Şimdi Ara

ODTÜ STAT | 1. Sınıf Deneyimlerim ve Tanıtım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
12
Favori
5.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gördüğüm kadarıyla her sene ilana da çıkıyorlar ve hoca azlığının konu da da yazdığım üzerine herkes farkında fakat bu alanda hoca bulmak çok zorlaştı. buradan mezun olanlar genelde sektörde devam edip daha iyi paralar kazanmak istiyorlar, bir de bu alanda hoca ülkenin hiçbir bölümü bulamıyor şu anda. çoğu bilgisayar bölümü elleri boş dönüyor. hiç başvuru yapılmıyor. bunda yök'ün de suçu var her yere tonla bölüm açtılar bu sene 70 tane daha bölüm açıyorlar. data science, ml, bulut vs. vs. gibi alanlarda hoca bulmak zorlaştı bizim bölüm de ilgi alanları bu alanlara yakın hocaları arıyor, bölüm günceli yakalayabilsin geri kalmasın diye.

2020'de şu alttaki duyuru paylaşılmış mesela tüm alanlarda başvuru açmışlar fakat benim bildiğim kadarıyla gelen giden olmadı. son birkaç yıldır bu alanda hoca bulmak oldukça zor (sadece stat için değil yukarıda dediğim gibi ceng bölümleri de hoca bulamıyor.) dolayısıyla bölüme de çok bir şey diyemiyorum bu konuda.

ODTÜ STAT | 1. Sınıf Deneyimlerim ve Tanıtım

(2024) geçen hafta yayınlanan röportajın dezavantajlar kısmında da değiniliyor bu mevzuya ilgini çekerse izleyebilirsin Meet Prof. Dr. Ceylan Yozgatlıgil | Department Interview 02: METU Statistics - 2024 (youtube.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 15 Temmuz 2024; 12:22:24 >

• yks'nin açıklanması şerefine oturup güncelledim... yurt dışı bölümleriyle farklarını da ekleyeceğim. Cevaplayabileceğim soruları cevaplamak isterim, cevaplayamayacaklarım için kusura bakmayın. en çok sorulan çap meselesini ekledim Sıkça sorulan sorular kısmına

• up

• selam. bu sene odtü iktisat yazacağım, sıralamam 990, gelir diye düşünüyorum. iktisatta data ile ilgili dersler var, ben de data science'a yönelmek istiyorum. mühendislikler ve statın aldığı math derslerini alıyor iktisatçılar, yani stat yan dalına başvuru için almam gereken 1 tane stat dersi var seçmeliden alabileceğim. tabii ki yan dal yapabileceğime güvenerek gelmeyeceğim odtüye, bölümün ya da yan dalın fazla zorlaması durumunda yönelmek istediğim farklı alanlar da var lakin sizce gitmek istediğim yol mantıklı mıdır? matematik ve istatistikten her zaman keyif alan bir insan olmuşumdur. sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. pek stat sorusu olmadı ama

not: bu arada python bilgim de var. kodlama konusunda sıfır değilim. daha önce üzerine çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpro hazelnut enjoyer -- 16 Temmuz 2024; 20:31:37 >
  • alpro hazelnut enjoyer kullanıcısına yanıt

mantıklı. R öğren econ102 nin recitinde R ödevleri falan oluyor. ilk senesi zor değil bence econun kolaylıkla altından kalkarsın ama yandal işi biraz şans rekabet fazladır diye düşünüyorum.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt
    ortalamayı çok yüksek tutmaya çalışacağım kabul alana kadar. r de bakacağım hocam teşekkür ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

rica ederim.. ayrıca konuda yazdığım CSE'i falan da aklında tut. bence daha yenilikçi ve güzel bir program. https://www.cse.metu.edu.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 16 Temmuz 2024; 21:1:48 >
    gördüm, hoşuma da gitti ama cs deyince rekabet daha fazla oluyor ister istemez. biraz gözüm korktu diyebilirim, yalan söylemeyeceğim. yine planlarım arasında kalır, bir düşünürüm ama stat daha çok hoşuma gidiyor gibi şimdilik

hocam cse'de her bölümden banko 1 kişi alınıyor. yani şansınız daha fazla diğer 1 kontenjan açan bölümlerden.

o zaman kesin düşünürüm zamanı gelince. çok teşekkür ederim hocam, bayağı yardımcı oldunuz kafamdaki fikirleri şekillendirmede

• Cok guzel anlatmis ya bayildim konuya

• Çok güzel anlatmışsın bölümünü. Zevkle okudum, bitirince yüksek lisans doktora nereyi hedefliyorsun? İlgilendiğin spesifik bir alan var mı?

