Şimdi Ara

odtü iibf ve spesifik olarak odtü uluslararası ilişkiler'e dair sorularınızı yanıtlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
4
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. öncelikle hepinize geçmiş olsun. ben 2018 girişli odtü uluslararası ilişkiler öğrencisiyim. okula dair genel sorularınızı veya daha spesifik olarak odtü hazırlık, odtü iibf ve odtü uluslarası ilişkiler hakkında sizlere elimden geldiğince bilgi verebilirim. sorularınız varsa cevaplamaya çalışacağım.

• sıralamam 1127. istanbulda gsü falan tutuyor sence odtüyü tercih etmeli miyim bi odtü iibf mezunu iş görüşmelerinde bu üniler kadar öne çıkar mı vs. bilgi verirsen sevinirim
  • Hocam bu IR mezunları ne iş yapar bölümün içeriğinden biraz bahsedebilir misiniz
    Nasıl bir bölüm anlatın bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 27 Temmuz 2020; 21:46:57 >
  • jadore_ J kullanıcısına yanıt
    ilk sorunun cevabı biraz da nerede yaşadığınızla alakalı bence. 1127 çok iyi bir sıralama ancak boğaziçi siyaset ve uluslararası ilişkiler'i kıyısından kaçırıyorsunuz gibi gözüküyor. boğaziçi'ne girme ihtimaliniz yüksek olsaydı direkt boğaziçi'nin tercih edebilirdiniz. gsü ile bir kıyaslamaya giremem çünkü bir bilgim yok ama gsü'nün de en az odtü kadar iyi bir okul olduğunu düşünüyorum. aradaki kalitenin çok yakın olduğunu düşündüğümden tercihlerini diğer faktörler belirleyebilir (evinize yakınlık, yurt veya öğrenci evi, maddi durum vs.)

iş meselesinde ise hiçbir şüpheniz olmasın bence. çünkü okulun teknik okul olması ve eğitim kalitesi ve ünü türkiye'deki tüm firmaların gözünün odtü üzerinde olmasını sağlıyor. elektronikten maden mühendisliğine türkiye'deki tüm öncü firmalar odtü'deki mühendisleri işe almak istiyor. bu da demektir ki ülkedeki en iyi mühendisleri alan firmalar aynı zamanda o okuldaki üst düzey eğitim alan iibf öğrencilerini de alacaktır. stajınızı yapmak için kampüsün dışına bile çıkmanıza gerek kalmıyor. diyelim işletme bölümündesiniz bölüm binanızın 100 metre karşısında türkiye'nin en iyi teknokentlerinden biri duracak. odtü aslında tüm firmalara topyekün bir öneri sunuyor; teknik işleri mühendislik fakültesi mezunları, idare ve planlama işlerini ise iibf mezunları yapacak.

son olarak odtü işletme'nin hazırladığı bir sayfayı paylaşayım. bu istastistiklerin de sadece işletmeye özgü olmadığını belirteyim:
    ba.metu.edu.tr
    Neden ODTÜ İşletme? | İşletme Bölümü
    https://ba.metu.edu.tr/tr/aday-ogrenciler/neden-odtu-isletme

büyük ihtimal görmüşsünüzdür ancak odtü'nün youtube adresinde bölüm tanıtımları var onları da incelemeniz çok faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantian -- 27 Temmuz 2020; 23:46:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kantian

ilk sorunun cevabı biraz da nerede yaşadığınızla alakalı bence. 1127 çok iyi bir sıralama ancak boğaziçi siyaset ve uluslararası ilişkiler'i kıyısından kaçırıyorsunuz gibi gözüküyor. boğaziçi'ne girme ihtimaliniz yüksek olsaydı direkt boğaziçi'nin tercih edebilirdiniz. gsü ile bir kıyaslamaya giremem çünkü bir bilgim yok ama gsü'nün de en az odtü kadar iyi bir okul olduğunu düşünüyorum. aradaki kalitenin çok yakın olduğunu düşündüğümden tercihlerini diğer faktörler belirleyebilir (evinize yakınlık, yurt veya öğrenci evi, maddi durum vs.)

iş meselesinde ise hiçbir şüpheniz olmasın bence. çünkü okulun teknik okul olması ve eğitim kalitesi ve ünü türkiye'deki tüm firmaların gözünün odtü üzerinde olmasını sağlıyor. elektronikten maden mühendisliğine türkiye'deki tüm öncü firmalar odtü'deki mühendisleri işe almak istiyor. bu da demektir ki ülkedeki en iyi mühendisleri alan firmalar aynı zamanda o okuldaki üst düzey eğitim alan iibf öğrencilerini de alacaktır. stajınızı yapmak için kampüsün dışına bile çıkmanıza gerek kalmıyor. diyelim işletme bölümündesiniz bölüm binanızın 100 metre karşısında türkiye'nin en iyi teknokentlerinden biri duracak. odtü aslında tüm firmalara topyekün bir öneri sunuyor; teknik işleri mühendislik fakültesi mezunları, idare ve planlama işlerini ise iibf mezunları yapacak.

son olarak odtü işletme'nin hazırladığı bir sayfayı paylaşayım. bu istastistiklerin de sadece işletmeye özgü olmadığını belirteyim:
    ba.metu.edu.tr
    Neden ODTÜ İşletme? | İşletme Bölümü
    https://ba.metu.edu.tr/tr/aday-ogrenciler/neden-odtu-isletme

büyük ihtimal görmüşsünüzdür ancak odtü'nün youtube adresinde bölüm tanıtımları var onları da incelemeniz çok faydalı olur.
    ayrıntılı cevap için çok teşekkürler sağ olun

