Şimdi Ara

objektife filtre takıp çıkarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

canon 18-55 kit lensimde bir uv filtre takılı. ben bunu çıkaramıyorum. daha doğrusu daha önce hiç filtre takıp çıkarmadım. nasıl çıkacağını bilmiyorum. internette baya bi aradım ama tatmin edici bir bilgi de bulamadım.

acaba bilen birisi bir aptala anlatır gibi anlatabilir mi?

filtreler konusunda çok cahilim. hama uv55 diye bir filtre takılı. sizce nasıldır? değiştirmem gerekir mi? günlük kullanımda makina. direkt uzun süreli güneş ışınına maruz kalmıyor. hiç filtre kullanmasam ne olur?

şimdiden çok teşekkürler.

• Çıkarmak için önündeki filtreyi sola doğru çeviriniz, vidalama sistemiyle objektife takılır.
  • evet sola doğru çevirmeyi denemiştim lakin yerinden kıpırdamıyor bile. ben de kanırtıp zarar vermek istemedim öylece bıraktım. asla çevrilerek çıkacak gevşeklikte değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocomo -- 29 Mayıs 2011; 17:56:48 >
  • UV filtre günlük kullanımda asıl kullanım amacından ziyade koruma amaçlı kullanılır. Yüksek irtifada UV ışınlarını kırmak içindir aslında.

Lens zorlamaya gelmez, 18-55'in ön halkası biraz narindir zaten bu yüzden tüm lens tutarak çevirmek yerine mümkün olduğunda ön halkası sabit tutacak konumda çevirmeyi deneyin yoksa elinizde kalabilir iç mekanizma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.