• Capitano Matematico C kullanıcısına yanıt

hocam şimdiden bir şey demek güç, ben akademiden gitmek için Operational Research planlıyordum, bir ön şartı yerine getiremedim o patladı mesela. belki 3. sınıfta ona dönerim ama şu anki durum gelecek sene daha bilgisayar odaklı gideceğimi gösteriyor, beklediğim gibi olursa vermem gereken ek dersler olacak. ilgilendiğim alanı değiştirmeye çalışıyordum aslında ai alanının yök tarafından bile isteye şişirilmesinden dolayı. ülkede bu işlerle düzgünce uğraşan 2 banka bir tane de Trendyol var gidip 70 tane bölüm açılmış. OR'nin akademide yer bulması falan da daha kolaydı diye düşünmüştüm de bilmiyorum daha bakacağız ona.

Seneye gireceğim yolu seçersem muhtemelen bölümden sonrası avrupadaki programlar olacak gibi (hepsi yeni çıkan yasanın gazına gelip TUM'un yolunu izlemezse), LMU bu mevzular konuşulmaya başlandığından beri tek açıklama yapmadı ve dünyanın sağlam DS programlarından birine sahipler. Yine TU Berlin falan da fee falan duyurmadı sanırım ama çok bakınmadım onlara. RWTH, KIT falan da bir seçenek ama rwthyi soruşturmak lazım süreçlerini bilmiyorum burs komisyonuna dair. sadece kabataslak seçenekleri biliyorum yani 3. sınıfta karar veririm sanırım ne yapacağıma o zamana kadar ODTÜ'de çoğu şeyi bitirmiş dönüşü olmayan bir yola girmiş olurum gibi geliyor.

• Operational Research ne önşartı var ki? Linear cebir, istatistik, olasılık yeterli. OR dersi müfredatınızda var mı? Kolay bir derstir, zevkli de bir ders. Master için düşünüyorsan, başvuracağın üniyle konuş, ne eksiğin varsa telafi etmeye çalışırsın.

Ben de İngiltere'de master yaparken, ön koşul sunuyorlardı, ama şu şu dersleri alırsan kabul ederiz diyorlardı. Yaz okulu seçmeli ek ders falan alma imkanın yok mu ODTÜ'de? Ben de istatistiği ve olasığı çok seviyordum. Avrupa'dan falan başvurduğum yerlerden hep kabul almıştım.

Ben buralarda olurum, master ve doktora konusunda yardımcı olmaya çalışırım. Ben Amerika'da doktora yapıyordum, bıraktım, hayat koşulları. Bari sizin gibi başarılı, istekli gençlere yardımcı olarak, şu kısa hayattaki misyonumu gerçekleştireyim.

Kolay gelsin genç arkadaşım.

• mezunlarla yapılan 2024 röportajları yayınlanmaya başladı: Mezun Röportajları - 2024 - YouTube ilgilileri takip edebilir konuya da ekledim.

• odtu siralama tahminleri ne zaman geliyor ODTÜ STAT | 1. Sınıf Deneyimlerim ve Tanıtım 

• Donanımhaber tarihindeki en iyi konulardan biri, ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 18 Temmuz 2024; 22:24:53 >
  • Bol bol promote ediyorum bolumu su aralar, guzel mufredat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz ne zaman aktif olursanız, tek başıma yapmam :P geçen sene 3 tane tutturabildik

@phosphophyllite çok teşekkür ederimm hocam.

@MyLuckyInteger :) çok teşekkürler görmemişim mesajı buraya ekledim konuyu uplamamaki çin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 19 Temmuz 2024; 1:51:49 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.