Şimdi Ara

o kadar yalnızım ki, yanlışlıkla para biriktiriyorum... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
218
Cevap
14
Favori
20.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
286 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herhangi bir kursa yazılıp, bir ufak çevre edinip bakarsın devamı var mı diye.

Hatta kendine uygun bir aday bulursan hayatını kurarsın.

Kadınlar kendilerine vakit ayrılmasını severler sen bunu baya karşılayabilecek birisin.

Kendi ayakların üstünde durabiliyorsan aslında senin bunu aşman lazım.

Yüzme, dalış kursuna gidebilirsin.

Spor salonuna yazılabilirsin.

Toplu ders olan enstrüman dersi alabilirsin.

Yani insanlar yakınlaşabileceğin birçok alan var kendine yakın olanı bulup, kendine bir yol çizebilirsin.

Yani insanlar bunu da geçmiş, twitter,instagram bilumum yerlerden birbirne yürür olmuş sen yine dikkat et de.

Bir kocam olsun bana baksın, kendi evimiz olsun yaşayabileceğimiz(kira) diyen bir sürü aday var. Denk gelirsen direk evlenirsin sonrası Allah kerim.

• Çekingen olunca hayat zindan oluyor

İşyerinde bi abimiz var kafası fazla çalışmaz,getir götür işleri yapar ama adamda bir çevre var şaşarsın.1 kere tanıştığı insanla muhabbeti kuruyor hemen,geveze birisi.Onun için karşısındaki profesör veya işsiz hiç farketmez samimi oluyor herkesle

Aynı şekilde bi arkadaşım var aşırı geveze ve lüzumsuz birisi.Yaşlı teyzeden tut 10 yaşındaki çocuğa kadar muhabbeti var.Göbekli pekte yakışıklı olmayan birisi ama spora gitti o çenesi ve özgüveni sayesinde bi kızla tanıştı ve nişanlandı Çocuğun lugatinda çekinmek utanmak diye birşey yok.Kız baya güzel çocuğa bakarsan birde, ama işte çenesiyle bağladı kendine kızı

Bizde aman oğlum efendi ol,el alem ne der laflarını duya duya büyüdük sonuç hüsran

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hikaye güzel, geliştirilmesi lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah arkadaş edinirsin

• nerelisin

• Rousseu06 R kullanıcısına yanıt
    Takip ettiğin bir twitch kanalı varsa onların discord gruplarına gelebilirsin belki sosyalleşebilirsin, ordan birilerini tanıyıp buluşabilirsin mesela. (virüsten sonra)

• Benzer şeyler yazmak icin girdim, asosyal olmak bir hastalık değil seçimdir. Hastalik olan kısım ise insanin sosyal olmaya cabalamasi ve başaramadığında kendini strese sokmasidir. Ben eskiden konuşurken insanlarin gozlerine dahi bakamazdim hic arkadasim yoktu. Askere gittim geldim bir ise girdim bayağı sosyallestim, giyimim degisti, takıldığım ortamlarim degisti. Bir sirkette magaza müdürlüğüne kadar cikip bayagi bir cevre yaptım. Ya sonra?

Ayni kisilerle surekli ayni seyler konuşulması, arkanızdan konuşulması, size zarar verecek insanlarin çoğalması, insanlarin surekli ozel hayatlarindan bahsetmesi mesela isimde sunu yasadim, ayakkabi aldım, telefon aldim, abimle şunu planladik, suraya tatile gidicem. E banane?

Sosyalligi tattiktan sonra anladimki ne kadar az insan o kadar huzur. Sosyallestikce ugrasacaginiz ve harcayacaginiz zaman artiyor. Kimseye özelimi anlatmamama ragmen arkadaslarimin cevremin bana anlatmasina tahamul edemiyorum. Ne bileyim cok bos konular geliyor. Çevrede ciddi birkac sıkı dostunuz olmasi yeterli. Gercekten dostlardan bahsediyorim. Hani gel gidiyoruz dediğinde niye degil ne zaman diyenlerden..

kisacasi ic huzur ve minimalist yasami benimsemis biri olarak sunu soyleyebilirim ki, bir sanat ile, girisimcilik ile, hayata dair saglam planlari ve gorusleri olan bir elin parmaklarını gecmeyecek arkadaslar edinin, haftada 2-3 kere kafelere gitmesenizde olur, para biriktirin, yurtdisinda okuyun. Çocuklarınıza guzel bir gelecek temelleri olusturun.

Unutmayin ki en guzel fotoğraflar rasgale çekilen ve en guzel arkadaslar tesadüfen karşılaştıklarınızdir.

Kendiniz olun, empati yapin, merhametli olun, sağlıcakla kalın...

• Şükret kardeşim yine donanimlisin başarılısın çalışkansın ve en önemlisi bu devirde bir iş sahibisin

• Cebimde hobim yoktu, aldım bir fotoğraf makinası çekmeye başladım, önce evde sonra balkonda sonra sokakta, şimdi fotoğraf için buluşmalara gidiyorum,
    Ayrıca müzik çalar ve kulaklık aldım, bunlar için forumlara girdim, çevre ve arkadaş edindim, tavsiye ederim,
    Ne olduğu önemli değil çok saçma bir şey bile olsa hobi edinin, dediğim gibi ne olduğu önemli değil...

