Şimdi Ara

Obje Çekimlerinde Beyaz Fon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sitede araştırma yaptım ama tam olarak bir bilgi edinemedim.
    Ben evde kendimce bir lightbox yaparak ışıklandırma sistemi kurdum. Fakat çektiğim obje fotoğraflarında arka fonu ne kadar beyaz yapmaya çalışsamda arka fon hep kirli beyaz ve gri tonlarından oluştu. Ayrıca çekilen fotoğrafın köşelerine doğru gidildikçe renklerde koyulaşma oluyor.
    Bu beyaz fonu photoshop kullanmadan nasıl elde edebilirim. Kullandığım makine Canon Eos 450D ve üstünde standart lensi var. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Basit olarak doğru beyaz ayarı ile beyaz bir gömleği fon olarak kullandım. Bir saniye pozlama ile tertemiz çekimi gerçekleştirdim.
  • Peki bütün bunları ışıklandırma olmadanmı yaptınız. Birde bahsettiğim beyazlığa ulaştınızmı. Çünkü Ben o kadar çekim yapıp, hem stok fotoğraf sitelerinde hem fotoğraf forumlarında karşılaştırdım. Sonuçta photoshop olmadan kaliteli bir beyaz fon oluşturmak biz amatörler için çok zor kanısına vardım. Ama yinede merak edip bu problemi burada sormak istedim.
  • sadece kendi yaptığınız ışıklandırmayı mı kullandınız? harici flaş, yada makinanın kendi flaşını kullanmadınız mı ?

VO Photographics önerdiği gibi WB bu konuda çok önemlidir. 450D'de custom White Balance alabiliyorsunuz. aynı ışıklandırmanın altına boş bir beyaz a4 kağıt yerleştirin. auto modda flaşsız olarak yada program modunda, flaşsız ve diğer ürünleri çekeceğiniz ISO'da bu beyaz kağıdı çekin. çektikten sonra rengi hafif sarı yada mavimsi çıkmış olabilir. önemli değil. daha sonra WB ayarlarından custom WB'a girin ve çıkan bölümden çektiğiniz a4'ün fotoğrafını seçin.

fotoğraf makinanız o şartlar altında aslında beyaz renk olan kağıdın (gömlen vs de olabilir) bu şekilde görünmesini analiz ederek o resmi beyaza çekecektir. hafif sarımsı olan beyaz, tam beyaza oturduğu için bütün renkler de oturacaktır.
  • ozgurozane arkadaşa katılıyorum ancak köşelerde koyuluk oluşuyorsa ya ışık kaynağı yetersiz yada yaptığın lightbox ışığı homojen olarak yayamıyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.