Şimdi Ara

ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • THKÜ Uçak Mühendisliği(%50) burslu hazırlık öğrencisiyim.2014 LYS ile girdim.Fakat okulun imkanlarının yetersiz olması ulaşım sıkıntısı ve maddi zorluklar sebebiyle yatay geçiş yapmaya karar verdim.O yıl 2014-2015 ODTÜ ingilizce muafiyeti kendi sınavıyla yapıyordu başka okulların muafiyetini kabul etmiyordu, ben de hazırlık öğrencisi olduğumdan ve okuldan alacağım muafiyet bir şeyi değiştirmeyeceğinden dondurdum(dondurunca yarı ücret veriliyor).2-3 Ağustos gibi başvurular başladı.Belgelerimi topladım ilk günden götürdüm ve ODTÜ İnşaat için başvurdum.Oradaki görevli memura da sordum ODTÜ beni sınava alacak mı yoksa zorunlu hazırlık mı okutacak geçmemizin bir yolu var mıdır diye, bana kararı Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verileceğini söyledi.
    2015 yazından üniversite sayfasından İngilizce yeterlilik ile ilgili bir görüntü:

Bu üniversiteler dışında Galatasaray bilgisayar,İTÜ inşaata da başvurdum bunlar kabul edildi fakat onların kabul edildiği tarihte ODTÜ daha açıklanmamıştı ve benim için en uygun olan tercih ODTÜ'ydü. Bu geçişin olmaması için hiçbir neden yoktu internetteki her şeyi okumuştum ve bu sebeple bu başvuruları sonuçlandırmadım.Ve 9 Eylülde bir mail geldi :''İngilizce yeterliğinizi belgeleyememeniz durumunda başvurunuz reddedilecektir.Herhangi bir sınav yapılmayacaktır.'' Üniversiteye gidip sebebini sorduğumda eğitim dili %100 İngilizce olan kurumlardan yatay geçişte ingilizce muafiyet zorunlu dediler.ODTÜ'nün ve THKÜ'nün 7 Eylülde ingilizce muafiyet sınavı vardı ben girmem gerekiyor mu diye aradığımda sizin girme zorunluluğunuz yok başvurunuz kabul olursa mazeretli öğrencilerle birlikte Ekim ayının başında sınava girebilirsiniz demişlerdi daha önce telefonda görüştüğümde.Bana bu muafiyeti haber verdikleri tarih toefl ielts ve üniversite sınavlarının başvuru tarihlerinden de sonraydı sonraydı ve bunu bahane göstererek başvurumu reddettikleri için diğer üniversitelere başvurum da boşa gitmişti.Daire başkanıyla görüştüm dedi ki sınıflar 19 kişilik eğitim kalitesini korumak için üniversite senatosu böyle bir karar aldı dedi.Ben de bu kararın ne olduğunu öğrenmek için dilekçe yazdım çünkü o tarihte internet sitesindeki hiçbir yönergede böyle bir ifade yazmamaktaydı.Ben de yazdığım dilekçede YÖK'ün MYP yatay geçiş yönetmeliğinin ikinci, üçüncü altıncı ve ondördüncü maddelerine uyulmadığı ve ayrıca okulun kendi myp yatay geçiş yönergesinde yer alan 3. maddeye de uyulmadığına dair bir dilekçe yazdım
    O maddeler: ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir)

Üniversitenin cevabı: ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir)

Beni başarısız öğrenci olarak değerlendirmişler.Tabi ben bu cevabın benim dilekçeme uygun bir cevap olmadığını burada ingilizce yüzde 30 ve yüzde 100 için herhangi bir ifade yer almadığını söyledim ve YÖK'e dilekçe yazdım.Dilekçemde başıma gelen bütün bu durumları en güzel şekilde anlattım eklere ODTÜ yönergesini falan koydum fosforla çizdim uymayan yerleri, Bimer'e de yazı yazdım.Tabi bu sırada kendi okul ücretimi yatırdım hazırlığa devam ettim.ODTÜ MYP sonuçlarını açıkladı ve hazırlığa 61 öğrenci aldıklarını gördüm.TOBB ve OKAN üniversitesinden geçiş yapanlar olduğunu gördüm.Bunu da sordum onlar yüzde 30 ingilizce dediler.Bir sistem düşünün ki eğitim kalitesini korumak adı altında ingilizce yüzdesine göre öğrenci alıyor hatta onda da yüzdesi düşük olanı seçiyor.

