o ayrı
    Ayrca etiketinde olsun kutusunda olsun hp nin garanti bantları ve hp nin güvencesini görüyoruz.Yanlız yanlış anlaşılmasın hp ekran kartı üretmiyor aslında bu kart nvidia nın direk hp sadece getirtme paketleme işini yapmış anladığım kadarıyla yanlışım var ise düzeltin lütfen

İşte Quadro FX 3500 CAD/CAM/AEC/DCC çizim programlarının üstadı render canavarı
    Kartımıza baktığımızda sanki pek bir iş görmeyecekmiş gibi duran bir fan ve tipik bir ekran kartı formu görüyoruz fakat bu kart bildiğiniz kartlar gibi değil.

GeForce ve Quadro Ekran Kartları Arasındaki 8 Fark (Alıntıdır)

1. GeForce ürünleri, Ev/Ofis/Oyun alanına yönelik dizayn edilmiş grafik çözümleri iken, Quadro ürünleri CAD/CAM + 3D Animasyon alanlarına yönelik geliştirilmiş grafik iş istasyonu çözümleridir.
    2. Quadro modelleri, profesyonel tasarım alanının tüm önde gelen yazılımları için sertifikalıyken, GeForce kartlar kesinlikle değildir ve uyum sorunları çıkabilir.
    3. Quadro ekran kartları, donanım üzerinden
    -anti-aliased (tırtıksız) nokta ve çizgi desteğine
    -OpenGL overlay düzlemlerine
    - çift-yönlü ışık(landırma) desteğine
    sahipken, GeForce ve Radeon modelleri değildir.
    4. GeForce kartları, OpenGL 3D grafik kütüphane standardını yazılım (software) üzerinden desteklerken, Quadro çözümler donanım üzerinden desteklerler. Oyunlardaki OpenGL kullanımı çok amatör ve düşük seviyelerde olduğundan, bu olgudan bilişim sektörünün hatırı sayılır bir çoğunluğu tarafından farkedilmez.
    5. Her profesyonel yazılım, birbirinin aynı özellikler taşımaz. Çeşitli standartlar ve programlama essları her yazılımda değişik olarak kullanılır. Quadro kartları, her profesyonel yazılım için
    -maksimum performans
    -maksimum operasyonel stabilite
    imkan ve garantisini veren ince ayar menülerine sahiptir. Bu ayar imkanları, GeForce ürünlerinde yoktur.
    6. Quadro çipleri vektörel hesapları eğri fonksiyonları üzerinden yapabilirken, GeForce çipleri sadece polygon (çokgen) ve doğrular üzerinden sıralama şeklinde yapmaktadırlar. Bu yüzden, GeForce çözümleri, matematik hassasiyet gerektiren işlemlerde asla kullanılmaz. Kullanıldıklarında hatalar başgösterir.
    7. GeForce ürünleri, resim bilgilerinin çok iptidai olduğu, daha çok optik göz yanılsamalarına yönelik efektlerle bezenmiş oyunlarda işe yararken, resim ve doku bilgilerinin ‘en doğru’ halleriyle görüntülenmeleri gereken profesyonel tasarım alanlarında yeterli ve gerekli görüntülemeyi yapamamaktadırlar.
    8. Quadro kartları için POWERdraft for AutoCAD ve 3D Studio MAX7VIZ için MAXtreme özel hızlandırıcı yazılımları verilirken; GeForce ürünleri, profesyonel tasarım için her türlü performans ve stabilite desteğinden yoksundur.

Bu 8 fark umarım size bir fikir vermiştir

Şimdide kartımıza biraz daha yakından bakalım.Gördüğünüz gibi çift dvi çıkış ve bir adet de tv out var çıkış olarak.BUrda da normal kartlardan pek bir farkı yok sizinde gördüğünüz gibi.Arka kısmında ise bir pci-ex için güç alması gereken bir giriş görüyoruz.Katı kapasitörleri burda daha yakından da görebiliyoruz.
    Bu arada kartın fiyatı oldukça pahalı 1.600 gibi bir fiyatı var bu yüzden bugün kartı takarken baya dikkat ettim.