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt
    🤣🤣🤣🤣

• Hani az insan huzurdu

• Spor salonuna yazıl vücut geliştir motive oldukça özgüvenin artacak hangi şehirde yazıyorsun özelden yaz

• Zamanında cahildim çok fazla ortama girdim çıktım, maddi imkanım çok iyi olduğu için çok fazla yer gezip görme ve insan tanıma şansım oldu. Elhamdülillah anlamak nasip olduki insanlar çok nankör. Sizin bu girmeye çalıştığınız ortamlar boş muhabbetten başka birşey değil. Siz iyiyseniz insanlar etrafınızda, eğer bir kötü olsanız derdinizi dinleyecek.bir adam bile bulamazsınız. İnsan 1 yada maksimum 2 tane gerçek manada dostu olacak. Kaldıki onlarla bile bir mesafeniz olacak ve kimse olmasa şu dünyada tek başınıza kalsanız yalnız olmadığınızı bileceksiniz. İşte bunlar insanı rahatlatan şeyler, gerisi çer çöp. Yazdıkları benim şahsi tecrübe ve çıkarımlarımdır, Allah sizede kalp huzuru ve sekinet versin selametle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka insanların dinlediği o şarkılar size güzel gelmez. çünkü siz o hisleri yaşamamışsınızdır. diğer dertli müziklerin yanısıra selahattin özdemir karı kız yüzünden değil direk hayata isyan etmiştir. çok büyük adamdır.

• Boşver.bakma arkadaşların dediklerine.Sürü psikolojisi var bu forumda.Biri birşey dedi mi hepsi öyle der.

Bazen sırf bu nankör vefasız insanları görmemek için bile insan dışarı çıkmak istemez
    Napacaktın..çekingen olmasaydın.kızlara yazılsaydın paranı söğüşleyeceklerdi..
    Şimdi en erken zamanda git kendine daha güzel uğraş bul.
    Kızlara harcayacağın parayı,mesela sırf instagramda story paylaşmak için pahalı mekanlara oturmak yerine,10 liralık biraya 35 lira vermek yerine,kedilere köpeklere mama al.Hem vakit geçirirsin hem sevap kazanırsın.Hemde ruhun onore olur
    Yap bunu.işe yaramazsa yüzüme tükür

Edit:Çekingenlik bi yerde iyidir.Maaşın işin iyi ise,evin araban olacak.en iyilerinden.Ama gezip tozup kızlara yaranan angutlar ancak belediye otobüsüne binecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion3560 -- 2 Eylül 2020; 11:43:20 >
  • insanın istediği şey ile, mutlu olduğu şey farklı olabiliyor demek ki, yani illa olsun diye olmamalı bazı şeyler. illa yanında biri olsun diye biri olmamalı, istediğin için olmamalı. sosyalleşmeye çalışmışsın ama olmamış. neden olmadı? muhabbetleri mi açmadı, sarmadı? o ortamda mutlu mu değildin? yada gerçekten sen mutluydun da onlar mı seni istemedi? sen gerçekten o ortamda mutluydu isen o ortamda olurdun hocam. bence o ortamda mutlu değildin. sen kendini kapattıkça kitaba, deftere, işe güce, düşüncelere daldın, daldıkça kendini kapattın, haliyle şimdi etrafta dolaşan insanların bilgi birikimleri, davranış yapıları sana saçma geliyor. konuştuğu konular sana saçma geliyor. aynı şekilde senin konuştuğun konular da onlara saçma geliyor. onların güldüğü şeye sen tebessüm bile etmiyorsun ama sırf en azından etrafında birileri olduğu için kendine bile "mutluymuş" numarası yapıyorsun. göreceli bişey ama bence böyle olup etrafında biri olacağına, yalnız ol daha iyi, en azından kendine eziyet etmemiş olursun. ama farklı ortamlara girmeye çalış, hobiler edin ve bu hobilere ait sosyal medya gruplarına katıl, orda ortak nokta bulabileceğin, aynı şeyleri konuşabileceğin kişileri bulabileceğini düşünüyorum. örneğin kamp yapmaktan mı hoşlanıyorsun? param var diyorsun arabam var diyorsun, üye ol bir kamp grubuna ve orda 1 hafta boyunca yazılanlara cevap ver, soru sor, birileriyle tanış, güvendiklerinle görüş hatta kampa git gibi... ama sırf yanımda biri olsun diye de kendini kimseye kullandırtma. bazıları bu durumu çok güzel kullanabiliyorlar.

• Çekingen olmayın hocam. Sizi yiyecek değiller ya. Bende gençken çok çekingen biriydim. Sadece 2 arkadaşım vardı. Daha sonra sayelerinde çekingenliğimi yitirdim ortamlardan ortamlara zıpladık beraber. Siz de arkadaş edinmeye çalışın. Böyle böyle nereye kadar. Kafayı yer insan yalnızlıktan. Hayatı Sims gibi yaşa reis.

• Tavsiyem evlen hocam. Sosyal hayata arkadaşa ihtiyac duymazsin. Ailen herseyin olur. Özgüven ve atılım ailen ve çocukların için kendiliğinden ortaya çıkar.

• Birader inanan biri isen namaza başla ciddi olarak söylüyorum. Farkı ilk sabah namazına herkes uyurken kalkıp kıldıktan sonra o huzuru hissedecek sin

• Bilgisayarını sat, bi geziye filan çık kendine gel, telefonuna da malum uygulamayı yükle :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.