Şimdi Ara

ODTÜ JEOLOJİ mi BİLKENT BİLİŞİM SİSTEMLERİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aslında ben bayağı kararsız bir kişiliğe sahibim.Tercih döneminde de sanırım böyle oldu.
    Şimdi sormak istediğim şu:
    Acaba seneye bir daha hazırlansam ilk 25bin içerisine girebileceğimi düşünüyorum.Son zamanlarda Bilkent Üni. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
    Bölümünü araştırdım ve bana uygun gibi geldi.Bilgisayara büyük ilgim var ve aslında bu alanda okumak istiyordum.
    Acaba sınava tekrar hazırlansam ve bu bölümü mü tercih etsem?
    Yoksa ODTÜ Jeoloji mühendisliğine devam mı etsem? Yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miü -- 2 Eylül 2012; 19:55:16 >

• Bir günde bir Allah'ın kulu yardımcı olsun bana..
  • Bu foruma gıcık olmaya başladım.
  • Zamanında benzer bir ikilemi ben de yaşamıştım. ODTÜ'nün Maden ve Jeoloji Müh. bölümleri genellikle sadece ODTÜ'de oldukları için tercih ediliyor.

Bana sorarsan; bölümünü sevmiyorsan üniversite sınavına tekrar girip şansını dene, nasılsa kaybedeceğin birşey yok. Jeoloji istemiyorsan, bilişim alanını da benimsiyorsan (ODTÜ'de genelde 1. sınıf mühendislik öğrencilerine Introduction to C dersi verilir, oradan az çok fikrin olmuştur diye düşünüyorum) tavsiye ederim.

Diyelim ki CTIS'i kazanamadın, bölümü bitirdikten sonra ODTÜ Enformatik'teki yüksek lisans programlarından birinden devam edebilirsin. Bilişim Sistemleri vb. yüksek lisans programları var ve bildiğim kadarıyla lisans bölümü ayrımı olmaksızın kabul alabiliyorsun ama yine de kabul şartları ve ücretlerini araştırmak lazım.

Bir diğer alternatifin, yüksek ortalama ile başka üniversitelere yatay geçiş başvurusunda bulunmak olabilir. Şansını dene derim.

Zor karar, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 2 Eylül 2012; 21:12:40 >

• Jeolojide işi sadece odtülüler kapar bunu bil.Mesleğini türkiye şartlarında değerlendirme.Çok iyi bir ingilizceye sahip olarak mezun olacaksın ve avrupada iş bulman gerçekten kolay.
    Arkadaşın ablası 2 senelik mezun. 2 senedir güneydoğuda çalıştı sonra hoop macaristan hoop romanya. 4000 tl maaşı var diye duydum. Ama tabi ODTÜ olmak şartıyla. Yok itü yok hacettepe bi halta yaramaz boşa okurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Zamanında benzer bir ikilemi ben de yaşamıştım. ODTÜ'nün Maden ve Jeoloji Müh. bölümleri genellikle sadece ODTÜ'de oldukları için tercih ediliyor.

Bana sorarsan; bölümünü sevmiyorsan üniversite sınavına tekrar girip şansını dene, nasılsa kaybedeceğin birşey yok. Jeoloji istemiyorsan, bilişim alanını da benimsiyorsan (ODTÜ'de genelde 1. sınıf mühendislik öğrencilerine Introduction to C dersi verilir, oradan az çok fikrin olmuştur diye düşünüyorum) tavsiye ederim.

Diyelim ki CTIS'i kazanamadın, bölümü bitirdikten sonra ODTÜ Enformatik'teki yüksek lisans programlarından birinden devam edebilirsin. Bilişim Sistemleri vb. yüksek lisans programları var ve bildiğim kadarıyla lisans bölümü ayrımı olmaksızın kabul alabiliyorsun ama yine de kabul şartları ve ücretlerini araştırmak lazım.

Bir diğer alternatifin, yüksek ortalama ile başka üniversitelere yatay geçiş başvurusunda bulunmak olabilir. Şansını dene derim.

Zor karar, kolay gelsin.

Bende öyle bir tercih yaptım galiba.ODTÜ'de jeoloji bölümü olmasaydı jeoloji umrumda olmazdı herhalde.Kendimi bilişim sektöründe daha başarılı olacakmış gibi hissediyorum.Bence de sınava tekrar girmekte fayda var.
    Tek sorun ailemi buna ikna etmek olacaktır ileride.

• quote:

Orijinalden alıntı: dv6000

Jeolojide işi sadece odtülüler kapar bunu bil.Mesleğini türkiye şartlarında değerlendirme.Çok iyi bir ingilizceye sahip olarak mezun olacaksın ve avrupada iş bulman gerçekten kolay.
    Arkadaşın ablası 2 senelik mezun. 2 senedir güneydoğuda çalıştı sonra hoop macaristan hoop romanya. 4000 tl maaşı var diye duydum. Ama tabi ODTÜ olmak şartıyla. Yok itü yok hacettepe bi halta yaramaz boşa okurlar.

