seneye çoğu ders 1 mt 1 final. daha da rahat olucak(umarım) halledersin sen. erasmus işi ne oldu? Bizim ortalama iyi de bi işe yaramıyo ki. yarayacağı zaman da başvuruyu kaçırıyoz.d |
ODTÜ STAT | 1. Sınıf Deneyimlerim ve Tanıtım (3. sayfa)
-
-
biyolojiden patlayan çok daha fazla kişi vardır tahminim.
-
Hocam biyolojiden AA almış arkadaşımın dediğine göre slaytlara çalışan kişi rahat AA verirmiş. Ben şahsen kimya yerine 1000 kere biyoloji almayı tercih ederdim. Bence ceng hariç en büyük etkiyi 2023 güz 105'i bırakmıştır. 105 BB veren bütün tanıdıklarım resmen 106 AA'ladı. (normalde tersi olması lazım değil mi ya)
-
Doğrudur hocam, ben genel insanlardan duyduğumu söyledim.
105 final yeni nesillere ders olarak kalsın.d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 27 Haziran 2024; 19:28:9 > -
Eng101/102 konusuna o kadar katılıyorum ki, bu dönem eng101'i vermiş olsam da cidden şansa bağlı. Upper-intermediate kurunda başlayıp epe'yi 86.5 ile geçmeme rağmen çok zorlandım derste.
-
R'de kod yazıyoruz, istatisik dersine işlediğimiz konunun örnek soruları oluyor, hem spss, gerekiyorsa minitab(two paired confidence intervalde her şey spssle yapılmıyor) ve alternatif olarak R ile çözüyoruz soruları. Sınavda da genelde çıktı soruluyor sadece 1 kere R fonksiyonları sorulmuştu.
Bir de dönemlik ödevleri var istatistik derslerinin, onda en az 1-2 madde R kullanımı gerektiriyor kodlarını da rapora ekliyorsun.
C konusunu bilemiyorum, kullanacağımızı da sanmıyorum. Sadece kodlamanın temelini öğrendim o derste, Python sadece sadeleşmiş hali gibi geliyor şu an. Sanırım değiştirmeyi düşünüyorlar bu sene göreceğiz bakalım.
-
O arkadaşın kimmiş merak ettim açıkçası. Biyoloji dersi tamamen ingilizceye bakan bir ders. Ne kadar çalışırsan çalış ingilizce bimen lazım.105 106'dan daha iyiydi bu arada. İkisini de ucundan kaçırdım orası ayrı tabii
-
Bilmiyorum hocam ama İngilizcesi iyi bir arkadaştı (Advanced kurundaydık beraber) belki o yüzdendir.
Sizin bu dönem nasıl geldi notlar?
-
Up guzel post
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bu sene bölüm kaçtan kapatır tahmini
-
15k bence
-
9 - 10 falan herhalde ya. ivme çok iyi içeride, herkes mutlu falan tek mesele şu isim meselesi onu kestiremiyorum pek. odtü'de bu ağırlığı (sayısal analiz vs. tarzı bölüm, itü'de şu andan 4 tane var mesela) taşıyabilecek başka benzer bir bölüm yok ve kontenjanları nitekim düşük. yani bizim bölümün şu an önündeki bölümler kimya müh, moleküler biyoloji, metalurji ve diğer temel 3 4 tane mühendislik (ki bunların sıralamaları ilk 5kda). yani istatistik herkesin bir şekilde okuyup sevebileceği bir alanken (econ, işletme vs. gibi.) moleküler bio için biyoloji aşığı, mete için de malzeme aşığı olmak gerekiyor diye düşünüyorum.
bir de yükseliş olarak benzer bölümlere bakınca, ctis'tir, matematik mühendisliğidir, bazıları 22k dan direkt ilk 10kya girmiş, itü'de matematik müh'ün önünde yine okunabilecek bazı bölümler var (işletme müh) ve sıralamaları o zamanlar yüksek değildi ayrıca itü o sıralama bandından %30- %100 iki ayrı bölüme sahip olduğu için daha çok kontenjana sahip. Yani itü yazmak isteyen biri sıralaması çok iyiyse ne kadar mat müh isterse istesin öndeki %30 kontrol bölümünü daha yukarı koyar diye düşünüyorum. Bu önemli bir etken fakat ODTÜ'de hem kontenjan az hem de temel mühendislikler 5k'da. Geriye kalan 3 bölüm yine niş denebilecek alanlardan.
