Şimdi Ara

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
11.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

Kart 999 dolar vence boyle bir kart icin gayet iyi bir fiyat olmus. Sonucta rakibi yok ve en yakin gelecegi tarih haziran ayi Ki geldiginde de ne yapar bilinmez.

Nvidia yapmis

Aynen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genel perf. da 4k için daha yüksek sonuçlar beklerdim, güçlü gpu+12gb ram 4k da farkı açar diye düşünüyordum..

titan x in şuan ki durumuna bakılırsa amd 390x karşısında pek bir üstünlüğü olmayacak gibi görünüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 18 Mart 2015; 1:33:03 >
  • rezes'in paylaştığı 1440p olan testteki oc'lu performansı epey iyiymiş titan X'in. Stok hızlardaki Gtx970 SLI'dan iyi. Gtx980 Ti 6gb ve özel versiyonlarıyla 700$ civarında iyi işler yapılır. Genel kanı ve beklenti de bu yönde oyuncularda zaten.
  • F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    Bu listenin 1080p olan listesine nereden ulaşabilirim yani hangi siteden alıyorsunuz bu veriyi teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semruk

Bu listenin 1080p olan listesine nereden ulaşabilirim yani hangi siteden alıyorsunuz bu veriyi teşekkürler

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/29.html
  • Bilgi olarak: 1080p'de farkın azalması, genelde kartların performansıyla alakalı olmuyor. İşlemci sınırıyla alakalı.
    1440p'de, 20 saniyelik timedemo'nun tamamında GPU kullanımı %99 ise, 1080p'de 17 saniyesinde %99'a çıkıyor olabilir.

İşlemci sınırlı testlerin pek anlamı yok; zira en işlemci bağımlı oyunda bile, kartın tam yüke gireceği durumlar olabiliyor. Önemli olan, kartın o durumlarda ne yapacağı.

------

Titan X/GM200 hakkında yorumuma gelirsek. Oyunlardaki getirisi, ilk Titan'dan bile kötü görünüyor:

980-Titan X = %77-100:http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/images/perfrel_2560.gif
    680-Titan = %70-100:https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan/images/perfrel_2560.gif

Tabii aynı oyunlarla test edilmediği için, kesin değerler değil. Şunun gibi garip skorlar, ortalamayı biraz etkilemiş olabilir:http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/images/cod_aw_2560_1440.gif (980: 113 FPS, Titan X: 135 FPS)
    Yine de, SP güç farkından da anlaşılacağı üzere, GM200'ün getirisi daha az.

Bunun yanında: İlk Titan'ın kırpık bir GPU olduğunu düşünürsek, Titan X/GM200'ün durumu iyice kötüleşiyor.
    Titan X'teki GPU, bildiğim kadarıyla, kırpık değil. Daha güçlü bir model çıkacaksa bile, bu sene içinde olmayacak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Mart 2015; 9:33:59 >

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    quote:

genel perf. da 4k için daha yüksek sonuçlar beklerdim, güçlü gpu+12gb ram 4k da farkı açar diye düşünüyordum..
    titan x in şuan ki durumuna bakılırsa amd 390x karşısında pek bir üstünlüğü olmayacak gibi görünüyor..

+1 Bazı incelemelerde kartın rahatlıkla 1300'lere OC edilebildiği yazıyordu, hele kart 250W TDP'de iken bence rahatlıkla %10 daha hızlı olacak şekilde piyasaya sürülebilirmiş gibi geliyor bana. Öylesi bir durumda AMD'nin 390X ile bence hiç şansı olmazdı. Hayır, NVidia Titan X ile bundan sonra çıkması beklenen 980Ti'nin de önünü kesmiş oldu, normal şartlarda Titan X'ten daha ucuza çıkması gereken 980Ti'nin Titan X'ten çok daha hızlı olmasını da beklemek yanlış olur.
  • Hocam öncelikle kartların çalıştığı hızlara baktınız mı ?

