arkadaşlar merhaba ben mezundum ( 1.5 yıl ingilizce görmedim ) , çalışmadım da sınava. yani ingilizcem iyidir, anlarım yaparım da bir yere kadar. hazırlık sınavını 69.5 ile geçtim ama biraz tedirginim. ya hocaları anlamazsam, ya ingilizcem yetmezse. yani bu sınavda öyle 2 şık arasında kaldığım 4-5 soru dışında bir şey sallamadım. sizce bu sınavlar ne kadar etkili ölçüyor seviyeyi?
Yeterli gelir. 60-61 ile kıyısından geçen arkadaşlarım bile rahatlıkla anlıyorlardı. Yalnız sene başındaki sınav ile hazırlık sonundaki sınav arasında zorluk farkı var mı bilmiyorum. Bazı üniversitelerde eylülde yapılan sınavlar daha az detaylı olabiliyor.
Sene başında sınava girip geçemeyen arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla yorum yapacak olursam -ya da sene sonu ve yaz okulu sınavında başarılı olamayıp Eylül'de girenlerden- Eylül sınavı zaten Haziran sınavından daha zor oluyor genel olarak yorumu duydum hep, ki hazırlıktaki iki hocam da bu yorumu doğrulayan cümleler kurmuştu. O yüzden 69 gayet iyi anlama açısından sıkıntı olacağını zannetmiyorum - hamlamış olma ihtimaline karşı dinleme becerini geliştirmen daha iyi olur tabii ki- asıl sıkıntıyı muhtemelen essay yazımında falan yaşarsın diye tahmin ediyorum ama onu da örnekler okuyarak karşılaştırarak vs. atlatabileceğini düşünüyorum hocam. Yani çok dert etme kısacası fazla sorun yaşayacağını düşünmüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme