Şimdi Ara

ODTÜ HAVACILIK VE UZAY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölüm nasıldır.İş imkanları olsun,üniversite hakkında olsun.Bir de İTÜ Uçak mı yoksa bu bölüm mü?

• Odtü havacılık ve uzay . Aslında ismi havacılık ve uzay ama Odtü makinayla çok benzer diyorlar okuyanlar ve mezun olanlar.ve yükseliştr bir bölüm. Endüstri yi geçecek diye tahmin ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen hangi bölümdeydin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İTÜ Uçak daha kült bir bölüm. Ciri kardeşimiz detaylıca anlatabilir.

• Derslerine bakarsan anlarsın zaten ama uzay ve havacılık temelinde makine mühendisliğine çok yakın, neredeyse kardeş bölüm diyebileceğin bir bölüm.

Ilk 2 senenin dersleri birbirine benziyor zaten. 3 ve 4. yıllarda teknik seçmelerle birlikte uzmanlık alanları ayrılıyor biraz. Yani işte uzay ve havacılıkta aerodinami ve jet motorları gibi konulara girmeye başlarken makine'de -yanlış olmasın ama- içten yanmalı motorlar veya kontrol sistemleri üstüne yoğunlaşıyorsun.

Hangi bölümde olursan ol seçeceğin bazı teknik seçmeliler ile diğer bölümün bazı konularında uzmanlaşabiliyorsun. Sadece o da değil yüksek lisansta da yine istediğin dersleri seçersen bi makine mühendisi olarak mezun olup havacılık ve uzay mühendisinin yaptıklarını yapacak hale gelebilirsin ya da tam tersini de yapabilirsin. Bu bağlamda birbirine bu kadar yakın başka temel mühendislik yok sanırım.

Iş imkanlarını zaten duymuşsundur uzay ve havacılıktan mezun olanların geneli savunma sanayiinde işe giriyor. Illa savunma sanayii olmazsa makine mühendislerinin de yerine çalışabildiklerini duymuştum yani çok sıkıntı olacağını sanmam iş imkanının.

• Hocam sen hazırlık falan mı okudun?

• StrangerLovely kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ama yıldızdayım ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ceng

• Hocam sende Nexus 5 var mı veya bu forumda araştırdın mı hiç ?

• Hayır hocam telefon samsung, hayatımda hiç ağzımdan nexus kelimesi bile çıkmadı o kadar uzağım yani:))

• Tamam hocam forumdan yıllar önce birine benzettim o halde seni iyi forumlar :)

• 2015 ten beri forumdayım 2012 den beri de üyelik açmadan takip ettim ama heralde farklı bir kişiyle karıştı. İyi forumlar

• Ytü mü? Hocam sen kaçlıydın ben 2000li sanıyordum seni?

• quote:

Orijinalden alıntı: tavukdoner_651

İTÜ Uçak daha kült bir bölüm. Ciri kardeşimiz detaylıca anlatabilir.
    İkisinin de artılarını yazayım konu sahibi arkadaş karar versin.
    ODTÜ:
    -Gerçek ve samimi üniversite ortamı
    -Daha aktif öğrenci kulüpleri
    -Daha iyi yurt dışı bağlantıları
    -Daha çok lab
    -Sağlam bir İngilizce
    -Daha yaşanılır bir kampüs

İTÜ:
    -Lise mezunu İngilizcesi
    -"Napçan yurt dışında Türkiyede iş mi yok?" Vizyonu
    -Pahalı bir kampüs
    -Pahalı yurtlar. Hatta yurda yerleşirsen şükret belki Vadi olur anca KYK'dan beter.
    -Hiçbir şeye sesini çıkarmayan kuzu sürüsü öğrenci kitlesi
    -Boş beleş adamlarla dolu öğrenci kulüpleri

Yani bir okulda düzenlenen etkinliğin adı "8/5 çalışmaya hazır mısın İTÜ'lü?" olabilir mi gerçekten? Okulun vizyonu sana burdan bir fikir versin.
    Ha İstanbulda daha güzel bi öğrencilik hayatı yaşarsın orası doğru ama ODTÜ kendi başına bir şehir gibi zaten,Ankaraya ihtiyacın yok.

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Biraz sert olmamış mı itü’yü çok gömmüşsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: karsitkütlecekimi

Biraz sert olmamış mı itü’yü çok gömmüşsünüz
    Valla içinde yaşamasak gömmezdik herhalde. Acı gerçekler bunlar. Bikaç gün önce ekşi'de bir başlık açıldı "boğaziçi vs odtü vs itü vs koç diye" bakabilirsin entrylerin çoğu İTÜ'ye gömüyor. Haksız mı bu kadar adam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihagaeshi

Valla içinde yaşamasak gömmezdik herhalde. Acı gerçekler bunlar. Bikaç gün önce ekşi'de bir başlık açıldı "boğaziçi vs odtü vs itü vs koç diye" bakabilirsin entrylerin çoğu İTÜ'ye gömüyor. Haksız mı bu kadar adam?

Alıntıları Göster
    hocam odtu havacılık kazanmak isterdim ama bu sene olmayacak gibi. sizce gtü, iyte gibi yerlerde makine mi yazmalıyım yoksa mezuna mı kalmalıyım ? (geçen sene 132k yaptım, bu sene 30-40k arası bekliyorum 1 defa mezuna kaldım)

• Kardeşim sen her başlıkta itü sempatizanlığı yapmaktan sıkılmadın mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 12 Temmuz 2019; 18:43:7 >
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    İTÜ sempatizanlığı yaptığım yok Devrim'de çok içtim ters yazmışımdır. ODTÜ İTÜ'yü varya havada karada ezer geçer yok eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: tavukdoner_651

İTÜ sempatizanlığı yaptığım yok Devrim'de çok içtim ters yazmışımdır. ODTÜ İTÜ'yü varya havada karada ezer geçer yok eder.
    SEM PA Tİ ZAN
    HA RE KET
    EN GEL LE NE MEZ!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.