Şimdi Ara

Nvidia, RTX 40 serisinin güç tüketimine açıklık getirdi: Önerilen güç gereksinimleri açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia, RTX 40 serisinin güç tüketimine açıklık getirdi: Önerilen güç gereksinimleri açıklandı

Nvidia bir süre önce RTX 4090 ve RTX 4080 kartlarının bulunduğu RTX 40 serisi ekran kartlarını tanıtmıştı. Duyurulan kartların yeni ATX 3.0 uyumlu 12VHPWR kablosunu kullanacağını açıklayan Nvidia, kullanıcıların sorularıyla karşılaştı. Zira halihazırda güç kaynağı olan kullanıcıların yükseltme yapıp yapmamaları gerektiği havada asılı kalıyordu. Firma ise bu sis bulutunu bir FAQ sayfasında dağıttı.

Ayrıca Bkz.Acer ekran kartı pazarına giriyor

12VHPWR kablosu geleneksel 8 pinli PCIe güç kablosundan 4 kat daha fazla watt taşıyabiliyor ve 600W’a kadar bir güç akışı sağlayabiliyor. RTX 40 serisi kartlarda bu standart desteklense de önceki nesil güç kaynaklarının da desteği elbette bulunuyor. Dolayısıyla mevcut güç kaynağınızla birlikte RTX 4090 veya 4080’i adaptör yardımıyla kullanabilirsiniz. Nvidia kendi web sitesinde adaptörün kutuya dahil olduğunu da belirtiyor.

Nvidia RTX 4090 ve RTX 4080 güç gereksinimlerine açıklık getirdi

Nvidia, RTX 40 serisinin güç tüketimine açıklık getirdi: Önerilen güç gereksinimleri açıklandı

Nvidia, üç grafik kartının her biri için önerilen güç gereksinimlerini açıklayarak merakları giderdi. Açıklanan bilgilere göre 450W TGP'ye sahip olan GeForce RTX 4090 için en az 850W PSU öneriliyor. GeForce RTX 4080 12GB (285W) için 700W güç kaynağı gerektirirken GeForce RTX 4080 16GB (320W) için ise 750W güç kaynağı tavsiye ediliyor. Bu gereksinimleri karşılayan bir güç kaynağınız varsa RTX 40 serisi kartları kullanmamanız için bir sebep bulunmuyor.

Dolayısıyla RTX 40 serisi kartlar için PSU bazından bir yükseltme yapma zorunluluğu bulunmamakta. Üretici firmalar (Asus, MSI vb) kartların kutu içeriğine 12VHPWR dönüştürücü ekleyeceklerdir, böylece eski PSU’ların da desteklenmesi sağlanacaktır.

PCI-SIG: 12VHPWR dönüştürücüler sorun olabilir

12VHPWR konektörü için sunulacak olan üçüncü parti veya üreticilerin sunacağı 12VHPWR dönüştürücüler beraberin risk faktörünü de getirebilir. PCI-SIG’in yayınladığı raporda bu adaptörlerin aşırı akım veya aşırı güç çekme tehlikesi içerebileceği belirtiliyordu. Ancak bu sorunun temelinde adaptörlerde/dönüştürücülerde kullanılan malzemenin kalitesine işaret ediliyor. Dolayısıyla güvenilir bir adaptörle sorun yaşanmayacaktır.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/96164-nvidia-clarifies-power-supply-requirements-rtx-40-series.html

• Dostum yanmasının sebebi dallı saf bakır kullanmamaları. Daha geçenlerde çok araştırdım ben de bunu. Eve uzatma kablosu yaptım bir sürü. Bakırın saflık oranı baya değişiyormuş kablolarlarda. Öyle uzun süre çalışacak fırın, termostatlı şeyler vsde dikkat edilmesi gereken bu işin bir mm2 kalınlık hesabı var. Orada o kablonun içindeki dirence göre ne kadar rahat akım taşıdığı tartılıyor ve o da ısınmaktan kurtarıyor seni.

18 awg yani 0.75lik kablo kullandıkları vakit hiçbir şey olmaz. 10a'in üstünde taşır izolasyonlu 18awg. Bu atx 3.0da da 6 kanaldan elektrik taşınıyor. kanal başına 9A MAX. Pin tırnakları sağlam soketleri bulursan buradan Hes, öznür, Prysmian vs 0.75lik kabloyu al götür ver yapabilecek birisine o yapsın kullanırsın. Fakat bunda yeni nesil bir 4 pin GPU-PSU kontrol bacakları var. Onun bir ucunun boşta kalması önemli mi gpular bir gelsin öğreneceğiz :D
  • Hala muallak kurumun biri yanabilir dönüştürücü kullanmayın diyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekleyinnnnn kartlar yanınca kimse yanınızda olmuycak bu firmaların. daha kendileri bilmiyor ne yapacaklarını.
  • Seasonic 1000 var ama şimdilik rtx 2080 bana 2 k da ziyadesiyle yetiyor ama ilerde değiştirmek gerekirse en azından güç kaynağından yırtcaz gibi görünüyor.

