Merhaba, bugün türk telekom salona interneti kurdu, resimleri ektedir. Şimdi ben diğer odalara kablodan internet dağıtmak istiyorum, evin girişinde portmantoda odalara giden ethernet kabloları var. Telekomcu abi dediki, switch al, portmantodan modemi kurduğumuz odanın kablosunu bul, onu swich 1. porta tak, sonra portmantodan kalan diğer odalara giden cat6 ları tak dedi, bu şekilde odalara internet vermiş olursun. Sizde bu şekilde olur mu? |
Odalara Kablolu internet Dağıtma, Sizce bu şekilde olur mu?
-
-
olur ama switch alırken gigabit switch almaya dikkat et. 100mbit switch alırsan maksimum 100 mbit interneti dağıtabilirsin. Yani 100 mbit ile sınırlanmış olur.
-
-
-
Böyle evlerin gözünü seveyim. Her şeyi tam neredeyse.
Telekomcu doğru söylemiş. Bu ikinci fotoğraftaki zayıf akım panosu tüm odalardan gelen ethernet kablolarını topluyor. Salona giden kabloyu bulursanız salondaki Router'ın (modemin) herhangi bir şortun bağlayıp panoya da ufak bir switch koyarak dediği gibi işi çözebilirsiniz.
Swtich olarak Tp-Link, AirTies, Rujie gibi düzgün bir markanın yönetilemez (unmanaged) swtich'ini almanız yeterli olur.
Eğer ben uğraşmayı çok seviyorum diyorsanız da PoE swtich ve PoE Access Point'ler alarak elektriği de ethernet kablosundan taşıdığınız çok güzel bir sistem kurabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle bu tür her odaya ethernet uygulaması çok iyi oluyor. Ne kanalıyla uğraşıyorsun, ne bir şeyiyle...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oturduğum evde yine odalara etherneti çekmişler ama zayıf akım panosu falan yok. Bir buat gibi bir kapağın altında birleşiyor. Kendin arayıp tarayıp buluyorsun.
Neyse bunlar şöyle yapmış. Bina altımdaki ankastreden gelen ethernet kablosunun reglete çakılı perini odalara giden ethernetlerin tamamının herhangi bir perine burup bantlamışlar. Akılları sıra tğm odalara telefon hattı çekmiş oldular yani :)
Önce buranın yerini buldum, sonra ana hattı aralarından buldım, sonra ayırdım, sonra hangisi hangi odaya gidiyor onu buldjm (hala bulamadıklarım var ) sonra uçlarına keystone taktım. Baktım olacak gibi değil yine, çok hata veriyor. Sıva altı kabloları değiştirdim. Kabloları o kadar adi seçmişler ki kopuyor ya, bir tanesi sıva altında kopmuş tamamen kendi kendine.
Her şey bitti ama estetik gözükmüyor bu sefer, Lande kabinet var iki tane ama kablolar ortada yine onun için de üşenmezsem bir ara o kalın kanallardan alacağım. Yani öşme eşeğim ölme.
Bu yüzden konudaki fibi hazır evleri çok beğeniyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim fotoda anlamadığım husus o turuncu kabonun ucuna takılan şeyin (gri apart) ne olduğu ve o beyaz zamazingo'nun ne olduğu o dağıtım kutusu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 30 Ağustos 2024; 11:43:50 >
Arkaplandaki kalın turuncu kablolardan mı bahsediyorsunuz, anlamadım tam. Onlar herhalde anten kabloları. Tek kablo geliyor, oradaki metalik renk bölücüden de diğer odalara gidiyor.
Ön planda da ince turuncu fiber kablo geliyor, medya dönüştürücü o beyaz kutu. Yani fiberi ethernete dönüştürüyor. Siyah kablo da Ethernet kablosu, routera gidiyor.
Esas olay odalara kadar gitmesi hocam. Pano olduğunda da koyacağın cihaz sığmayacak belki, yine dışına bir şey yapacaksın.
Kablolar kanallarda ezilmiş, sıkışmış da olabilir. Keskin viraj aldırmışlarsa çeksen de gelmiyordur. O kadar dandikse acaba başka bir tür kablo mu döşemişler diye düşündüm, o kadar da dandik olmamalıydı. 😃
adamlar cat6 kablosunu prize bağlamamışlar. Ya sabır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X