Öncelikle selamlar. Ben Odtü'de inşaat müh. bölümünde yüksek lisans yapmayı istiyorum. Başvuru hakkında hemen hemen her bilgiye ulaştım (yabancı dil yeterliliği, Ales ten 90 civarı almak gerektiği, diploma notunun 2 üzeri olması vb.) Yalnız o kadar aramama rağmen genel olarak en düşük kaç diploma notuyla girildiğini bulamadım. Benim diploma notum sanırım mezun olurken 2,5-2,6 civarı olacak gibi görünüyor. Diploma notu bu seviyelerde olan birinin şansı varmıdır? Daha önceki senelerde yaklaşık olarak hangi notlarla girilmiştir? Bu arada istediğim anabilim dalı Hidromekanik Müh. bunuda göz önüne alıp yorum yaparsanız sevnirim.
İstediğin bölüm için yüksek lisans eğitimi var mı bilmiyorum ama, bildiğim kadarıyla her sene değişir minumum kaç ortalama ile alınacağı. Nedenine gelirsek; o sene o bölüme kaç kişi başvurmussa aralarında bir sıralama yapılır ve kontenjana gore alınır, bildiğim kadarıyla belli bır sınır yok. istersen sana ögrencı işlerının numarasını atıyım ara sor yada kendinde bulabilirsin internet stesinden.