Meraba arkadaşlar.Antalya'nın cayırrr cayır sıcakları başladı.küçük bir odam var ve ekonomik bir çözüm arıyorum şöyle ki:
-Klima taktırsam küçük oda için ne kadara mal olur? -Klimanın elektrik tüketimi ne olur ve faturama ne kadar yansır (gün içinde saat : 20:00-03:00 ayaktayım.her dakika açmasak falan) -Vantilatör bir çözüm olur mu ? saçlarım dalgalanıp mobilette serinliyor havası gibi... -Vantilatör ne kadar elektrik çeker ? (sonuçta ben pc.nin başından kalkarken tüm ışıklıları kapatan ; hatta numlock tuşunu bile ceyran çekmesin diye kapatan biriyim:D ..abarttım:F)
önerilerinizi bekliyorum.teşekkürler.
genel elektrik tüketimimi hesaplayabilirsek ayrıca memnun olurum :
yine saat 20:00-03:00 arası odamda :
1 adet tasarruflu ampul (sarı ışık:D) 1 adet ps3 1 adet ev sinema sistemi 1 adet 32" LCD 1 adet 300w pc ...şarj aleti:) 1 adet digiturk decoder modem
bunları 20.00-03.00 arası kullanıyorsam faturama ortalama ne kadar yansır ?
uygun fiyatlı ve çok az elektrik tüketen bir klima önerebilir misiniz?
siemens S1ZMI24500 - Isıtmalı - soğutmalı duvar tipi mono split klima,iç ünite Bio Model ..Mail gönder Sayfayı yazdır .Close Window* Gönderenin eposta adresi: * Gönderenin adı: * Alıcının eposta adresi: * Alıcının adı: İçerik: * zorunlu alanlar Gönder
Epostanız başarıyla gönderildi.Hata Ürün Özellikleri Teknik Veriler Dokümanlar .. ..........•Soğutma kapasitesi : 24000 BTU/h
•Isıtma kapasitesi :24500 BTU/h
•Heat-Pump ısıtma
•Fonksiyonlar: Sogutma, Sleep, otomatik, Nem giderme, Isitma, Donmaya karsi koruyucu
•3 kademeli ve otomatik fan hızı (otomatik-düşük-orta-yüksek)
•Biofiltre
•Aktif karbon filtre (Koku filtresi)
•Antibakteriyel filtre
•Çıkarılıp yıkanabilir ön filtre
•Ekonomik işletim
•Otomatik yada manuel hava dağıtımı için kanatçıkların isteğe göre ayarlanması
•Otomatik dikey hava salınım
•Çekilen enerji: Isıtma 7184 W, Soğutma 7038 W
•Frekans/voltaj: 50 hz / 220 - 240 V
•Nem alma kapasitesi : 2.3 l/h
•Kapalı mekan sıcaklık ayarı aralığı 17 C - 30 C
•Zaman ayarı 0-24 saat arası
•Çocuk kilidi
•İç Ünite Ses seviyesi :düşük hızda 41 dB/ yüksek hızda 46 dB
•Dış ünite Boyutlar (GxYxD) cm:84.5 cm/69.5 cm/33.5 cm
•Dış Ünite Ses seviyesi :61 dB
•Net ağırlık dış ünite: 62 kg
•Gaz tipi: R410A
•Rotary kompresör arkadaşlar ben bu klimayı 2 haftadır kullanıyorum süper bir cihaz tavsiye edrim elimde de bir tane açılmamış fazla var fiyatı da çok uygun sadece 1100 tl 30 -40 metrekare olanlara çok ideal araştırın inceleyin irtibat numaram 0541 8400804
makul değil. 1000 lira çok para.kaldı ki 24000btu benim için fazla büyük.ufacık depo kadar oda.ve elektriği koklaması lazım.A sınıfından da az çeken bi klima istiyorum.
önerdiğim saatlerde kullanırsam ne kadarlık harcar?
vestel eco plus 7 399tl. ne kadar verimli olur bilmem
•Restart : Evet •Yüksek soğutma/ısıtma performansı : Evet •Havalandırma (pervane) : Evet •Turbo soğutma / Isıtma : Evet •3 dakika gecikmeli çalışma fonksiyonu : Evet •Uyku modu : Evet •Otomatik kapanma ayarı : Evet •Zaman ayarlı otomatik açma/kapama(24 Saat) : Evet •Otomatik mod : Evet •Bakımı kolay panel : Evet •Ayarlanabilir yukarı aşağı hava salınımı : Evet •Güçlü nem alma : Evet •Uzaktan kumanda : Kristal ekranlı (LCD) •Rotary kompresör : Evet •Uzun üfleme mesafesi : Evet •4 yöne hava salınımı : Evet •3 kademeli fan hızı : Evet •Program hafızası : Evet (Klima her açıldığında, bir önceki program ayarlarıyla çalışmaya başlar.) •Estetik dizayn : Evet •Otomatik fan hızı kontrolü : Evet •Isı pompası : Heat pump •Nem alma kapasitesi : 0.8 litre/s •Gaz tipi : R-22 •Soğutma kapasitesi : 7,000 Btu/h - 2,055 W •Isıtma kapasitesi : 7,000 Btu/h - 2,055 W •Elektriksel özellikler : 220-240 V / 50 Hz •Çekilen güç (soğutma/ısıtma) : 710 / 610 •Çekilen elektrik akımı (soğutma/ısıtma) : 3.5 / 3.2 •Ses seviyesi (iç ünite/dış ünite) : 30 / 46 •Hava debisi : 6.1/6.9 •Dış ünite boyutları (Y*G*D) (mm) : 532*720*245 •İç ünite boyutları (Y*G*D) (mm) : 298*815*182 •Net ağırlık (dış ünite) kg : 21.5 •Net Agirlik (iç ünite) kg : 8.5
quote:
Orijinalden alıntı: cco
makul değil. 1000 lira çok para.kaldı ki 24000btu benim için fazla büyük.ufacık depo kadar oda.ve elektriği koklaması lazım.A sınıfından da az çeken bi klima istiyorum.
önerdiğim saatlerde kullanırsam ne kadarlık harcar?
Valla birader a sınıfından da az yakan bir klima arıyorsun. Hem de o paraya işin zor valla... Ne kaa ekmek o kaaa köfte...
Anladığım kadarıyla seni anca 9000 btu luk çin malı ya da süpermarketlerde satılan ucuz seri 2-3 yıl garantili bir bir yaz kliması paklar. sana 400-450 cvarı montaj dahil mal olur, kışın ısınma amaçlı pek kullanamazsın. Ama öyle LCD PS falan dediğine göre salon gibi bir yerde kullanacaksın. Üç aşağı beş yukarı a sınıfına yakın yakar. salon boyutunda bir yeri buz gibi yapmaz. Ama terlemez, rahat oturursun. (ki bence böylesi daha iyi. Çünkü klimanın odanın ısısını çok düşürdüğü ortamalarda odadan dışarı çıkıldığında bir anda çöle gitmiş gibi bir etki oluyor. şıpır şıpır terletiyor. İnsan odadan dışarı çıkamaz hale geliyor.
Bakalım ben de alıcam bu hafta içinde ucuz yollu bir klima.... Zass klimalara bakıyorum. Airfel garantili ürünmüş. Praktikerde satılıyor, 9000 btu saatte 0.87 kW elektrik harcıyor. günde yaklaşık 6 saat çalıştırsan, yaklaşık günlük 1 tlye geliyor.