• direk psu dan ekran kartına kabloyu kendim yaptırdım 3090 ti da sorun sorunsuz kullanıyorum aynı kablo 4090 içinde işe yarayacaktır

• Dostum yanmasının sebebi dallı saf bakır kullanmamaları. Daha geçenlerde çok araştırdım ben de bunu. Eve uzatma kablosu yaptım bir sürü. Bakırın saflık oranı baya değişiyormuş kablolarlarda. Öyle uzun süre çalışacak fırın, termostatlı şeyler vsde dikkat edilmesi gereken bu işin bir mm2 kalınlık hesabı var. Orada o kablonun içindeki dirence göre ne kadar rahat akım taşıdığı tartılıyor ve o da ısınmaktan kurtarıyor seni.

18 awg yani 0.75lik kablo kullandıkları vakit hiçbir şey olmaz. 10a'in üstünde taşır izolasyonlu 18awg. Bu atx 3.0da da 6 kanaldan elektrik taşınıyor. kanal başına 9A MAX. Pin tırnakları sağlam soketleri bulursan buradan Hes, öznür, Prysmian vs 0.75lik kabloyu al götür ver yapabilecek birisine o yapsın kullanırsın. Fakat bunda yeni nesil bir 4 pin GPU-PSU kontrol bacakları var. Onun bir ucunun boşta kalması önemli mi gpular bir gelsin öğreneceğiz :D

• Çekin şöyle 1,5 parmak kalınlığında, kalaylı dallı bakır kablo, sıkıntı çıkmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım Türkiye'de 12VHPWR güç kaynağı hala yok.

• yeni standardın bağlantı noktaları "ben eriyeceğim abi" bağırıyor

• alex59 kullanıcısına yanıt

cok guzel güç kaynağı. daha bende alalı 1 yıl olmadı. bi 3 4 yıl götüreydi iyiydi.

• Emektar FSP 750w hala iş görecek demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik faturasını da hesaba katınca, oyun oynamak kafede oturup oynamakla eş değer fiyata geliyor. Hatta ekipman parası vs eklenince zararlı bile çıkıyor insan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tam zengin oyuncağı. Aylık 1000 tl elektrik faturası öderim bana koymaz diyenler için.

Rtx 4090, tek rakibim fanlı ısıtıcılar... :)

• 4060 ve 4070 için niye hala detaylı bilgi çok yok?

• Önceki mesajımda 12 pin girişi PSU değil, kart üzerinde olduğu için karıştırmışım. Bence kaliteli bir PSU ile hiçbir sorun yaşanmaz, kutu içinden çıkan kablo yeterli gelecektir, PSU'da favorim her zaman ASUS Rog Thor serisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Ekim 2022; 11:32:55 >
  • veni60 kullanıcısına yanıt

bende de 4.5 yaşında 700W bir FSP var hehe. 4060'a yetecek her türlü

• MSI bu PSU ne zaman çıkacak acaba bilgisi olan? Ai1000p

• Nvidia 2500$ a çıkardığı kartlarını alsın koltuk altına sıkıştırsın sıcacık soketleri ile birlikte. Hala daha Avrupa'da son bir kart diye satılıyor. Soket yapısı değişmeli, nitekim AMD de farklı olacakmış. Bir kere o kabloların direk değil de L bağlanması lazım, kasanın kenarına deyip kıvrılıyor zaten, kablo kalitesi, soket kalitesi, pinler, mesafeler ve 4 kablonun bağlı olması da önemli. 55A DC de az bişi değil !
    Eski power kablolarını da sevmem zaten zırt diye çıkıverir pinler, kablolar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 26 Ekim 2022; 02:22:42 >
  • AB'nin enerji verimliliği limitlerine uymayan Samsung ve LG'nin 8K TV'lerinin önümüzdeki sene Avrupa'da satışa sunulamayacağı ile ilgili haberler yayınlanıyor son birkaç gündür. Bir habere göre 75" 8K TV için izin verilen üst tüketim limiti 141W/s ama söz konusu TV'ler 219 (LG) ve 303 (Sam) W/s harcamakta.

Örneği neden verdim, AB her yıl enerji tüketimini düşürücü daha sıkı adımlar atarken donanım üreticileri maşallah tipik kullanım gücünü katlayarak arttırıyorlar. Yakında bu tür bir limit PC ve konsol sektörüne de getirilirse NVidia/AMD ters ayakta yakalanır, çok da güzel olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.