Şimdi Ara

Odtü makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler mühendislik maaşları düşük , bunun farkındayım . Böyle gözükmesinin sebebi acaba herkesin mi 5 bin civarını geçememesi yoksa bunu yazanların daha çok boun,odtü,itü gibi okullardan mezun olmamış olması mı . Odtü makine mühendisi biri kendini iyi geliştirirse 10 binli rakamlara ne zaman çıkabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ister istemez özelde çalişirsanız 2 3 sene ezilirsiniz.
    sonra işe alıştıktan sonra işe hakim olursanız siz artık onlara üstünlük kurarsınız
    böylelikle çok daha prestijli işler yaparsınız özelde.
    yani bu da 5 sene gibi sürenizi alır.
    tabi sana da baglı.
    bence odtü,bogaziçi gibi ünilerde çıkanlar zaten özelde hemen iş bulurlar sonra zaten sana kalmış
  • hocam bu üniversitelerden mezun olan kaç kişi var ki sektörde ? 12k mezun veriyor makine müh her sene bunlardan 500 ünün üni iyidir bunlardan da 100 tanesi gerçekten iyi yetiştirmiştir kendini . Yani sektörün bu 100 adama ihtiyacı yok mudur ? Bu 100 adamdan olursak gene de yüksek maaşlarla çalışamazmıyız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LegoLas344

hocam bu üniversitelerden mezun olan kaç kişi var ki sektörde ? 12k mezun veriyor makine müh her sene bunlardan 500 ünün üni iyidir bunlardan da 100 tanesi gerçekten iyi yetiştirmiştir kendini . Yani sektörün bu 100 adama ihtiyacı yok mudur ? Bu 100 adamdan olursak gene de yüksek maaşlarla çalışamazmıyız ?

hocam zaten yüksek maaşla çalişırsın 5 bin tl gibi rakamla başlarsın
    sonra sana baglı olarak o çok yükselir :)
    bu arada dedigin gibi 100 adam içine girmek önemli.
    bide kendini bu aşamada saglam şekilde makine üzerine araştırmalara vermen lazim.
    baktım odtü makine mühendisligine harika bir şey.
    herkes farklı şeyler yapma peşinde :)
    yani işin zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: brohakkındırxd

quote:

hocam bu üniversitelerden mezun olan kaç kişi var ki sektörde ? 12k mezun veriyor makine müh her sene bunlardan 500 ünün üni iyidir bunlardan da 100 tanesi gerçekten iyi yetiştirmiştir kendini . Yani sektörün bu 100 adama ihtiyacı yok mudur ? Bu 100 adamdan olursak gene de yüksek maaşlarla çalışamazmıyız ?

bide kendini bu aşamada saglam şekilde makine üzerine araştırmalara vermen lazim.
    yani işin zor

Hocam bende o güruhtan olucağım , umarım . Hocam son 10 yılın patlaması akıllı telefonlardı . Gelecek 10 yıl , belki 20 yıl robot çağı olucak . Bundan adım gibi eminim . Artık google gibi şirketler bile buna uğraşıyor . Bütün dünya seferber halinde ama türkiye daha darbelerle falan uğraşıyor . Umarım istediğim şeyleri yaparım ya kafamda çok fazla şey var ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brohakkındırxd

quote:

yani işin zor

Hocam bende o güruhtan olucağım , umarım . Hocam son 10 yılın patlaması akıllı telefonlardı . Gelecek 10 yıl , belki 20 yıl robot çağı olucak . Bundan adım gibi eminim . Artık google gibi şirketler bile buna uğraşıyor . Bütün dünya seferber halinde ama türkiye daha darbelerle falan uğraşıyor . Umarım istediğim şeyleri yaparım ya kafamda çok fazla şey var ..

hocam cidden size tek tavsiyem
    hatta mühendislerin hepsine gidin urtdışında kendinizi geliştirin.
    sonra zaten türkieye gelip milettinize hayrınz dokunur.
    100 defa diyecek halim yok ama ne yazıkki türkiye teknolojiye önem vermiyor.
    bir araba yapacaklar onu bile başka ülkelerden taklit yoluyla yaptılar.
    uzay aracı yoladık dediler ama uzay aracını yapanlar japonlar ve uzay aracını uçuranlar onlar bizlerde burda izleyip alkışladık
    tubitak bir yarşma yapıyor genellikle gelecegin buluşlarina degilde
    ezan okuyan kurabiye vb dini konularda buluşlara önem veriyor.
    belki haberi gördügnüzmü bilmiyorum tubitakın dereceye bile almadıgı kız. nasa kızın yaptıgı icadı begenip onu davet etti
    sen düşün artık.
    okularda bile bunu anlayabilirsin hep ezbere egitim.

İMKANIN VARSA GİT YURTDIŞINDA KENDİNİ GELİŞTİR

• ODTÜ Makina, lütfen. Sözlüğe makine diye geçse de bölümün adı bu.
    Sıra arkadaşı olacağız sanki, nedir sıralaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi makine
    3 yıl önce açıldı
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teamspeak

ODTÜ Makina, lütfen. Sözlüğe makine diye geçse de bölümün adı bu.

Net birşey yok . Tdk makine diyor ki bence de doğrusu bu . ingilizce machine olan kelimeden türemiş , günümüze gelmiş bir kelime . Her neyse önemli değil 5062 ben . Sen kaçsın ?

• benim peder itü ehb müh mezunu 20 bin lira alıyor.
  • LegoLas344 L kullanıcısına yanıt
    Kelimenin dogrulunu tartismadim ki :D Odtunun bölümü Makina olarak kurulduğu için kimseyi dinlemiyolar
    Benimde 4800 mf4

• yüksek lisans yapıp kendini biraz daha geliştirmek maaş ve iş bulma konusunda ne kadar artı sağlar.bilgisi olan var mı

• quote:

quote:

Net birşey yok . Tdk makine diyor ki bence de doğrusu bu . ingilizce machine olan kelimeden türemiş , günümüze gelmiş bir kelime . Her neyse önemli değil 5062 ben . Sen kaçsın ?

Hani odtü ee yazıyordun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net birşey yok aslında.Yani ben mesela sene sonunda şu an yarı zamanlı haftada 3 gün çalıştığım yerde başlayacağım.3500 civarına.Ama başlangıç bu tabi.Zamanla artar.Herşey sana kalmış.Ne kadar kazanırım diye düşünme ne kadar kazandırırım diye düşün.Eğer çalışanı köle gibi kullanan bir yer değilse zaten kazandırırsan kazanırsın.Ben bilkent makinadayım odtü de çok iyi bir bölüm.Sen kendini geliştirirsen zaten her kapı sana açık.Kariyer planlamanı 3.sınıfta yapmaya başlarsın.Ben birkaç sene sonra yurtdışına gideceğim için kıyasla daha küçük ölçekli bir şirkette başlayacağım.Daha fazla sorumluluk almak ve öğrenmek için.Amacın türkiyede kalmaksa odtü makinadan ortalaman iyiyse savunma sanayisine girebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chill Man

quote:

quote:

Hani odtü ee yazıyordun?

Biriyle karıştırıyorsun , hiçbir zaman ee yazıcam demedim. Puanım tutsa düşünürdüm de zaten puanım da tutmuyor ..

• Odtü makina da karar kıldın mı ? Buarada odtü makinanın tanıtım broşüründe tdk'nın aksine biz makina ile başladık geleneği sürdürüyoruz yazıyordu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.