bir de okuldan birine danışınca da otomatik olarak bölümü öneriyorlar, yani bundan 10 sene önce okuldan mezun olanlara bölümü sorsan çoğu yüksek ihtimalle olup olmadığını bile bilmiyordu, ülkedeki görüşü tamamen geçiyorum orada hiç bilinmiyormuş zaten. şu an okulda okuyanların birçoğu bölümü bir şekilde biliyor. endüstri'deki adamın yatayla bir arkadaşı geçiyor oradan biliyor mattakinin makine ağırlıklı bir bölümdekinin arkadaşı geçiyor falan böyle böyle yayılıyor. bir de bizim "sıralama olarak" arkamızdaki bölümlerdeki arkadaşlarım da çok sıkça ben istatistik yazmıştım aslında ilk sıralara falan söylemi daha da arttı. bunun dışarıda etkisi yüksek ihtimalle daha çok olacak. bundan 4 yıl önce ilk yükselmeye başladığında rastgele odtülü birine ne yazılır diye sorulsaydı stat demezdi yüksek ihtimalle ama şu an ilk söyleyeceği bölümlerden biri haline geldi.
burada yükselişi önleyen en büyük şey açık ara isim meselesi, buradaki eğitim müfredatı domain olayı hariç yurt dışındaki s&ds (stat & ds) bölümleriyle neredeyse birebir aynı hatta biz üstüne bazı şeyler daha alıyoruz. tüm alanları tanıyabileceğimiz seçmeli sayısı belki daha fazla olabilirdi öyle olsaydı "görüntüde" onlardan çok daha iyi bir programa sahip olacaktık ama işin kısası kimsenin derdi bu tarz şeyler değil bakan insan önce bölümün adına bakıyor ve orada önünde iki tane seçenek var "veri bilimi ve analitiği" - "istatistik", kestiremediğim nokta bu. yine de 10k nın içine bir şekilde girebileceğini düşünüyorum. hatta bu konuyu normalde güncellemeyecektim ama istek olursa diğer okullarla karşılaştırmasını, yatay geçiş sayılarını gidiş sayılarını falan karşılaştırıp grafiklere döküp bir tanıtım hazırlayabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 28 Temmuz 2024; 16:22:13 >
-
Epe’den kaç aldın knk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam dediğin gibi isim önemli ya benimkisi de mesela "bilişim sistemleri ve teknolojileri". iki yıllık bölüm ismi gibi, bunu yazılım mühendisliğine çevirseler sıralaması uçar gider, ilk 1000'den alır.
neyse bir şey sormak istiyorum, acaba bu konuya yorum yapabilir misin? Anlayan birini bulamadık maalesef.
https://forum.donanimhaber.com/hacettepe-istatistik-okunur-mu--159061243
-
bölüme hoca gelecek mi sanki çok az prof var
-
Merhaba. Konunuz için teşekkürler. Eğitim Fakültesi (İngilizce) Fizik Öğretmenliği ile (İngilizce) Kimya Öğretmenliği bölümlerinde ortalama durumu nasıl, bu tarz bölümlerde ortalaması 4 olan kişi sayısı hakkında yaklaşık bir bilginiz var mı?
-
93.5
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
keyfi olarak hazırlık okudun sanırım. ulan bu forumda ingilizce bilmeden üniye başlayan bi ben varım sanki. forumdaki bilkentlilerin (tkr, hoppel, mbgci dayı, jo_be, ph ile başlayan hukukçu, todsv) hemen hepsi hazırlık okumadan geçmiş vay be. ben de 1.5 sene güç bela geçebildim marsu kankim bile ingilizce bilmiyorum dedi 1 dönemde geçti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 14 Temmuz 2024; 15:30:27 > -
hocam çok bilgim yok, ama odtü öğretmenlik bölümlerine gelip sonrasında giden öğrenci sayısı daha fazla. kimyada mesela yatayla gelen 1 kişi varken 8 kişi gitmiş 2 yılda. öğretmenliklerin kontejanının 20 olduğu düşünüldüğünde azımsanmayacak bir sayı. yüksek ihtimalle bekledikleri şeyi bulamayan çok insan var. dolayısıyla ortalamalar rekabetçi bölümlerdeki kadar yüksek değildir.
bu soruyu çap yapmak için sorduysan kimya öğretmenliğine, kimya ile çap yapma şansı tanınmıyor onun dışında ilk sene calculus 1 ve 2 dersi yoksa onları alıp başvurabiliyorsun çap yandal vs. calculus kısmı önemli. bir de çap kısmında bölümündeki durum önemli değil okuldaki durum önemli. hiçbir kıstas yok. calculus 1 2 yi verip 4 ortalama yapan ea bölümleri atıyorum siyaset sosyoloji vs. okuyarak da çap yapabilirsin mühendisliklerle ama çap yapmalı mıyım konusunu kendine sorman lazım tabii. gayet yüksek bir ortalamayla bu topa çok girmedim bir bölüm hariç. durduk yere kimya + makine yapmaya gerek yok yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 14 Temmuz 2024; 16:30:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X