Orası da öyle ama nedense ilk günkü gibi düşünemiyorum jeolojiyi.Sadece para için istemediğim bölümde okumak işkence gibi olur.
    Ama yinede herşeyi düşünerek hareket edecem artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: miü

quote:

Jeolojide işi sadece odtülüler kapar bunu bil.Mesleğini türkiye şartlarında değerlendirme.Çok iyi bir ingilizceye sahip olarak mezun olacaksın ve avrupada iş bulman gerçekten kolay.

Orası da öyle ama nedense ilk günkü gibi düşünemiyorum jeolojiyi.Sadece para için istemediğim bölümde okumak işkence gibi olur.

şimdiden böyle kız gibi ağlıyosun be usta. gerçek böyle. ya jeoloji mühendisliği kimdir ne yapar tam öğren,beğenmezsen hazırlıktan sonra bırakırsın.
    ben salağım da 34 bininci oldum da odtü jeolojiye girdim. gazi makina gazi inşaat her türlü akardım. para için okumuyorum diyosan takıl kafana göre ne diyeyim.

• quote:

quote:

quote:

şimdiden böyle kız gibi ağlıyosun be usta. gerçek böyle. ya jeoloji mühendisliği kimdir ne yapar tam öğren,beğenmezsen hazırlıktan sonra bırakırsın.
    ben salağım da 34 bininci oldum da odtü jeolojiye girdim. gazi makina gazi inşaat her türlü akardım. para için okumuyorum diyosan takıl kafana göre ne diyeyim.

Senin tercihin seni ilgilendirir.İlla sen o derece ile daha iyi okulları geri teptin diye orası şahane olmuyor.
    Sadece yaptığım tercihin doğru olup olmadığımdan şüphleniyorum o kadar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Senin tercihin seni ilgilendirir.İlla sen o derece ile daha iyi okulları geri teptin diye orası şahane olmuyor.

İyi de kardeşim şurda bi sonuca varmamız imkansız.Sen bu üniversite sınavına hazırlanmışsın,girmişsin,TERCİH yapmışsın.Ciddi karar vermişsin.
    Önünde alternatifin var daha tam ölmedin,hazırlığı var 1.sınıfı var bunun. rahat ol.
    Hani yazılacak çok şey var da tercihinin doğru olup olmadığını düşünüyosun.Şuan kararsızlık ya da bilgisizliğinin kurbanı olmuşsun.Bunu kabul et.Kendini öz değerlendir.
    Kendine en iyi kararı sen vereceksin yine.Ayrıca ben bu dereceyle DAHA iyi okulları teptim de demedim.Bir meslek öğreneceksem ingilizce ve okulun köklüğünü tercih ettim.
    Bölüm değil okul tercih ettim.Kendin için en iyi kararı sen verirsin.Biraz araştırma yap önün açık. En kötü 2 sene var. Ve okuduğun bölüm ve okul hiç yabana atılacak cinsten değil.Kıymetini de bil.

: Sana o kadar yazdım ettim.Ters cevap vermeyip anlamlı sohbet edersen sevinirim.Saygıma karşılık vermen umuduyla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İyi de kardeşim şurda bi sonuca varmamız imkansız.Sen bu üniversite sınavına hazırlanmışsın,girmişsin,TERCİH yapmışsın.Ciddi karar vermişsin.
    Önünde alternatifin var daha tam ölmedin,hazırlığı var 1.sınıfı var bunun. rahat ol.
    Hani yazılacak çok şey var da tercihinin doğru olup olmadığını düşünüyosun.Şuan kararsızlık ya da bilgisizliğinin kurbanı olmuşsun.Bunu kabul et.Kendini öz değerlendir.
    Kendine en iyi kararı sen vereceksin yine.Ayrıca ben bu dereceyle DAHA iyi okulları teptim de demedim.Bir meslek öğreneceksem ingilizce ve okulun köklüğünü tercih ettim.
    Bölüm değil okul tercih ettim.Kendin için en iyi kararı sen verirsin.Biraz araştırma yap önün açık. En kötü 2 sene var. Ve okuduğun bölüm ve okul hiç yabana atılacak cinsten değil.Kıymetini de bil.

: Sana o kadar yazdım ettim.Ters cevap vermeyip anlamlı sohbet edersen sevinirim.Saygıma karşılık vermen umuduyla.

Aslında ters cevap vermedim ama öyle anlaşılmışsa kusura bakma. :)
    Doğru söylüyorsun, söylediklerine karşı değilim elbette.
    Dediğin gibi daha zaman var düşünecek.Ben de düşünüp araştırıcam artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.