Şu anlık benden bu kadar ama ben sterim ki forumda Quadro ekran kartları ile ilgili bir konu olsun insanlar burada bildiklerini paylaşsın burda güzel bir doküman oluşsun sadece Quadra değil FireGL kartlar yani Atinin yapmış olduğu kartlarıda yazabiliriz arkadaşalr.Yani burada bir CAD/CAM/3D kartları konusu gibi olsun
    Herkese iyi geceler iyi forumlar umarım bir işe yarar

• Bu kartla oyun testleri yapma imkanınız varmı?

Oyun kartı olmadığını ve oyun performansının iyi olmadığını biliyorum ancak merak ettim profesyonel bir kartın oyunlardaki performansını.

• Ben 3dlabs Wildcat ve Quadro FX 540 modelleri ile 3dmark 03 testleri yapmıştım, sonuçlar fiyatlarına göre inanılmaz derecede düşük, hatta o kadar düşükki hatırlamıyorum bile:). Wildcat 1100 mü ne almıştı tek hatırladığım.

Mimari yapıları çok farklı ben de Quadro FX 540 128 MB kullanıyorum, eski x600 256MB a göre çok daha performanslı CAD modellerde...
  • Oyun kartları ile aralarında baya bir fark var bu kartlar daha çok yüzeylerle ilgilenirler vertex noktaları segmentlerin yüzeylerinin render işleminde daha hızlı ortaya çıkmasını sağlarlar.Bu kartlarla oyun performansı baya bi düşük olur tabii.
  • Güzel inceleme Merzah
  • sonuç?
    anladık tamam biz bundan almayalım
  • cad/cam kartlarının f/p oranı en yüksek olan kart quadro1500...700$+kdv gibi bir fiyatı var...ama siz 3500'ü de çok pahalı almışsınız,ben mart-nisan ayları gibi Türkiye resmi distribütörü TET'ten 1000$+kdv fiyat almıştım...güle güle kullanın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK* Nvidia Quadro FX 3500
    11 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 3600-5600-5600x (Render)
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağol teşekkürler ama ne yazık ki biz kullanmayacağız nerde bizde o bütçe ahh ahh
  • quote:

Orjinalden alıntı: easymen

sonuç?
    anladık tamam biz bundan almayalım

1200 doları duyunca korktun hemen sende
  • kandırmışlar sizi,bu kart leadtek 7900gt
  • Quadrolarda bu tırtıklar yokmu?

• galiba cevap gelmıcek sana
  • Bu karttan almamak lazım..
  • bence o sorun bıraz yazılımsal gıbı geldı bana
  • Evet banada öyle geldi ama belkide Quadro bir kart ile sorunun çözülebilir al bi dene olmassa
    Quadrolar olsun FireGL ler olsun render hızında gözle görülür bir hız ve oturaklılık sağlar işlemciye binen yükü azaltır ek olrak yüzeyleri vertexleri daha net bir şekilde işler.
    Mesela normal bir kartta üç boyutlu çizim yaparken görüntü bazen geç gelir bu tip sorunlar Quadrolarda olmaz

@Fetih cevap geciktiği için özür
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Bu karttan almamak lazım..

Niye dejjay im ben bunlardan üç tane alıp Triple-SLI yapmayı düşünüyorum anakartta destekliyor hem
    Ama fanlarını beğenmedim ondna yapmıyorum
  • bi crysis testi alabilirmiyiz hocam yaa çok merak ediyorum bu quadro fx serisi grafik işlemlerindeki kadar oyunlarda da iyimi
  • bilgilendirici bir konu teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: myd

bi crysis testi alabilirmiyiz hocam yaa çok merak ediyorum bu quadro fx serisi grafik işlemlerindeki kadar oyunlarda da iyimi

Üzgünüm makinaya bırak Crysis winamp bile kuramıyoruz yoksa bende çok isterdim ama
    Zaten yarına gidecek şu an kutulandı hazır bekliyor kuruldu orjinal xp ile HP monitörüyle birlikte yolculağa çıkacak onu çok özleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merzah -- 16 Aralık 2007; 16:55:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.