• odtü siyaset bil ve k. yönetimi hakkında bilgi alabilir miyim
  • Ben de 2400 sıralama yaptım odtü iktisat ile işletme arasında kaldım.Hatta uluslarası ilişkiler 1. sınıf bi arkadaşım da var odtüde esasında ama yine de bilemedim odtü iktisat çok iyi deniyor ama çok da yoruyormuş açıkçası integral türev çalışırken çok eğleniyordum ama iş ünide öyle olur mu bilemedim :D Bir de istanbul iibf için çok önemli bir şehir değil mi ankara daha çok devlet kurumları için iyi bir yer deniyor ama bu konu hakkında düşünceleriniz neler ? Sizin bölümünüzde de işsiz kalan vs oluyormuş sanırım odtüde biraz sıkıntıdaymış sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    ilk başta bölümün içeriğinden ve öğrencilik döneminden bahsedeyim sonra iş fırsatlarından bahsederim.

aslında bölümün içeriğini biraz mühendislik fakültesi yapısına benzetebilirim hocam. nasıl ki mühendisliklerde ilk sene fizik,kimya,matematik ve akademik ingilizce veriliyor, IR'da da ilk sene bölümün yapı taşı olan dersler tarih,ekonomi ve politika veriliyor. ben 1. sınıfı bitiren bir öğrenci olarak bu temel eğitimin kesinlikle çok iyi olduğunu düşünüyorum. tarih dersimi ise günümüzün önemli osmanlı tarihçilerinden ve bence bölümümüzün gururu olan ebru boyar hocadan almak ise bence ayrı bir keyif. hatta kendisinin bölüm sayfasını da paylaşmak istiyorum :
    ir.metu.edu.tr
    Ebru Boyar | Department of International Relations
    http://ir.metu.edu.tr/en/ebru-boyar

ilerleyen sınıflarda ise alan daralıyor ve asıl bölüm başlıyor. uluslarası ilişkileri oluşturan tüm ana unsurları (uluslarası politika, uluslararası hukuk, uluslararası organizasyonlar) öğrenmekle birlikle bu ana unsurlar üzerine oluşan 2. katın üzerine seçmeli dersler ekliyoruz. bölüm içerisindeki seçmelilerden ayrı olarak bölüm 9 tane de departman dışı seçmeli veriyor.IR bilgin üzerine ilgi duyduğun diğer alanlardan da ekleme yapabilirsin. hatta bölümün görece hafifliği istediğin bir bölümde yandal yapmana da izin verebilir. iş konusunda kaygılı olsan dahi ekonomi veya işletme bölümünden alacağın bir yandal programı senin kaygılarını çok büyük oranda dindirecektir.

iş konusunda ise bence odtü IR kendine has bir özellik ile birçok sorunu gideriyor. hem mülkiye'nin prestij kaybı hem okulun ankara'da bulunması hem de bölüm eğitiminin çok yönlülüğü odtü IR'yi hem özel sektör hem de bürokrasiye öğrenci yollayan bir bölüm yapıyor. keza bilkent'te bürokrasiye çok az sayıda insan yolluyor. dışişlerindeki yeni kadroların artık odtü ağırlıklı olduğunu size söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantian -- 28 Temmuz 2020; 0:27:26 >

• jadore_ J kullanıcısına yanıt
    ne demek rica ederim.
  • kantian K kullanıcısına yanıt

Ebru hocadan 2.sınıftan IR247 almanı tavsiye ederim. Sizin dönem için şu ana kadar gördüğüm en kötü dönemdi demişti
    Bizim zamanımızda sınıfın yarısı world historyden kalırdı. Cc vererek geçmiştim. Ama Ebru Boyar krallar kralı çok severim ❤️❤️❤️
    Ben 16 girişliyim bu arada millet sormadan uzunca açıkla diye sordum. Bir de alt dönemler ne düşünüp geliyor bizim bölüme diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Temmuz 2020; 22:4:21 >
  • kronos22 K kullanıcısına yanıt
    up
  • SteinsGate S kullanıcısına yanıt
  • motoweb M kullanıcısına yanıt
    Bana sorabilirsiniz hocam okulda 16 IR girişliyim pos hakkında da bilgim vardır iyi kötü
  • kronos22 K kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açmanı gerek hocam nasıl sıkıntı.
    Evet bu sıralamaya bence odtü IR yazmayın posta yazmayın iktisat yazın itü econ yazın.
    Ankara dejavantaj niye olsun ki belki uzun dönem staj için evet dejavantaj ama yazın İstanbul'da staj yapmamanızda bir engel yok.
    Her şeyden önce başkent burası okulda sürekli kariyer günleri vs oluyor bir yerlerin cfoları ceoları insan kaynakları sürekli okulda.
    Hatta mayıs ayı gibi i.k okula gelip mülakat dahi yapıyorlar odtü mülakat günleri adı altında.

Ben en iyisi temiz bir konu açayım ODTÜ IR olarak
  • hocam bugün odtü işletme ve iktisattan birkaç kişiyle görüştüm.nedir bu odtü iibflilerin odtü nefreti yahu.boğaziçini kazanamamanın acısı mı bu yoksa gerçekten denildiği kadar vasat mı?(özellikle iktisat okuyan çocuk bi anlattı matematikten soğudum).odtü yazmayı düşünürken itü ekonomiye doğru kaydım siz ne diyorsunuz hocam??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.