GTX 980 boost clock 1300 mhz civarı

TITAN X 1150 civarı kabaca bir hesap yaparsak farkın %33 olduğunu gorruz yaninolay saat hızı ki tüm incelemelere bakıldığında aradaki farkın %30-50 arası olduğu ve çeşitli senaryolara göre değiştiği söyleniyor. Kart OC edildiğinde GPU ya göre değişmekle beraber ortalama boost clock 1400 veya üzeri olmuş ve kartın tdp limitine takıldığı söylenmiş

Oc li farkın %50+ olduğunda hem fikir siteler

Sonuç olarak 3072.1150 / 2048.1300=1.33

• Rakipsiz kartı daha ne olduğu belli olmayan r390x e karşı ezik yaptınız ya ne diyeyim bilemedim. Ancak bizim insanımız yapabilirdi.
  • GTX 900 serisinin saat hızı avantajı var ve GPU'nun gücünü tam olarak kullanamayan oyunlarda aralarında fark az olabilir, ileride DX 12 destekli oyunlar çıktığında donanımsal desteği sayesinde eski seriye göre % 10-20'lik artışlar da görülebilir, oc ile kartın boost hızını 1367 mhz'e stabil olarak çıkarabilmişler bu da gösteriyor ki, ileride saat hızı arttırılmış özel soğutmalı GTX 990 Ti modeli geldiğinde GTX 970 SLI veya biraz üzerinde performans sunacaktır, oc'lu ve voltaj verilmiş halde fan devri % 55'miş bu da kartın TDP konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösterir.

http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_titan_x_review,32.html

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!!

quote:

Rakipsiz kartı daha ne olduğu belli olmayan r390x e karşı ezik yaptınız ya ne diyeyim bilemedim. Ancak bizim insanımız yapabilirdi.

R9 390X'in rakibi TITAN X değil yukarıda belirttiğim gibi saat hızları arttırılmış GTX 990 Ti olacak, 12 gb TITAN X her zaman olduğu gibi profesyonel kullanım için üretilmiş bir kart sadece oyun için üretilmiş bir kart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Mart 2015; 9:08:14 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    hocam tekrardan merhabalar bu aralar kart alsammiki diye yaziyorum
    Yaklaşik 2 aydir pc de ekran kartim yok onboard ile idare ediyorum...Fakat artik can sikilmaya başladi lol ve ets 2 dişinda oyun çaliştirmiyor on board ekran karti...

970 onermeyin onu sattim zaten ...
    Ne yapsam bilemedim 980 ti çikarmi çiksa nezamn çikar titan x performansi ortada ...
    İkilemde kaldim yardim bekliyorum
  • 390X çıksın hele bir. Ona göre kıyaslama yapılır.
  • Oskis kullanıcısına yanıt
    İkinci elden idarelik 800-900 bandında GTX 780 alınabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Hocam öncelikle kartların çalıştığı hızlara baktınız mı ?

GTX 980 boost clock 1300 mhz civarı

TITAN X 1150 civarı kabaca bir hesap yaparsak farkın %33 olduğunu gorruz yaninolay saat hızı ki tüm incelemelere bakıldığında aradaki farkın %30-50 arası olduğu ve çeşitli senaryolara göre değiştiği söyleniyor. Kart OC edildiğinde GPU ya göre değişmekle beraber ortalama boost clock 1400 veya üzeri olmuş ve kartın tdp limitine takıldığı söylenmiş

Oc li farkın %50+ olduğunda hem fikir siteler

Sonuç olarak 3072.1150 / 2048.1300=1.33

Hocam anlatamadım sanırım. GM200'ün, GK110 kadar getiri sağlamadığından bahsediyorum.

Titan - 680 SP farkı: %75
    Titan Black - 680 SP farkı: %88
    Titan X - 980 SP farkı: %50 (Saat hızı, Titan-680'e göre, 980'e daha yakın olsa da, SP güç farkı gene daha düşük kalıyor.)

