Şimdi Ara

ODTÜ STAT | 1. Sınıf Deneyimlerim ve Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
12
Favori
5.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu Gelecek sene yenilenecek, 2025 Temmuz'da burada tekrardan görüşmek üzere. Seneye burayı sağlam pişireceğiz okuldan beklediğim cevabı alırsam. Bambaşka bir konu gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 1 Ağustos 2024; 23:34:23 >

• Odtü nasıl beklentilerini karşıladı mı hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boniek kullanıcısına yanıt

hayır memnun değilim, bir lisans öğrencisinin hiçbir yaşam standardını karşılayabilecek kapasitede bir okul değil. kütüphane mevzusu bile başlı başına büyük sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 27 Haziran 2024; 17:9:55 >
  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Bahsettiğin olunmayacak bölüm makina mı?  

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

yok

• ortalama kaç?

• Guest-41F5BC4A3 G kullanıcısına yanıt

eng102 ba geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 1 Ağustos 2024; 23:40:58 >

bu odtü kolaymış ya, benim arkadaş da ee'de 4.0 yaptı

• Bunu yazan elemanın zeka seviyesi

boş adamsın, kolay işte zoruna mı gitti

4 ortalama yapmak için üstün zekalı olmaya gerek yok derslerin hepsine git okulu takip et biraz da ders kas 4 yaparsın tabi şans da olacak biraz

• bahsettiğin kişi yaptı zaten hocam. yüksek ihtimalle takıldığı şey diğer arkadaşın üslubu

• Hacettepe İstatistik'ten ekleme yapayım. Python yerine C aldık, Data Viz dersi ise yok, İstatistiğe Giriş 1 ve 2 isimli derslerin lablarında R ve SPSS üzerinden gösteriliyor.

Arkadaşın 2. sınıfta alacağı Olasılık derslerini biz 1. sınıfta aldık(büyük dezavantaj), ve onun 3. sınıfta alacağı Matematiksel İstatistik dersini biz 2. sınıfta aldık(çok erken-herkes kalıyor kafadan).

Ders programı olarak daha optimize durumdalar o yüzden bana kalırsa. İngilizce olması bence önemli, bizim Mesleki ingilizce isimli dersimiz yeterli değil bizi bu alana hazırlama konusunda. Türkçe kaynak çok az ve kavram çevirileri birbirleri içinde bile çelişiyor. Youtubedan izlediğiniz video ile ders notunuzda bile kullanımlar aynı değil. Yok kesikli raslantı değişkeni, yok popülasyon varyansı, yok olasılık yoğunluk fonksiyonu. CDF PDF MF gibi klasik isimlerle kullanılmasını isterdim. İngilizce kaynaklarda sorun yaşatıyor bu karışıklık iyi bile olsanız.

• Harbi niye odtü’de herkes 4.0 yapıyo. Bizde ingilizceden dolayı imkansız neredeyse.

• oğlum herkes 4.0 yapmıyor ki? benim tanıdığım tüm sene 4.0 yapan sadece iki kişi var, bu sayı sadece elektrik elektronikte fazla çünkü bu adamlar ilk sene her hafta başka hocalarının girip konuşma yaptığı bir ders dışında (sanırım) başka ee dersi almıyorlar. Aldıkları derslerin tamamı curve ve havuz dersi ki onlarda bile fazla değil 4.0 yapan sayısı. cengciler zaten biyolojiden falan patlıyor sanırım. ingilizce mevzusu sizdekiyle birebir aynı yazdım zaten yukarıda şansına iyi notlama yapan bir hoca gelmediyse aa imkansız hale geliyor ki bizim sınıfta kraliyetten kız vardı o da alamadı aa'yı :D. işin kısası 1 dönemde 4.0 yapmak kolay ama totalde bir senede 4.0 yapmak çoğu açıdan zor, çalışma disiplininden öte minnacık şans falan da gerekiyor. işin kısası herkesin 4.0 yaptığı bir durum yok (total senede) bizim bölümde bile yanlış hatırlamıyorsam şu an 1 kişidir tüm seneyi 4'leyen o da seneye düşer. ilk sene çok zor bir şey değil 4.0 yapmak.