Aradan bir buçuk ay geçti ben bu sırada ODTÜ YÖK hazırlık arasında gidip geliyorum. YÖK'ten cevap geldi dilekçeniz kabul edildi YÖK ODTÜ rektörlüğüne yazı yazdı.Ben tabi bunu öğrendiğimde duygularımı anlatamam.Hakkımın yendiğini adaletin yerini bulduğunu her ne kadar psikolojim etkilense de sonuçta sene kaybı yaşamayacağımı düşündüğümden acayip mutlu oldum Ta ki dilekçenin kopyası benim evime gelinceye kadar.Dilekçeyi okuduğumda yutkundum sevincim kursağımda kaldı çünkü dilekçe yanlış yazılmıştı

ben sanki ODTÜ öğrencisiymişim THKÜ ye geçip hazırlıkta başarısız olmuşum ve geri dönmek istiyormuşum gibi yazılmıştı.ODTÜ zaten yönergelerine ve YÖK'ün maddelerine uymamış sürekli bir bahane çıkarmıştı bunu da kabul etmeyeceklerdi.Ben tabi YÖK ilgili memurla görüşüyorum diyor ki senin iyiliğin için böyle yaptık(?) kabul ederler sen götür dedi.Ben de yarı dönemin bitmesine birbuçuk iki ay kaldığından asıl dilekçenin ODTÜ'ye gitmesi ona cevap yazılması falan vakit alacağından kendim gittim ODTÜ'ye bendeki dilekçeyi verdim .İlgili memur yanlış yazmışlar kabul edilmez bu dedi ben de yanlışsa da hızlı bir şekilde cevaplanmasını istedim bendeki dilekçenin kopyasını aldı dosyaya koydu 2 hafta sonra cevaplanır dedi.2 hafta gidiyorum ilgili memur var daire başkanı yok kızı doğuruyormuş ertesi günü gidiyorum ilgili memur yok falan neyse dilekçeyi postayla geldi evime ve tabiki de reddedilmişti.Hiç özenilmeden yazıldığı da her halinden belliydi

Tabi ilk okuduğumda farkedemedim sonra farkettim güleyim mi ağlayayım mı bilemedim kaşım çatık okurken birden gülme geldi.ODTÜ dilekçesini sadece bana göndermiş YÖK dilekçesinde bilgilendirmeyle ilgili bir şey yazmadığı için ben gidip konuşmasam bana dilekçe bile gelmeyecekti Neyse YÖK'ü aradım ilgili memur bu sefer azara başladı bana bir daha dilekçe yazdırma, Yök zaten aradan kalktı üniversitelere bıraktı bu kararı zaten yarı dönemde muafiyet alamazsın odtü almıyorsa yapacak bir şey yok ve yanlış yazdıkları dilekçeyi de benim yararıma öyle yazdıklarını söylediler.Koskoca YÖK benim üniversite geçmişimi bilmiyor... Neyse yarı dönemde ben muafiyet aldım gene dilekçe yazdım YÖK'e şansımı deneyeyim diye yarı dönemde geçiş olmadığını biliyorum ama belki ODTÜ insafa gelir diye.Tabi bu sefer cevap bile alamadım.Bimerde de hiçbir dilekçem sonuçlanmadı.

Sonuç olarak ODTÜ benim yazdığım dilekçelerden sonra Yönergesini değiştirdi ve onlara gereken maddeleri ekledi.
    ÖNCESİNDE(17.09.2015 tarihli kayıt): ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir)
    SONRA(08.02.2016 tarihli kayıt) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir)

Şuan güz başvurularını beklemekteyim.Bu süreçlerde psikolojim biraz bozuldu ve yüzümde saboreik dermatit denen sıkıntı yaşayınca artan hastalık başladı o kadar şiddetliydi ki bu saçımı sıfıra vurmak zorunda kaldım sırf iyileşsin diye.Bakıyorum arkadaşlarım bölümlerinde derslerini görüyor buluştuğumuzda sürekli ders programlama muhabbetleri dönüyor ben ancak 2 sene askeri eğitim alsam komando olmuştum şimdi diye espri yapıyorum ve işin kötüsü sonu belli olmayan bir belirsizliğin hayatımda var olması Ve bu belirsizliği düşünmek bile bu kadar başarısız sonuçtan sonra beni yoruyor.Bu olayların en başı yanlış tercihe kadar dayanıyor.Bir sene daha sınava hazırlanmamı istemeyen ailem tercihime müdahale edip bu üniversiteyi eklediler tabi bunda ilk tercihimin gelmesine kesin gözüyle bakan hocalarımın etkisi de var. ben tavanla girdim(MF-4 462) yüzde 50bursta tabanla arasında 70puan fark var ve üniversitede yüzde 100 para veren yok yani kısacası puanım boşa gitti zaten myp ile özel üniversitelere geçişte çoğu özel üniversite burs vermiyor, tobb makine(75) ya da bilkent makine(50) ilk tercihimde girebileceğim yerlerdi. Bu süreçte Ailem pek destek olmadıkları gibi umursamadılar da.O yüzden bu olayların en önemli kısmı TERCİH'i iyi yapmak.İstediğiniz üniversitenin istediğiniz bölümünü yazın arkadaşlar.Sonrasında yatay geçiş yapmak isteyenler için her şeye hazırlıklı olmalarını ve hatta kötü durumların oluşmaması için her şeyi garanti yapmalarını tavsiye ediyorum ben internette okuduğumda muafiyeti olmadığından sorun yaşan biri görmemiştim.Umarım bu yazı myp ile hazırlıkta yatay geçiş yapmak isteyenler ya da işlerin nasıl işlediğini merak edenler için faydalı olmuştur.