Overclock'u katınca bir şey değişmez. GK110 da, 680'den fazla overclock oluyordu. Hatta GM200'den bile iyi overclock olabilir.

----

- 980 1300 MHz değil. 1126-1252 MHz arası değişiyor:

Titan X - 980 clock farkı, 40 MHz'e kadar düşebiliyor.

• quote:

Rakipsiz kartı daha ne olduğu belli olmayan r390x e karşı ezik yaptınız ya ne diyeyim bilemedim. Ancak bizim insanımız yapabilirdi.

AMD'lerine toz kondurmayacaklar ya illa, kendilerini avutuyorlar işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

GTX 900 serisinin saat hızı avantajı var ve GPU'nun gücünü tam olarak kullanamayan oyunlarda aralarında fark az olabilir, ileride DX 12 destekli oyunlar çıktığında donanımsal desteği sayesinde eski seriye göre % 10-20'lik artışlar da görülebilir, oc ile kartın boost hızını 1367 mhz'e stabil olarak çıkarabilmişler bu da gösteriyor ki, ileride saat hızı arttırılmış özel soğutmalı GTX 990 Ti modeli geldiğinde GTX 970 SLI veya biraz üzerinde performans sunacaktır, oc'lu ve voltaj verilmiş halde fan devri % 55'miş bu da kartın TDP konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösterir.

http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_titan_x_review,32.html

quote:

R9 390X'in rakibi TITAN X değil yukarıda belirttiğim gibi saat hızları arttırılmış GTX 990 Ti olacak, 12 gb TITAN X her zaman olduğu gibi profesyonel kullanım için üretilmiş bir kart sadece oyun için üretilmiş bir kart değil.

Şu an tek gpu da başka seçenek var mı? yok. 980ti çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? Bir fikriniz var mı? yok. Hala neyi tartışıyoruz?

Dikkat ettiysen bir sürü soru ve hiç yanıt yok. Tanıtılmış bir kartla ne zaman tanıtılacağı belirsiz kartları rakip yapıyorsunuz.

• sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Mesajımı yanlış algılamışsınız, ben haklı olduğunu belirtmek istemiştim, GTX 990 Ti elbette çıkacak yeterki AMD R9 300 serisi ile yanıt versin, henüz piyasada olmayan bir kart ile zaten TITAN X'i karşılaştıramayız.
  • Son 3-5 yıldır ne kadar grafiksel ilerleme sağlandıda 4k diyorlar? Pc de grafik kalitesinin artması için konsolda artması lazım yoksa pc de ilerleme olmuyor. Şöyle bir örneklem yapmak gerekirse 3 nesil öncesi amd 4xxx veya nvidia 4xx serisine göre iki firmanında ekran kartlarının güçleri kat be kat arttı peki kaçtane grafik yönünden devrimsel oyun çıktı ? Bknz battlefield serisi kaç oyundır aynı grafikler veya wd da optimizasyon özürlü oyun ama gpular sürekli güncelleniyor burda oyun firmalarıyla gpu üreticileri anlaşmalı bunu engellemenin tek yolu yeni nesil gpu almamak o zaman bak gibi optimizasyonlu oyunlar gelir elimizdeki kartlar çok rahat yeter 1000 dolarada kart satamazlar. Allah aşkına 1000 dolara kart nedir abd de 4500 dolar a honda civic alınabiliyor 2. el şaka gibi

• Actual clock olarak bakmıyorsunuz ondan dolayı anlaşamıyoruz hocam. Anand gorunen hızı yazıyor sadece 980 kesinlikle 1300 dolaylarında çalışıyor real time da heavy load altında zaten mem darboğazı yok o yüzden 1-1 scaling olacaktır. hardware fr ye bir bakın ordaydı sanırsam

• sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    +1

390X çıkmadan 980 ti beklemek boşuna. Nvidia rakibi olmayan kartına ekonomik alternatif sunmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.