Şimdi Ara

ODTÜ STAT | 1. Sınıf Deneyimlerim ve Tanıtım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
12
Favori
5.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harika konu olduğu için (ellerinize sağlık hocam) MÜH derslerini buraya ek olarak ekleyelim (canım bayağı sıkıldı):

1.dönem:

*Calculus 119,Ceng 240, Eng 101 -> hocamın yazdığına bakın

*Phys 105 (fizik 1)-> Lise mekanik, fizik 2'den daha zor bence çok soru tipi var. derse gitmeye gerek yok kitaptaki örneklere bak (buradan soru geliyor) çıkmış çöz

*OHS 101 (iş güvenliği sağlığı)-> Online, chatgpt'ye yaptırın geçin kimse gerçekten çözmüyor soruları. kredisiz S veya U dersi. boş.

*ME 117/105 (teknik çizim) -> Eğer makinacıysanız 117 alıyorsunuz. Yok havacılık, ee, endüstri vb. okuyorsanız 105. Content benzer makine daha detaylı (konular çok daha fazla) Siemens NX 11 öğreniyorsunuz. Hoca video yüklüyor onu izleyin, kendiniz yapın, ödevleri yapın easy AA alın.

2.dönem:

*Calculus 120, Eng 102 -> Yukarıda var detaylı

*Phys 106 (fizik 2) -> Elektrik kısmı. Zor diyenlere aldanmayın çalışınca kolay. Kompleks konular diye çok soru tipi yok çıkmış çözerseniz her şeye hazırlıklı oluyorsunuz. Curve genel olarak düşük bunu kullanın. (sınav ortalamaları 37,41 falan hep)

*Chem 107 (genel kimya) -> EE, IE, AEE birinci dönem alıyor. Salih Özçubukçu (s.a.v.)'den alın. Bu adam kimyanın şahıdır piridir herkes bu adamın müritidir. ODTÜ Kimya tarihinin en iyi hocası falandır. Sınavı saat 13te yapar 18de sonuçları yükler. Ekstra ders ekler konuları tamamlamak için. Sohbeti muhabbeti iyidir 10/10 hocadır. Seviyoruz aşığız size hocam.

*ME 110 (zart zurt bölüm giriş dersleri) -> Geneli kolay. Makine bu dersler arasından en iyisi. Diğerlerinde hoca egosu sohbeti dinlerken makinede bitirme projesi yapar, demo day'de sergilersiniz. Her 2 haftada 1 proje yaptırılır falan. ODTÜ Makine gibi köhne bölüme 2 3 beden büyük ders.

*OHS 301 -> Yukarıdakinin daha cafcaflısı. Chatgptden yapın geçin.

*Math 260 (lineer cebir) -> makinede yok (zort) onun yerine 2. sınıfta ME210 var "Applied Mathematics for Mechanical Engineers" adıyla. Normalde galiba kolay ama bu dönem cengçi arkadaşlarım ağlıyordu. Belki tembellerdir bilmem.

Şu program ChEng (bunlarda 2 dönem kimya var evlerden ırak) ve CE (jeoloji gibi dersler var bunlarda) hariç az buçuk bütün mühlerde budur. Hadi eyw

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt
    Şu ülkede düzgün okul yok arkadaş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nickolangelo kullanıcısına yanıt

çok teşekkürler kral katkı için.

• Up faydalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boun mat vs odtu stat

• odtu stat vs itü veri bilimi

• yltyy kullanıcısına yanıt

akademide hala daha avantajlıyız programlara baktım. ayrıca itü veri bilimi programının karşılaştırılması gereken bölümler sıralamasını da aşağıda veriyorum

itü veri bilimi vs itü mat müh / itü endüstri müh / itü yapay zeka ve veri müh. bunlarla karşılaştırdıktan (çalışma alanı, sektör vs.) sonra devamına bakalım. odtü stat hala yurt dışındaki programların birebiri olarak duruyor. itü veri bilimi ise tr sektöründe iyi iş yapar eğer matematik mühendisliğini veya endüstri mühendisliğini kapatıp buraya aktarırlarsa. üstelik hoca sorunu da çekmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 27 Temmuz 2024; 23:44:45 >
  • itü veri bilimi vs itü endüstri

İTÜ Veri Bilimi.

Yine İTÜ Veri Bilimi. ODTU STAT'da CS-backgrounda sahip hoca yok. Misal OOP dersi R üzerinden veri manipülasyonu, görselleştirmesi gibi bir ders olarak verildi (bölüm sitesinde verilen tanıma uyulmadı). Bir de ister istemez bu işin odağı İstanbul'da ve alanda etkileşime gireceğin okul, bölüm, çalıştay, konferans, etkinlik ve en nihayetinde çalışmak istediğin firmaların çoğu İstanbul'da.

Muhtemelen, ODTU STAT mezunu daha temel bilimci bakış açısına sahip olacakken, İTÜ Veri Bilimi mezunu daha mühendis bakış açısına sahip olarak mezun olacaktır. Ama veri bilimci olmak istiyorsan, İTÜ Veri Bilimi'nden çıktığında üstüne bir şey katmana gerek yokken, ODTÜ STAT okurken CS & ML keşişimi konuları (deep learning, computer vision, NLP) kendin çalışıp öğrenmen gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist_ds -- 28 Temmuz 2024; 1:32:28 >
  • futurist_ds F kullanıcısına yanıt

Hocam bölümün daha akademik kadrosunun yayınlanmamasi sorun bence o yüzden itü işletme mühendisliği gibi görece rahat bir bölüm yazıp ileride çap yapmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı aynı fakülteden olmaları çapı kolaylaştırır muhtemelen ayrıca kendimi garantiye almış olurum bölümün nasıl devam edeceği belli değil sonuçta

• Bölümün tabi ki akademik kadrosu var (olmasa bölüm açılamaz). Sadece duyurmamışlar. Endüstri Müh.teki hocalar ve İTÜ bünyesindeki diğer bölümlerdeki hocalar akademik kadroyu oluşturacak. Ve tabi ki hocalar genel olarak yurt dışı doktoralı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist_ds -- 28 Temmuz 2024; 1:35:27 >
  • futurist_ds F kullanıcısına yanıt

Hocam bu arada siz hangi bolumdeydiniz muhtemelen itudesiniz yeni programla ilgili bilgileri de siz vermiştiniz sanırım

• Ben sektördenim, ODTÜ, İTÜ ve BOUN'a hakimim.

• amanallahim2 kullanıcısına yanıt
    Sektörcü

• quote:

Orijinalden alıntı: amanallahim2

Bu mesaj silindi.
    Hocamiz neyci cok bilmiyorum. Belli ki bilgili biri ama tüm forum geçmişi benim konular, bu biraz korkuttu
    ODTÜ STAT | 1. Sınıf Deneyimlerim ve Tanıtım

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.