Şimdi Ara

Nvidiada Radeon Chill Benzeri Sistem Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bilgisayarımı genelde fan sesini azaltmak için radeon chillde kullanıyorum. Fpsyi 60-144 arasına sınırlıyorum.

Laptopta da aynı şeyi yapmak istiyorum ama nvidia control panelde böyle bir şey bulamadım. Nerede olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mübarek, Google de yazıyor araştırsana :)

Nvidiada Radeon Chill Benzeri Sistem Var mı?technopat sosyal
    GeForce 441.87 Sürüm FPS Sınırlama Özelliği
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/geforce-441-87-sueruem-fps-sinirlama-oezelligi.814242/

https://www.teknoscrool.com/bilim-ve-teknoloji/nvidia-fps-nasil-sabitlenir-19610/

• Radeon Chill'in güzel tarafı hem min FPS, hem de en yüksek FPS'ye sınır getiriyor olması, NVIDIA'da ise sadece FPS sınırı belirleme var. Bu tür yenilikler öncelikli olarak hep NVIDIA tarafından gelmiştir ama bazen AMD bunu daha iyi şekilde uygulayabiliyor. Mobil GPU sürücülerinde belki bu özelliği kaldırmış olabilirler, yine de emin değilim.

Örneğin GPU'ya ve Vram'e OC yapmak, UV ve fan devri ayarları yapmak gibi şeylerin hepsi AMD sürücü yazılımında mevcut. NVIDIA yazılımda çok iyi diyoruz ama bu kadar basit şeyleri, hala kontrol panel'e eklememiş olmaları çok ilginç bir durum. Bunları yapabilmek için, mutlaka MSI Afterburner kurmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 15 Şubat 2023; 11:0:47 >

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam, gerçekten de laptopu elime alınca bu nvidia yazılımının neresi daha iyi diye sordum kendime. Berbat bir arayüzü var ve fps sınırlama için her oyunda tek tek seçenek arayacağım şimdi.

Ayrıca dediğiniz gibi bu chill tam sınırlamak da değil mesela oyunda hikayeye geçince isteğe göre 30 ya da 60 fpsye düşüp gpuyu rahatlatıyor. İlk fare klavye hareketinde de tekrar 144e çekiyor. Esas laptopta olması gereken bi özellik ama nvidiada yok.

@trkocaer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 17 Şubat 2023; 11:2:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.