Şimdi Ara

ODTU BOGAZICI gıbı okullardan mezun olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iktisatçılar,işlemeciler ortalama ne kadar maaş alır ?
    Merhaba arkadaşlar son zamanların en aşşağılanan en hor görülen mesleklerinden olan iktisat,işletme.. kimse sorsam acık ogretımden okumus ınsanları ornek gosterıp işsiz diyor.

Bu dediğm konuyla ilgili lütfen bilgili arkadaşlar yakınında çevresınde bi tanıdığı cok sağlam universitelerde bu bölümleri okuyan arkadaşlar cevap versin ben bu sene odtü iktisatı kazanmış biri olarak özel sektöre yönelip yönetici olmayı düşünüyorum . Tandığınız ve bu işi yapan akrabalarınız yada eşiniz dostunuz varsa ne kadar maaş alıyor? gerçekten çok merak ediyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim iyi yada kötü her yorumun başımın üstünde yeri var ancak horgormeye ve aşşagılamaya tahammulum yok sizde ricam olumsuz elestırı yapıyorsanızda hakkıyla yapın...

İyi Forumlar...

• Abim bilkent işletme mezunu, 2013 kasım gibi işe girdi 1.500 tl ye yılbaşında maaşı 2.250 oldu. Tahminimce 2-3 yıl maaşı 3-4 bini bulur

Edit: Ama abim kendini geliştirmiş biri değil sadece ileri derecede ingilizcesi var. OKuluda 6-7 senede bitirdi yanılmıyosam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rammstein -- 1 Ağustos 2014; 1:53:02 >
  • Hocam o nedir öyle ya 1.5 tl nedir hani duydumda bu kadarını ilk defa duyuyorum. Komşumuzun kızı odtü iktisatdan bu sene mezun oluyor stajını 3 bın lıraya eczacıbasında yaptı. Abin kendıne hiç bişey katmadımı kardeşim anlamadım yanı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARLAK15570

Hocam o nedir öyle ya 1.5 tl nedir hani duydumda bu kadarını ilk defa duyuyorum. Komşumuzun kızı odtü iktisatdan bu sene mezun oluyor stajını 3 bın lıraya eczacıbasında yaptı. Abin kendıne hiç bişey katmadımı kardeşim anlamadım yanı..

Katmadı kardeşim dediğim gibi okulu zar zor bitirdi, arasa daha iyi iş bulabilirdi tabiki ama para yönünde sıkıntısı olmadığı için evinin yanında bi yerde işe girdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARLAK15570

Hocam o nedir öyle ya 1.5 tl nedir hani duydumda bu kadarını ilk defa duyuyorum. Komşumuzun kızı odtü iktisatdan bu sene mezun oluyor stajını 3 bın lıraya eczacıbasında yaptı. Abin kendıne hiç bişey katmadımı kardeşim anlamadım yanı..

odtu yazdim gelmedi onun yerine tavandan marmara ing isletmeye girdim dostum ben de. acikcasi cok da takmamak lazim soylentileri kendimize bir seyler katarsak gerek dil anlaminda gerekse yazlari bos durmayip stajlara gitmek gibi faaliyetlerle oldukca iyi yerlere gelebiliriz bence. ha baslangic maasi icin hayalperest olmamak lazim cunku o isler hic belli olmaz. yuksek ucretle de baslayan var tabandan da baslayan var. mesela benim hedefim yuksek lisansimi lse'de tamamlamak ve ulkeye oyle donmek ki ailemden de maddi anlamda okey aldim. isler iyi giderse guzel bir gelecek beni bekliyor.

sozun ozu biz kendi isimize, kendimizi gelistirmeye bakalim. kimin ne kazandigi bizi ilgilendirmemeli. bunlar sonra dusunulecek seyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sizce bilkentte özel okumak mı yoksa normal bi ünide endüstri okuyup yurtdışı lisans mı

• anlıyorum hocam şanssızlık yaşamaşsın biraz ama yuksek lısans yaparak o şansızlıgını giderebilirsin... Aile durumda iyi gibi . Yorumun için teşekkürler
  • pasolick tamamen sana kalmış hocam ama devlet herzaman bir adım öndedir
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: PasoLick

sizce bilkentte özel okumak mı yoksa normal bi ünide endüstri okuyup yurtdışı lisans mı

Bilkent bence

• Benimde hedefim odtü,boğaziçi,bilkent vs . Bölüm iktisat istiyorum.
    Geçen anneme dedim. Onca yıl boşa mı okudun hiç okumasan daha iyiydi dedi
    Aynen şunu yaptım =

Yani bu konuda aileler biraz cahil kalıyor ( hepsi için geçeli değil) ben iyice araştırdıktan sonra karar verdim ailemin böyle bir tepkisi tabiki üzdü beni ama yinede hedefim bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 1 Ağustos 2014; 8:26:28 >
  • Hocam aileler her zaman bişeyler der. Sorsana kendisi gençliğinde odtü iktisata girebilecek puanı yapmış mı ? bissürü bahaneleri vardır... Sen matematiği çok seviyorsan sana en uygun mesleklerden biri iktisatdır . o yuzden devam et inşallah hedefıne ulaşırsın.
  • yukarı yukarı
  • işletme iktisat arasındakı fark nedır ıkısıde yonetıcı konumuna gelebılır mı iktisat okuyup mba masterı yapmak daha mı iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just12

işletme iktisat arasındakı fark nedır ıkısıde yonetıcı konumuna gelebılır mı iktisat okuyup mba masterı yapmak daha mı iyi olur

iktisatta bu işi biraz daha iyi öğrenirsin. bence yöneticilik konumuna gelmek için belirli bir bölüm okumaya gerek yok. bölümünüzle alakasız bir yerde işe başlayıp kısa zamanda gerçekten elinize iyi fırsatlar geçerse ve çalışma ahlakınız varsa yükselebilirsiniz. okuldan mezun olupta 22-23 yaşında yönetici görmedim hiç :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sergeant7

quote:

işletme iktisat arasındakı fark nedır ıkısıde yonetıcı konumuna gelebılır mı iktisat okuyup mba masterı yapmak daha mı iyi olur
    art
    iktisatta bu işi biraz daha iyi öğrenirsin. bence yöneticilik konumuna gelmek için belirli bir bölüm okumaya gerek yok. bölümünüzle alakasız bir yerde işe başlayıp kısa zamanda gerçekten elinize iyi fırsatlar geçerse ve çalışma ahlakınız varsa yükselebilirsiniz. okuldan mezun olupta 22-23 yaşında yönetici görmedim hiç :)

Hocam nasıl yok gözünüzü seviyim uluslararası büyük şirketlerden bahsediyorum adamlar y.lisans şart koyuyorlar artık + milletin yakındığı konu bu bi konuda uzmanlaşmak lazım ki o konumda en üst seviyeye çıkabilelim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sergeant7

quote:

art

Hocam nasıl yok gözünüzü seviyim uluslararası büyük şirketlerden bahsediyorum adamlar y.lisans şart koyuyorlar artık + milletin yakındığı konu bu bi konuda uzmanlaşmak lazım ki o konumda en üst seviyeye çıkabilelim

aslında meslekten mesleğe değişen bir durum. sizde haklısınız. fakat ben gözlemlerimden yola çıkarak konuştum. belirli alanlarda uzmanlaşmanın önemli olduğu konusunda katılıyorum

• Istedigi kızı kapar

• arkadaş cevabı vermiş sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.