Sonuna kadar okuduğunuz için Teşekkür ederim.

ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir) ODTÜ MYP Yatay Geçiş Sürüncemesi(YÖK içerir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaburgaspor -- 13 Mayıs 2016; 22:15:13 >

• Bunu ayrıntısıyla okuyacak kişi azdır tepeye bi özet koy insanlar yardım etsin

Neye çözüm üretmemizi istiyosun?
  • Konunun özeti; Üniversiteler kafalarına göre her şeyi yapabilir, YÖK kurallarının uygulanmasında yardım etmediği gibi zorluk çıkarabilir. Olmayan kuralı bahane göstererek öğrenci almayan bir üniversite sonrasında benim konunun üstüne gitmemle kendine uygun olan gerekli yönergeleri çıkardı bir üniversite aday öğrencisine yanlışlıkla da olsa ''ya*ak kayıt olabilirsiniz'' yazabilir mi bu ne ilgisizliktir? Ya da YÖK ekleriyle birlikte 24 sayfalık olan dilekçeyi okuyup kendine göre senaryo yazabilir mi? Ya da bir öğrenci başarısızlıkla suçlanıp önyargıyla yapamazsın zaten şeklinde yaklaşılır mı? Bütün bunları içeren bir anıdır bu zaten myp ile 40k kişi ilgilense 10ksı bu yorumu okusa benim için iyidir.Türkiye'de işlerin nasıl döndüğüne ilişkin harika bir örnek ayrıca hazırlıkta ODTÜ'ye ya da başka bir üniversiteye geçiş yapmak isteyenlere faydalı olacaktır.

• Sayın Hocam, konunun hepsini noktası virgülüne dek bir çırpıda okudum. Okurken, aklıma Weberyan Bürokrasi mi gelmedi, hukuk guguk olmuş sözü mü gelmedi, haklı mücadeleniz uğruna harcadığınız emek/zaman/para/BEYİN mi gelmedi... Aslında bu maruz kaldığınız engellemeler hemen her gün maalesef birçok kişinin başına geliyor ama üstelenmediği çabucak pes edildiği için sineye çekiliyor. Sizin bu başınızdan geçen durumlara benzer birçok engellemelere maruz kalıp en az sizin kadar mücadele eden biri olarak kendimi sizin yerinize koyup üzüntünüzü paylaştığımı bilmenizi isterim.

YÖK ile üniversiteler arasında Kamu Yönetimi açısından hiyerarşik bir ilişki olmaması ve üniversitelerin başına buyruk bırakılması nedeniyle her türlü krallığın keyifliğin en bariz örneklerini görmekteyiz.

Aslında, YÖK'ün Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişin usul ve esaslarını belirleyen kararının amir hükümlerinin dışında bir uygulamaya ODTÜ gibi! bir kurum tarafından maruz kalmışsınız. Anayasanın idarenin yasallığı ilkesi açıkça ihlal edilmiş durumda. Bir başka yol deneyebilirsiniz. Yürütmeyi durdurma talepli bir idari dava açmanız eminim ki sorunu kökten çözecektir. Ardından, kazanacağınız varsayımıyla mağduriyet yaşatanlara karşı maddi ve manevi tazminat davası açmalısınız.

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte olmaması gereken bir şart nasıl getiriyorlar anlamak gerçekten mümkün değil. Element uydurmuşlar...

Allah kolaylık versin, her şey gönlünüzce olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vay be.olmamış ama yine de helal olsun.ben 10 da biri kadar anca uğraşırdım.bu sistem bazı şeyleri kırmak için geliyordu ama durum ortada.üniler kendi sınavını kendi yaparsa falan o zaman sen seyreyle gümbürtüyü.yök yetkyi ünilere vermiş bizde açık boşluk demek .yine de ygs lys iyi
  • Hocam öncelikle en içten saygılarımı sunuyorum. Haksızlığa karşı mücadele etmişsiniz.
    Son durum nedir peki? Şu anda ne durumdasınız?

Ayrıca konuyla ilgilenen arkadaşlar ODTÜ'nün myp ile yatay geçiş sonuçlarını hala neden açıklamadıklarını biliyorlar mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıpta Yatay Geçiş
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.