merhaba arkadaşlar uzun bir araştırma dönemi sonucu endüstri mühendisliği okumaya karar verdim ve öss de aldığım puana göre itü ve odtü arasında kaldım ( maalesef bogaziçi'ne yetmiyor). her iki üniversiteyi ve bu bölümleri araştırdım ve biliyorum odtü daha iyi gibi duruyor ama benim hala odtü 'nün ankara da olması gibi çekincelerim var. ( istanbul da oturuyorum.) bu konuda özellikle itü veya odtü endüstri yi okumuş ya da en azından endüstri okumuş arkadaşların da fikirlerini almak istiyorum(ya da en azından endüstri hakkında genel bilgi) benim de bu konuda gözden kaçırdığım şeyler vardır ve bilgisi olan arkadaşlar da yorumlarını eksik etmezse sevinirim.
bir ikinci sorun da sıralamam 2577 geldi ( say 2) ve odtü nün geçen seneki sıralaması 2393. bu bölüme girme ihtimalim hakkında fikirlenizi belirtirseniz de çok iyi olur...
herkese tercihler konusunda bol şans diliyorum...
itü ye karşı nedense hep bir soğukluk var bende.. Kesinlikle Odtü derim..ea olmama rağmen odtüyü gezdiğimde buraya gelebilirim dedim.. ama sonra ea için mantıklı olmayacağını düşündüm... sayısal olup mühendislik istesem direk odtüyü seçerdim. gidip görsen hayran kalırsın
sıralama konusunda da pek problem olacağını sanmıyorum..
benim de itü ye karşı bir soğukluğum var. itü de işletme fakültesi maçka da yani diğer fakültelerden soyutlanmış biraz ama odtü de tüm fakülteler bir arada sanki daha iyi bir üniversite hayatı vaadediyor.
sıralama konusunda da benim ciddi endişelerim var. maalesef...
Kesinlikle odtü. Odtü endüstriden bir arkadaşım var çok memnun. İtü ile kıyaslaman bile yanlış. Zaten sıralaman iyi gözüküyor, konaklamada problem çekmezsin. Üniversite sadece eğitim değildir sana sunacaklarını da düşünmen gerekiyor.