Şimdi Ara

Obd / obd2 hangisi nasıl bağlanır ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bende 2000 model palio var tek nokta enjeksiyonlu 1.4 motora sahip. Şimdi palio konuları sıkmış olabilir ama o konuları ben açmıyorum karıştırmayın ben şu su kaynamayı yağ sıcaklığını yani ne bileyim önemli bir kaç hayati şeyleri görmek istiyorum.Fiat herzaman ki gibi yine saçma sapan bir şekilde obd girişi yapmış daha doğrusu obd tam olarak olmuyor ekstra bir kablo daha lazımmış sanırım. Benim sizd sormak istediğim bu obd mi obd2 mi olur ? Aracın içinde giriş yok sanırım direk kaputun altından beyne bağlıcaz heralde , peki bağlarsak neleri gösterir sadece arızaları mı yoksa tahmin ettiğim yağ su olayını gösterir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beni görebilir ve silebilir.

• 2001 model caravelle
    2005 model palio
    2005 c5'e falan bağladım bluetooth obd2 cihazını.
    Telefonda torque programı ile
    yağ sıcaklığı, hava giriş ve çıkış sıcaklıkları, gaz pozisyonu, bazen beygir veya tork değerlerini, ölçülen hızı. Hava akış miktarını.
    işte arabada hangi sensör varsa onları görebiliyorsun.
    Arabadan arabaya değişiyor.
    Arıza silme olayı biraz hikaye.
    Arıza silemediğim çok oldu.
    Tek sildiğim arıza, kuzenimin suzuki sx4 teki hava filtresini söktüğümüzde oksijen arızasını silmiştim.

Şunu söyleyebilirim. Çoğu araçta obd2 dir bağlantı. Çok eski araçlarda obd kullanılıyor.
    Ama emin değilim palio mk1 in obd2 olduğundan.
    Kullandığım cihazda şundan dı.
    Buradan almadım dikkat.

Tam anlamıyla arıza silmek, ayarları değiştirmek. Falan istiyorsan, obd kablosu lazım. İş onunla bitmiyor, fiatın kendi yazılımı lazım. Ki onu da bulabileceğini pek sanmıyorum.

edit: Bi heves ettik aldık yurtdışından 20 tl ye.
    az kullandık. Sonra attık kenara
    0-100 kmh.
    0-400 metre ölçümleri falan yapıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 20 Temmuz 2016; 10:44:18 >

• 2006 model l300 de obd girişi var mıdır acaba? yol bilgisayarı bile yok ama insan ümitleniyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 24 Ocak 2018; 16:45:15 >
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    Süper bir açıklama olmuş teşekkür ederim. Ben arıza silmekten çok yağ su sıcaklığı hava girişi bunları görmek istiyordum cevap için teşekkür ederim

• Yol bilgisayarı olmasa bile tüm araçlarda oluyor beyler.
    Eski taunus toro şahin doğan falan hariç.
    Gerçi doğanlarda da olabilir.
    Ecu su olan her araçta olur.
    Yol bilgisayarı olmasa bile.
    benim palio da da mesela abs bile yok ama vardı obd 2 si.
    97 skoda feliciam da da vardı.

Hani aklınızda soru işareti olmasın. Kesin vardır
    Sigorta kutusunun oralara bir bakın.
    Direksiyon taraflarında da olabilir.
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    Fiatlarda bi değişik çalışıyomuş bu sistem hocam mesela 3 lü giriş varmış fiatlarda ve ecu ya fiat şifresi olmadan bağlanılmıyomuymuş neymiş öyle bir şeydi. Aracın içinde obd soketi yok ama motorda beyin var beyinin üstünde giriş var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2004 1.3 multijet albeada obd mi obd2 mi var arkadaşlar? Elm327 mi alsam yoksa bundan daha iyi cihazlar çıktı mı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.