ODTÜ Felsefe Bölümü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölümü, Türkiye'nin önde gelen felsefe programlarından biridir. 1962 yılında kurulan bölüm, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde felsefe eğitimi vermektedir.
ODTÜ Felsefe Bölümü'nün misyonu, öğrencilere felsefi düşünce ve sorgulamanın temellerini sağlamak, eleştirel düşünme ve analitik becerilerini geliştirmek ve onları felsefi araştırma ve öğretime hazırlamaktır.
Bölüm, felsefenin tüm temel alanlarında dersler sunmaktadır: metafizik, epistemoloji, etik, estetik, mantık ve siyaset felsefesi. Öğrenciler ayrıca felsefe tarihi, felsefi metin yorumu ve özel ilgi alanlarına yönelik seçmeli dersler alabilirler.
ODTÜ Felsefe Bölümü, alanında uzman akademisyenlerden oluşan güçlü bir öğretim kadrosuna sahiptir. Öğretim üyeleri, uluslararası konferanslarda sunumlar yapmış, saygın dergilerde makaleler yayınlamış ve felsefi tartışmalara önemli katkılarda bulunmuştur.
Bölüm, öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan çeşitli araştırma fırsatları sunmaktadır. Öğrenciler, öğretim üyeleriyle birlikte araştırma projelerinde yer alabilir, felsefi seminerlere katılabilir ve ulusal ve uluslararası felsefe konferanslarında bildiriler sunabilirler.
ODTÜ Felsefe Bölümü mezunları, felsefi araştırma ve öğretim, hukuk, işletme, gazetecilik, kamu politikası ve diğer alanlarda çeşitli kariyerlere sahip olurlar. Bölümün güçlü akademik temeli ve eleştirel düşünme becerilerine verdiği vurgu, mezunlarını rekabetçi bir iş piyasasında başarılı olmaları için donatır.