yani ilk yorum yazan arkadaşın ee'de arkadaşı falan olduğunu bile sanmıyorum ama 4.0 varsa en çok onların içinde vardır. başka bölüm kalmıyor geriye. mimarlık falan bu sene direkt imkansızdı. fizik yine aynı şekilde 4.0 yapan olduğunu sanmıyorum. matta belki bir tane vardır. bu sayılar ilk sene için oldukça az zaten, makinedeki durumu nickol daha iyi bilir ama dediğine göre fazla kişi yokmuş.. ilk seneden bile yoksa en kolay iki yıldan birinde (1. sınıf ve 4. sınıf) bile maksimum bu kadar 4.0 çıkabilio bence abartılacak bir mevzu değil diğer okulların ve vakıfların yanında. bilkent ee'den de çıkıyordur ilk sene 5 civarı 4.0, tüm bunların ynında odtü ee'nin kontenjan falan da iki katı bilkent'in onları da sok işin içine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 26 Haziran 2024; 10:0:9 >

Mezun olunca ne yapcan knk

• thevictorious kullanıcısına yanıt

olasılığı tüm okullar birinci sınıfta veriyor zaten, bizde verilmeme sebebi integral kısmında daha rahat olmamız falan olarak düşünülmüştü diye hatırlıyorum. (ama eski programda eğitim alan hoca biz çatır çatır da mat dersiyle beraber götürebiliyorduk dedi.. bilemeyeceğim o yüzden.), lab yoğunluğumuz neredeyse hiç olmadığı için birinci sınıfta veri tabanlarına girilen ekstra bir ders olsa tadından yenmez bence şu an. SQL'i öğretseler ilk yılım okul anlamında muazzam geçerdi :D ama her şeyi okuldan beklememek lazım neyse.

3. paragrafa da katılıyorum. hangi konu olduğunu hatırlamadığım bir konuyu türkçe izleyeyim belki ingilizcem yetmiyordur diyip kanal aradım. en basit kavramlar bile farklı şekilde telafuz ediliyordu onları bile anlayamayınca kapatmak zorunda kaldım.

stat bölümünün python yerine c alma işi bizi mahveder mesela. yurt dışında stat & ds diye adını dönüştüren bir bölümde daha görmüştüm programlama olarak c veriyorlardı saçma bence.

r ve spss'in çıktıklarını mı gösteriyorlar yoksa sizinle beraber atıyorum r'da kod mu yazıyorlar? biz de r ve matlab da ikinci sınıfın ilk döneminde diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 26 Haziran 2024; 10:6:30 >

• eline saglik dostum faydali konu. bir konuda pek katilmiyorum bence okulun kitlesi her sene vakif unilerine yaklasiyor ailesinin durumu iyi olmayan bile zengin yasamaya calisiyor cevremde cok var boyle insan ayrica kotu refika otoparkinda bile ne arabalar goruyorum isletmeyi endustriyi konusmaya gerek yok :)

Çok doğru. 4 yapmak zor değil ama şans faktörü de çok fazla. Mesela dediğin gibi İngilizce inanılmaz şans işi. Bizim bölümde ilk dönem iki tane 4 yapan iki kişiydik biri Robert mezunuydu, bu dönem ENG102 BA verdiği için 3.95 oldu ortalaması.

CENG -> 4 yapan kesin vardır ama 1. sınıflar arasında en zor mühendislik programı bunlarda. Gördüğüm kadarıyla ortalamalar o nedenle azcık daha düşük.

EE -> 4 yapan vardır min 4-5 kesin. Programları diğer bölümlerle aynı ve öğrenci profili iyi.

IE -> Hiçbir fikrim yok ama EE ile benzerdir durumlar herhalde.

AEE -> Okuyan arkadaşımın bildiği biri yok 4 yapan ama bilmediği 1-2 kişi vardır desek sayı az buçuk budur.

ME -> Bu sene sadece ben varım.

Buradan aşağısını bilmiyorum ama Kimya Müh sonrası havuz dersler bile zor gelmeye başlıyor öğrenci profili değiştiği için. Bence okulun mühendislik tarafındaki genel durum budur.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.